Remedy İmzalı Quantum Break'ten İlk Detaylar

22.05.2013 21:01 Ersin Kılıç

 
     Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu (hatta medya sistemi) Xbox One lansmanının oyuncular açısından en doyurucu anlarından birine şüphesiz Remedy firması imzasını atmıştır. Daha önce hiçbir ipucu vermeyen firma Alan Wake 2 söylentileri dönedursun yeni yapımlarını Xbox One lansmanında sürpriz bir şekilde duyurdu.
 
     Max Payne ile oyun dünyasına farklı bir pencere açan Remedy, aynı kaliteyi Alan Wake'te de karşımıza çıkarmış fakat beklediği geri dönüşleri malesef alamamıştı. Microsoft ile anlaşma yolunda devam eden firma, bu sefer Xbox One için özel olarak geliştirilen Quantum Break ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

      Yapımcıların demeciyle Remedy ekibi Max Payne ve Alan Wake'teki tecrübe, bilgi ve kurgu yapısını Quantum Break'te birleştirecek ve oyuncuların daha önce tatmadığı bir deneyimi karşımıza çıkaracak. Tabi yeni nesilin getirdiği özgürlük ile çok daha iyi bir görselliğe sahip olan oyunun konusuna baktığımızda isminden de anlaşılabileceği gibi Quantum fiziği üzerine durabileceğini görüyoruz.
 
     Aşağıdan altyazılı versiyonuna da ulaşabileceğiniz bu ilk tanıtım videosunda hikayenin küçük bir kız etrafında şekillenebileceği gözüküyor. Yanındaki bayan karakterin (Annesi olabilir) "Seni bu kadar farklı kılan ne?" sorusuna son derece kendinden emin bir cevap veren bu küçük kız, tek bir dokunuş ile farklı görüleri karşımıza çıkaracağa benziyor. Buradaki sahnede ise büyük bir yük gemisinin zamanda atlama yaparak bir köprüye çarptığını görüyoruz. Zaten Kuantum fiziğine ait teoriler de oyunun ismiyle de bağdaşık olarak bu kısımda ortaya çıkıyor.
 
 
     Gemi kazası sonrası çıkan sloganda ise zaman kavramının oyunun hikayesi için ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini bir kez daha anlıyoruz. Videonun son kısmında ise oyunun farklı anlarına yer verilmiş. "Monarch Security" isimli bir firmada çalışan iki karakter ortaya çıkıyor. Bu karakterlerden kasksız olanı yönlendireceğimiz karakter olabilir. Zaten ikinci bir sahnede diğer elemanın bir darbeye maruz kaldığı gözüküyor. Bu sahnede vurulan bu karakterin karşısında ise silahına sarılmış bir şekilde diğer karakterin gözüktüğünü farkediyoruz. Tabi maskeli elemanı vurduğuna ya da arkadaki başka bir hedefe nişan aldığına dair herhangi bir ipucu yok.

      Aksiyon dışında gizemli yapısıyla da heyecanını körükleyeğini düşündüğüm yapım Xbox One'ın ilk yılında raflardaki yerini süsleyecek. Quantum Break'in aynı zamanda paralel işlenecek olan dizisiyle de Xbox One kullanıcılarının karşısına çıkacağını hatırlatalım. Türkçe altyazılı videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Quantum Break Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: Remedy Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 5 Nisan 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 2 Saat önce GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 3 Saat önce Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 7 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler