Oyunlar Gençlerimizi Çok Kötü Etkiliyor

10.01.2014 11:14 Ant köksal

 
International Journal of Human-Computer Interaction isimli bir dergide, yeni bir araştırma yayımlandı: Araştırmaya göre, uzun süreli bilgisayar oyunları oynayanlarda algılar değişiyor, halisünasyonlar görmeye başlanıyor ve örneğin, aşağıdaki etkiler gözlemleniyor:
 
- Havadaki uçakları MW2'deki UAV'lar zannetme,
- Günlük konuşmalarda Mass Effect'teki konuşma seçeneklerini görme,
- Etraftaki herşeyi Minecraft blokları gibi algılama.
 
Araştırmacılar bu etkilere gayet havalı bir isim olan Game Transfer Phenomena (GTP) ismini vermişler.
 
Sizi bilmem ama, şahsen benim maruz kaldığım tek etki "uzun süreli oturma sonucu kalça düzleşmesi" şeklinde.
 
Ancak haberleştirdiğimiz konu bu değil. Çok kısa bir süre içerisinde, ulusal ve uluslararası basında (her zaman olduğu gibi) bir kez daha "oyunlar gençlerimizi çok kötü şey yapıyor" haberlerini görmeye başlayacaksınız ve bu haberlerin dayanaklarından birisi de, bu çalışma olacak. Peki bu çalışma nasıl hazırlanmış biliyor musunuz?
 
Araştırmacılar, Google üzerinden bilgisayar oyunları forumlarında şu kelimeleri arattırmışlar: 'Tetris Effect,' 'bleeding effect AND video games,' 'hallucinations video games,' 'video games AND/OR real life/reality'. Çıkan sonuçları da toparlayıp yayımlamışlar. Efendim? Gerçek deneklerle kontrollü ortamlarda deney mi dediniz? Yok öyle birşey.. Eğer herhangi bir forumda "Yav o kadar çok Mass Effect oynadım ki insanlarda konuşma seçenekleri görüyorum artık gülücük gülücük ehe ehe" mesajı attıysanız, siz de bu çalışmanın bir parçasısınız.
 
Televiyonda/gazetelerde okuyacağınız bir sonraki "oyunların zararlı etkileri" haberinde geçecek olan "bilim adamları, yaptıkları araştırmalar neticesinde.." kısmındaki araştırmanın nasıl yapıldığını bilin istedik, haberimiz bu.
 
"Oyunlar halüsinasyon gördürüyor, az sonra!"
 

İlgili İçerik Yorumlar 41 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler