Nintendo ve Nokia Bir Telefon İçin Ortak Çalışmış

12.08.2010 14:09 Alkan Adakaner


 
     Bugün Sony ve Google'ın telefon özelliği olan bir PSP üzerinde çalıştıkları söylentileri ortaya çıkmışken bir yeni söylenti de Nintendo ve Nokia cephesinden geldi.
 
     Pocketgamer'ın haberine göre Nintendo, 2000 yılında Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia ile cep telefonu özelliği olan bir taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışmış. Bu cihaz Nintendo'nun Japonya'daki araştırma ve geliştirme takımı tarafından tasarlanırken Nintendo yönetimi projeden vazgemiş.
     
      Bu anlaşmanın hayata geçmemesi sonrası Nokia cep telefonu özelliği olan kendi oyun aleti N-Gage'i piyasaya çıkarmış. Bu cihazın da ne kadar başarısız olduğu ortada.
 
      Daha sonra Nintendo kendi oyun cihazı Nintendo DS'i piyasaya çıkardığını ve bugün 120 milyondan fazla satarak oyun dünyasına damgasını vurduğunu biliyoruz. Nintendo'nun bu anlaşmayı bozarak oldukça doğru bir adım attığını bugün anlıyoruz.
 
     Bakalım piyasanın bu alanda en güçlüsü olmak için firmalar daha ne gibi taktikler deneyecekler. Sony'nin taşınabilir platformlarda lider olmayı istediğini göz önüne alırsak hiç bir şeye şaşırmamalıyız.
 
kaynak       
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo DSi Platformlar: DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Nisan 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimli Oyunları 21 Mayıs Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 21 Mayıs Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 21 Mayıs GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 21 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 21 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler