Sony Başkanı El Konsollarında Büyük Potansiyel Görmüyor

26.09.2017 16:51 Gökhan Yılmaz

 
       Sony oyun departmanı başkanı Andrew House, akıllı cihazların domine ettiği bir pazarda el konsollarının çok sınırlı bir potansiyeli olduğunu düşünüyor. Bu nedenle firmanın Nintendo Switch'e yönelik  bir ürün çıkartma planı bulunmuyor.
 
      Nintendo'nun Switch ile birlikte hibrit bir ürün olması nedeniyle bu konuya farklı bir yaklaşım sunduklarını söyleyen House, pazarda Uzak Doğu dışında böyle ürünlerle girişim yapmak için fazla fırsatın bulunmadığını belirtiyor. Sony de zaten bu bölgelerde hala PlayStation Vita satmaya devam ediyor.
 
     Bildiğiniz üzere Sony son dönemde sadece oturma odasına odaklanmış durumda. Asya ve büyük oranda Japonya dışında da zaten PlayStation Vita'nın çok rağbet görmediğini belirtiyorlar.
 
     Halbuki PlayStation Vita'dan önce PSP çıkış yaptığında dünyanın diğer bölgelerinde de el konsolları satışlarında büyük bir artış yakalamışlardı. Sony bu konuda oyun yapımcılarının Vita için oyun geliştirmeyi bıraktıklarmalarından şikayetçi ama sanıyoruz ki bu konuda daha fazla destek göstermek kendi ellerindeydi. Tabii yine mobil gereksinimler için daha uygun bir cihaz, Memory Card konusunda daha kullanıcı dostu bir strateji, daha iyi pazarlama, daha fazla birinci parti ve üçüncü parti yapımın olması gerekirdi. PSP'nin daha büyük başarı yakalamasının nedenlerinden biri her ne kadar ergonomisi kötü olsa da GTA, God of War ve bunlar gibi pek çok kendine özel oyuna sahip olmasıydı.
   

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler