Microsoft, Oyun Tarihinin En Başarısız Yapımlarını Buldu!

26.04.2014 23:35 Samet Konuksal


    Son dönemlerde yaşanan en ilginç olaylardan birisiyle karşı karşıyayız. Microsoft, gün içerisinde başlattığı kazı çalışmasının sonrasında oyun dünyasının en başarısız oyunlarını buldu. Tabii bu işi böyle kesip atmakla olmaz. Gelin işi en başından itibaren anlatalım.
 
    Yıl 1976. Şu sıralar finansal açıdan çöküşte olan Atari, o zamanlar yapılan başarılı işlerden sonra Warner Communications tarafından satın alınmıştı. 1982'de net varlığı 2 milyar dolar olarak hesaplanan firma, o sene içerisinde oyun endüstrisinin gelirlerinin %80'ine, Warner Communications gibi bir firmanın gelirlerinin de %50'sine sahipti. Fakat ne yaşandıysa, 1982'den sonra yaşandı.
 
    7 Aralık 1982'de finansal raporlarını açıklayan firma, tahmin edilen gelirlerin çok daha düşüklerini rapor etmiş, Warner Communications'un hisselerini de aniden düşüşe geçirmişti. Bir sonraki senede ise Atari'nin üst şirketi, firmayı satmıştı. Peki ne oldu da 'efsane' Atari bir anda düşüş yaşadı?
 
    New Mexico'da bulunan Alamogordo'nun yerel bir gazetesi, 1983 senesinde bir iddia ortaya atmıştı. İddiaya göre Atari ve iş makinaları, bir gece içerisinde, elde kalan milyonlarca başarısız Atari 2600 oyununu boş bir araziye gömdü ve gömülen kartuşları 'satıldı' olarak kayıta aldı. Bunların arasında film uyarlaması olan ve büyük reklamlara rağmen başarısız olan E.T. the Extra-Terrestial, Pac-Man, Defender ve Bezerk gibi oyunlar bulunuyordu. İşte gömülen başarısız oyunlar, bugün Microsoft tarafından bulundu.
 
    Peki bu durumun Microsoft'la olan ilgisi ne? Firma, o dönemlerde 1.5 milyon satmasına rağmen yine de oyun dünyasının en başarısız yapımı olarak değerlendirilen E.T. ile ilgili bir belgesel çekmek istiyor. Bu uğurda Microsoft, yıllar önce gömülen oyun kartuşlarını gün itibariyle ortaya çıkardı. İşte alınan bazı fotoğraflar,
 


İlgili İçerik Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler