Nintendo, R4 Davasını Kazandı

25.02.2010 00:17 Buğra Çiftçi

 
     Nintendo, DS konsolu üzerinde korsan oyunları açmak için kullanılan R4 kartuşlarının Avustralya dağıtımcısına karşı açtığı davayı kazandı.

     Avustralya da, R4 kartuşlarının yanısıra çeşitli Apple, Sony, Toshiba ürünlerininde dağıtımcılığını yapan Gear Centro firmasına karşı Nintendo'nun açtığı tazminat davası, Nintendo lehine sonuçlandı. 520.000 Avustralya Doları (Yaklaşık 720.000 Lira) tazminat ödeyecek olan firma ayrıca bu kartuşların satışınıda durduracak.

     Nintendo daha önce de Wii için çıkan New Super Mario Bros oyununu resmi çıkış tarihinden bir hafta önce internet ortamına aktaran James Burt adlı kişiye dava açmış ve 1.5 Milyon Avustralya Doları(1.8 Milyon Lira) tutarında tazminat kazanmıştı.
 
Kaynak

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo DSi Platformlar: DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Nisan 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 5 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 5 Saat önce Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 6 Saat önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 7 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler