PayPal Türkiye'ye Geri Dönüyor

23.08.2016 13:57 Gazali Çetinkaya

 
   İnternet üzerinden çalışan online ödeme sistemi PayPal; Türkiye yasalarına uymayı, vergi ödemeyi, kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldığı kişilerin işlemlerini Türk 'server'ları üzerinden yapmayı reddetmesi nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından Haziran ayında lisansı iptal edilmişti.
 
   Sabah gazetesinden gelen haberle birlikte de PayPal için yeni bir gelişme yaşandı. Sabah, bugün paylaştığı haberde PayPal'ın, Mart 2017'de 'Cross Border' (Sınır ötesi) sistemiyle geri dönmeye hazırlandığını açıkladı.
 
Yapılan haberin devamındaki açıklama ise şu şekilde.
 
BDDK ile geçtiğimiz hafta toplantı yapan şirket, 2017 yıl sonuna kadar serverlarını da Türkiye'ye taşımayı planlıyor. Cross Border, yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye'den alışveriş yapma izni veriyor. Ancak bu sistemle Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamıyor. Türkiye'de e-ticarette yüzde 12 pazar payına sahip olan ve yaklaşık 800 milyon dolarlık işlem hacmi bulunan şirketin yeni sistemle hacminin 400 milyon dolar civarında olacağı öngörülüyor. 179 milyon aktif üyesi olan PayPal Global'in yaklaşık 18 milyar dolarlık işlem hacmi bulunduğu belirtiliyor. 

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler