Naughty Dog Kurucusu Korsan Hakkında Konuştu

27.01.2012 17:35 Samet Konuksal


      Oyun sektöründeki bütün platformlara yayılan korsan unsuruna bir çok firma da karşı çıkıyor. Ubisoft gibi kimi firmalar korsanı önlemek adına DRM sistemleri oluşturarak bazı yaptırımlar uygularken, kimileri de hayranları oyunu korsan oynadı diye dava açıyor. Peki bu firmalar korsanla bu kadar uğraşırken, diğer firmalar korsandan hiç çekmiyor mu?
 
     Vivid Gamer'a konuşan Naughty Dog kurucularından Jason Rubin, tam da bu konu hakkında konuştu. "Biz de korsandan dolayı milyon dolarlarımızı kaybettik." diyen Rubin, Bangkok'daki bir anısını da şöyle paylaştı; "Bangkok'daki pazarlarda dolaşırken korsan Crash Bandicoot CD'lerinin satıldığını görmüştüm. Satan kişilerle anlaşıp bütün Crash CD'lerini tanesi bir dolardan satın almıştım.
 
     Korsan öğesini oyun endüstrisinde kimsenin çözemeyeceğini de dile getiren Jason Rubin, "Bu sorunu sadece zaman çözer. DRM sistemleri asla bir çözüm değil. Müzik endüstrisinde işe yaramadı, film endüstrisinde işe yaramadı ve oyun endüstrisinde de yaramadı, yaramayacak." şeklinde bir açıklamada bulundu.
 
     Gelecek için ise Rubin, "Uzun vadede bu problem dijital yeniliklerle, yeni sunucularla çözülebilir. Örneğin World of Warcraft, düynadaki en az korsan oranına sahip oyunlardan birisidir. Bu yüzden de Call of Duty gibi oyunlar uzun vade içerisinde bu durumda kalamayacak, WoW gibi olacak." dedi.
 
      Her ne kadar korsan tasvip edilmeyen bir şey olsa da, firmaların bu işle çok uğraşması da oyunculara kendilerini itici göstermeye yetiyor. Jason Rubin gerçekten de doğru noktalara değinmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Uncharted 3: Drake's Deception Platformlar: PS3 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: SCEE Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill Yaratıcısının Yeni Oyunu Slitterhead'in Detayları Sızdırıldı! 6 Saat önce EA FC 24 Rakibi UFL'den Yeni Detaylar: Türkçe Spiker Nasıl? 07 Haziran Amazon'un Sunduğu MMO Oyunu New World Konsollara Gelebilir 07 Haziran VCT 2024 Masters Şanghay'da İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 07 Haziran Test Drive Unlimited Solar Crown PC Demosu Yayınlandı 07 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler