PS3 Oyunlarını PS Vita'da Oynayabileceğiz

22.09.2013 07:37 Alkan Adakaner


     Tokyo Game Show 2013'te Sony ilginç bir açıklama yaptı. SCEJ başkan yardımcısı Hiroshi Ueda'nın açıklamalarına göre Playstation 3 oyunlarını PS Vita ve Playstation Vita TV'de oynama şansımız bulunuyor. Ueda, bulut (cloud) teknolojisi sayesinde oyuncuların PS Vita ve PS Vita TV'de de rahat bir şekilde PS3 oyunlarını oynayabileceğini söyledi. Açıklamalar şu şekilde:
 
    "Bu (bulut teknolojisi) gerçekten güzel bir servis. Ben aslında bir prototipi gördüm ve PS3 oyunlarını PS Vita'nızda rahatça, hiç bir sorunla karşılaşmadan oynayabileceğinizi söyleyebilirim. Bu gerçekten harika. Konsolun (PS Vita) teknik özelliklerinden çok etkilendim"
 
    Playstation Vita TV'de oyunları Playstation 3'ün Dualshock 3 adlı kontrolcüsü ile oynadığımızı da belirtelim. O nedenle oyunların kontrol yapısını PS Vita TV'ye de uyarlamaya gerek kalmayacak. Bulut teknolojisi sayesinde hızlı bir internet bağlantısıyla PS3 oyunlarını bu cihazda oynayabileceğiz.
 
     Sony'nin Gaikai adlı bulut teknolojisi sağlayan Amerikan kökenli şirketi sayesinde ilk olarak Japonya ve Kuzey Amerika'da bu servisin kullanıma sunulması planlanıyor. Avrupa'da ülkeler arasında internet hatlarının farklı olması sebebiyle bu servis daha sonra kullanıma sunulacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 5 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 6 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 7 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 8 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler