Quantum Break, DMM İle Gerçekçi Parçalanma Sunacak

25.11.2013 15:38 Talha Aynacı

 
   Pixelux Entertainment yaptığı resmi duyuru ile Max Payne ve Alan Wake'e hayat veren oyun stüdyosu Remedy Entertainment'ın, Xbox One'a özel oyunu "Quantum Break" ile Digital Moleculer Matter (DMM) Playback System'ı ilk kullanacak oyun firması olacağını duyurdu.
 
   Peki DMM nedir?  DMM, oyun alanındaki parçalanma ve bozulmayı gerçekliğe dayalı şekilde görsel olarak bize sunuyor. DMM, oyun alanındaki herhangi bir maddenin; büyük veya küçük, kalın veya ince, yumuşak veya sert fark etmeksizin gerçekte nasıl tepki verirse aynı şekilde bir bozulma görselliğinin oluşmasını sağlar. Örneğin bir odun her seferinde aynı şekilde, daha önceden ön görülebilinecek şekilde parçalanmaz. Darbeyi aldığı yere göre bükülür ve parçalara ayrılır. Bu şekilde pek çok nesne yapısına göre farklı tepkiler verir. Cam parçalara ayrılır, demir bükülür ve eğilir, plastiğin biçimi bozulur. DMM sistemi bitkileri ve organik objelerin tepkilerini dahi gerçekliğe yakın biçimde taklit ederek sanal dünyaya aktarır.
 
   DMM, bugüne kadar 20'nin üzerinde film, reklam ve Tv dizisindeki parçalanma sahnelerinde anahtar rol oymanış. DMM Playback sistemi ise 3 boyutlu animasyonla yoğurulan ürünlerde geri sarma yapmanıza olanak sağlayarak gerçek zamanlı biçimde bu performansı görmenizi sağlar.
 
   Quantum Break'in tanıtım videosunu hatırlayanlar (hatırlayamıyorsanız aşağıdaki videoya göz atmanızı tavsiye ederiz.) bu teknolojinin oyunda ne işe yarayağacağını çok daha rahat anlayabilecekler.
 
   

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Quantum Break Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: Remedy Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 5 Nisan 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Astro Bot Oyununun Yakında Duyurulacağı İddia Ediliyor 25 Mayıs Ubisoft Oyunu XDefiant, 3 Saat İçinde 1 Milyon Oyuncuya Ulaştı 25 Mayıs Fallout 4 Nisan Ayında Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu 25 Mayıs Detroit: Become Human, 6 Yıl Önce Bugün Çıktı 25 Mayıs Epic Games’in Bir Sonraki Hafta Vereceği Gizemli Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 25 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler