PS5 DualSense Kontrolcüsünün Dokunsal Geri Bildirim ve Uyarlanabilir Tetikleri Kapatılabilecek

30.10.2020 16:31 Gazali Çetinkaya

 
PlayStation 5'in erişilebilirlik seçenekleri detaylandırıldı.

PlayStation 5 kontrolcüsünün en büyük iki özelliği dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler. Bu özellikler sayesinde örneğin Deathloop'ta silah tutukluk yaptığında kontrolcünün tetik tuşları da kilitlenecek ve NBA 2K21'de oyuncuların yorgunluk hissi ve oyuncu temasları hissedilebilecek.

Sony Interactive Entertainment, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler özelliklerinin şiddet seviyesini ayarlayabileceğini veya tamamen kapatılabileceğini doğruladı.

PlayStation 5 sesle yazı yazma özelliğine sahip olacak. Kullanıcılar sanal klavyeye ihtiyaç duymadan konuşarak hızlı bir şekilde metin oluşturabilecek. Görme engelli ve görüşü çok düşük kişiler ekran okuyucusu özelliği sayesinde ekranda çıkan metinleri sesli olarak dinleyebilecek. Duyma engelli ve işitme güçlüğü çeken kişilerin yazdığı metinler de parti üyelerine sesli olarak iletilecek. Ayrıca renk düzeltme özelliği de içerecek.

PlayStation 5 diskli sürüm Türkiye'de 19 Kasım'da 8299 TL fiyattan çıkacak. Dijital sürüm Türkiye'ye 2021'de gelecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 13 Dk önce Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 50 Dk önce Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 1 Saat önce Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 7 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler