Medal of Honor'a Gerçek Askerlerden Taliban Yorumu

19.08.2010 22:36 Talha Aynacı

 
 
     Medal of Honor multiplayer modunda takımlardan birinin Taliban'ın ekibi olarak savaşacak olması özellikle Amerika'nın gündemine bomba gibi düşmüştü. Zira Amerikan ordusu Taliban güçleriyle bir süredir mücadele ediyor ve halende bu mücadelelerini sürdürüyor.
 
     Bu kadar hassas bir nokta da bir oyunun bunu kendine malzeme etmesi her kesimden tepki topladı. Gerek oyuncular gerekse medya konu hakkında uzun uzun konuştu, hararetli tartışmalar yaşandı.  Tartışmanın son halkasına ise bu mücadeleyi bir kaç tuş kombinasyonu ötesinde canlı canlı yaşayan ordu mensupları dahil oldu. Pek çok farklı yoruma kulak veren haberde ise haliyle farklı farklı sesler yükseliyor.
 
     Örneğin Justin Polaski isimli bir asker, EA'nın merakla beklenen FPS oyunu ve benzeri savaş oyunlar için "savaş vurguncusu" yorumunda bulundu. Polaski aynı vurgunculuğun başka sahalarda da gerçekleştiğini ve bunun deniz aşırı ülkelerde ( ne işiniz var oralarda? ) görev alanlar için gerçek bir hakaret olduğunu dile getirdi.
 
     Deniz donanmasında yer alan Jason ise duruma daha farklı bir açıdan baktığını söylerek, kendisininde bir oyuncu olduğunu ve bu tarz oyunların insanları sanıldığı gibi derinden etkilemediğini dile getirdi ve ekledi: " Sadece tuşların yönettiği bir fizik motoruna hareket kazandırıyorsunuz.
 
      Gördüğünüz gibi askerlerde farklı fikirlere sahip. Kimisi durumu ciddi bir şekilde yargılarken kimisi de olayın bu kadar ciddiye alınmamasını düşünüyor. Ancak nihayetinde bu tarz olaylar video oyunları her seferinde kötülemek isteyen insanlara yarıyor.
 
 
Kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Medal of Honor Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Danger Close Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 15 Ekim 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Rakion Macerası Türkiye’de Başladı! 1 Saat önce Paycell 19 Mayıs PUBG Kupası Başlıyor 1 Saat önce Korku Oyunu DreadOut Remastered Collection, PS5 ve Switch için Duyuruldu 2 Saat önce Beyblade X: XONE Switch ve PC için Duyuruldu 2 Saat önce Tchia Switch Konsoluna Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler