Polonya Hükümetinden CD Projekt RED'e $7 Milyon Destek

18.12.2016 02:42 Gazali Çetinkaya

 
   Polonya'daki NCBR (Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi), ülkesinde bulunan oyun geliştiricilerine destek sunmaya devam ediyor. NCBR'nin ayırdığı kaynakta The Witcher serisi ile tanıdığımız CD Projekt RED ise 30 milyon Polonya Zlotisi (PLN) yani kabaca 7 milyon Amerikan doları alıyor.
 
   NCBR'nin paylaştığı dokümanda ise CD Projekt RED'in verilen bu para ile şehir yaratımı, multiplayer, sinematik his ve animasyon üzerinde geliştirmeler yapacağı yazıyor. Muhtemelen de belirtilen bu maddeler firmanın gelecek oyunu Cyberpunk 2077 için ayrılmış durumda. 
 
   CD Projekt RED başkanı Adam Kicinski konu hakkında şu sözleri söyledi. 
 
"Video oyunları geliştirmek hiper yenilikçi bir etkinliktir, aynı zamanda önemli finansal riskler taşır; sürekli AR&GE çalışmaları gerektirir ve süreç boyunca bolca deney ile prototip gerektirir. Oyun endüstrisinin işbirliğine yönelik çabaların bir ürünü olan GameINN programı önümüzdeki yıllarda Polonyalı geliştiricilere 191 milyon PLN değerinde 40'a yakın projeyi gerçekleştirme imkanı tanıyor. Ortaya çıkan yenilikçi çözümlerin Polonya video oyunlarının kalitesini daha da yükselteceğini ve globalde rekabet edebilirliğimizi artıracağından eminim. Nitekim, artık oyun sanayimiz modern Polonya ekonomisinin şampiyonu olma potansiyeline sahiptir."
 
   Haberin başında ve CD Projekt RED başkanının belirttiği gibi Polonyalı diğer birçok geliştirici de devletin kaynaklarından yararlanacak. O firmalardan bazıları ise şu şekilde:
 
Techland (Call of Juarez, Dead Island, Dying Light)
CI Games (Lords of the Fallen, Sniper: Ghost Warrior 3)
The Farm 51 (Deadfall Adventures, Get Even)  
Bloober Team (Layers of Fear) 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 3: Wild Hunt Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler