Kojima Artık Platforma Özel Oyun Yapmak İstemiyor

14.04.2013 22:21 Alkan Adakaner


     Hideo Kojima'yı Playstation 2 ve Playstation 3'ün duyurularında Metal Gear Solid oyunları ile sahnede görmüştük. Playstation 4'ün duyurusunda ise Kojima ortalıklarda yoktu. Bunun nedeni ortaya çıktı. İşte Hideo Kojima'nın Edge dergisinin "platforma özel oyun yapıp yapmayacağı" konusundaki sorusuna yanıtı:
 
   "Bu yanıtlaması zor bir soru. Açıkçası Sony'i severim, onlara saygı duyuyorum ve onlarla sektöre benzer bakış açılarımız var. Bence oyunculuğun geleceği bulut (cloud) teknolojisinde ve bulut oyunculuğundadır. Sony'i seviyorum, bir Sony kameram var; ama bence eğer bulut nesline gireceksek, bu işe bulaşacak çok sayıda cihaz olacak ve oyun dünyasıyla farklı şekilde ilişki içinde olacaklardır. Bunu bir platformla sınırlandırmak istemiyorum, tabi bunun anlamı firmaların sunumlarında yer almayacağım değil. Bu defa Playstation 4'ün sunumunda yer alamadım, ama Metal Gear Rising'in dünya turunda olmalıydım."
 
    Anlaşılan firmalar artık multiplatform oyunlar yapmak istiyorlar ve platforma özel oyun yapıp satışları düşürmek istemiyorlar. Tabi bu durum ters tepebiliyor; bazı oyunlar multiplatform olduktan sonra kaliteleri ve satış rakamları düştü.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 28 Mayıs Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 28 Mayıs Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler