Nintendo Mobil Oyunlardan 1 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

28.01.2020 22:19 Gazali Çetinkaya

 
Nintendo, mobil oyun pazarından istediğini almışa benziyor.
 
Sensor Tower'ın raporuna göre, App Store ve Google Play kullanıcıları Nintendo'nun mobil oyunlarına toplamda bir milyar dolardan fazla para harcadı. 
 
656 milyon dolar ile Fire Emblem Heroes, Nintendo'ya en çok gelir getiren mobil oyun.
 
Onu 131 milyon dolar ile Animal Crossing: Pocket Camp, 123 milyon dolar ile Dragalia Lost, 86 milyon dolar ile Mario Kart Tour, 76 milyon dolar ile Super Mario Run ve son olarak 4.8 milyon dolar ile Dr. Mario World takip ediyor.
 
Harcamaların %54'ü Japonya'dan ki bu da 581 milyon dolara denk geliyor. Amerika Birleşik Devletleri %29 yani 316 milyon dolar ile Nintendo mobil oyunlarına en çok para harcayan ikinci ülke. 
 
Nintendo mobil oyunlarının dünya genelindeki toplam indirme sayısı da 452 milyon. 
 
Wall Street Journal 2017'nin ortalarında, Nintendo'nun mobil için The Legend of Zelda oyunu geliştirdiğini rapor etmişti. Ardından Digital Trends de The Legend of Zelda ve Donkey Kong oyunlarının mobile geleceğini söyledi. Resmi bir duyuru yapılmadı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 3 Dk önce Witch on the Holy Night Satışları 200 Bine Ulaştı 35 Dk önce Fallout 4'ün DLC Boyutlu Miami Modundan Yeni Fragman Yayınlandı 2 Saat önce Üs inşa Etme Oyunu FOUNDRY 2 Mayıs'ta Çıkacak 2 Saat önce Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler