Rapor: Oyunlar SteamOS'de Daha Kötü Bir Performans Sergiliyor

13.11.2015 20:01 Tunahan Başol

 
     Valve'ın PC oyunculuğunu bir arada toplama çalışmalarından bir tanesi olan SteamOS'in en büyük handikapı Linux tabanlı olması. Oyunların bu platformda çalışması için geliştiricilerin ekstra uğraş sarfetmeleri gerektiğinden Fallout 4, Black Ops 3 dahil olmak üzere pek çok popüler oyunu SteamOS'de göremiyoruz. Arstechnica tarafından yapılan bir çalışmaya göre platformun tek handikapı bu değil.
 
     SteamOS üzerinde çalışabilen oyunlar arasında belki de en yüksek grafik detayına sahip olan Shadow of Mordor, Windows 10'da en düşük ayarlardan ultra ayarlara kadar her seviyede FPS değeri olarak SteamOS'den daha performanslı çalışıyor. Aynı durum Metro Redux ve hatta Valve'ın kendi oyunlarında bile gözlenebiliyor. Yalnızca Left 4 Dead 2'de oldukça yakın bir değer görüyoruz.
 

 
     Arstechnica bu durumun en üst seviye OpenGL teknolojilerini destekleyen yeni bir donanımla değişebileceğini ve Vulkan'ın bu konuda önemli bir rol oynayacağı söyleniyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 1 Saat önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 1 Saat önce Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler