Nintendo'nun HD Konsolu Xbox 360'a mı Benziyor?

Büyük duyuruyu Nintendo Amerika başkanı Reggie Fils-Aime yapabilir
16.04.2011 11:37 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun HD konsolu ile ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor. Game Informer, IGN, Kotaku gibi ünlü otoritelerden sonra şimdi de Sony NGP'nin sistem özellliklerini açıklayan 01NET'ten kod adı "Project Cafe" olduğu söylenen cihazla ilgili açıklamalar geldi.
 
    Fransız site 01NET'e göre Nintendo'nun HD konsolu E3 2011'de duyurulacak. Konsolun mimarisi Xbox 360'a çok benziyor ve Xbox 360 oyunları bu konsola kolayca port edilebilecek. Tabi daha önce açıklandığı gibi Nintendo'nun konsolu Xbox 360'tan biraz daha güçlü olacak.
 
    Cihaz Gamecube ve Wii oyunlarını çalıştırabilecek ve Wii'nin bütün çevresel bileşenleri ile uyumlu olacak, daha doğrusu eğer Wii oyunlarını çalıştıracaksa uyumlu olmak zorunda kalacak.
 
    01NET ayrıca Nintendo'nun HD konsolunun IBM PowerPC teknolojisini kullanan özel 3 çekirdekli bir CPU'ya sahip olduğunu ve versiyon 4.1'e ait bir shader ünitesiyle birlikte ATI'nin R700 serisinden bir GPU'yu kullanacağını açıkladı. Bunların yanı sıra 01NET cihazın Ram'inin ise en az 512 MB olmasını bekliyormuş.
 
    Bugünkü bir haberimizde cihazın joy pad'inin bir ekrana sahip olacağını ve bu ekrandan oyun oynanabileceği yönünden söylentilerin dolaştığını aktarmıştık. 01NET'e göre bu kontrol cihazı dokunmatik bir tablet gibi ve orta seviyede görseller sunuyor. Muhtemelen cihaz iPad'in aksine yarı-HD görseller sunacak.
 
     2012 Haziran'ın da Japonya'da ve aynı yılın sonunda da Batı'da çıkması beklenen Nintendo'nun HD konsolu için başka büyük bir sürpriz daha bulunuyormuş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler