Microsoft, Crytek'i 1. Parti Stüdyo Yapmak İstemiş

Ryse'ın Kinect tabanlı bir oyun olacağını hatırlatalım. Oyun ile ilgili daha çok şeyi Gamescom fuarında öğrenmeyi umut ediyoruz.
05.07.2011 00:43 Levent Polater

 
    Crytek'in bu aralar Microsoft ile sıcak ilişkiler kurduğunu biliyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk. Microsoft'tan Phil Spencer'ın açıklamasına göre daha önce Alman yapımcı Crytek'i birinci parti bir stüdyo hâline getirme konusunda uzlaşmalar yapılmaya çalışılmış.
 
    Resmi Xbox dergisine konuşan Spencer, yaklaşık 8 yıl önce kendilerine 1. parti oyun firması teklifinin götürüldüğünü söyledi. Crytek'in ise o zamanlar anakart eriten shooter oyunu Crysis'e yoğunlaştığını hatırlatalım. Anlaşmanın o zaman sağlanamama nedeni ise Microsoft'un zaten elinde bilim kurgu shooter oyunu yapan firmalar bulunması yüzündenmiş. (Tahminimce Halo yüzünden olabilir.)
 
    Ancak şimdilerde Crytek ve Microsoft'un arası yine iyi görünüyor. Crytek'in Xbox 360'a özel Ryse'ı geliştirdiğini ve Kinect ile oyun yapmanın çok kolay olduğunu söylediklerini sözlerime ekleyeyim. Kim bilir bir bakarsınız iki firmanın kaderinde belki birleşmek vardır. EA bu işe neder bilemeyiz tabi..
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 1 Saat önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 2 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 3 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 4 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler