PSJailbreak Avustralya'da Geçici Olarak Yasaklandı

28.08.2010 01:18 Levent Polater

 
 
 
    Son zamanların gündemi oldukça meşgul eden Playstation 3'ün kırılması en çok Avustralya'yı çalkalamış görünüyor. Çünkü Avustralya, Playstation 3'de korsan oyunlar oynanmasını sağlayan PSJailbreak'i geçici olarak yasaklama kararı aldı.

    Ağustos'un sonuna kadar olacak bu yasak süreci Sony'ye cihazın tamamen yasaklanması için yeni bir dava açmasına sağlayacak. Böylece bu ülkede Sony, bunun üretimine 'dur demeye' çalışacak. Neden bu dava Avustralya'da sürüyor derseniz, USB mod-chip'in üretim merkezi yani PS3'ü kırmayı başaran hacker'lar Avustralyalılar. Bu da Sony'nin zekice bir hamle yaptığını gösteriyor. Ancak USB mod-chipin içindeki PS3'ü kırabilen kodunun Çinliler tarafından ele geçirilip taklit PSJailbreak ürünler yapma aşamasında olduğunu da hatırlatalım. Sony'nin gelecek hamleleri şimdiden merak konusu.

    Soluğu hakimin önünde alacak olan Sony, yargıcı ikna ederek, mod-chip'in tamamen pazardan kaldırılmasını sağlamaya çalışacak, yoksa Eylül ayında tekrardan satılacağı düşünülüyor. 
 
    Bu arada Sony'nin bir firmware getirerek PSJailbreak kullananları PSN'den banlayacağı yönünde haberler dolaşıyordu, ancak Sony'den halen böyle bir firmware gelmemesi kafaları karıştırıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games 700 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor! 06 Haziran Xbox Game Pass'e Haziran Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 06 Haziran BioShock 2 Remastered İçin HD Doku Paketi Yayınlandı: 3.500 Doku Yükseltildi 06 Haziran God of War Ragnarok İçin PC ve PS5 Grafik Karşılaştırması Yayınlandı 06 Haziran Hogwarts Legacy İçin 55 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı 06 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler