Sony: "Harekete Duyarlı Oyunlara İlgi Az"

22.08.2014 11:30 Alkan Adakaner


    Kinect ve Playstation Move gibi harekete duyarlı cihazlara ilginin bu nesilde oldukça düşük seviyede olduğunu görüyoruz. Sony'nin en önemli isimlerinden Shuhei Yoshida da bu durumu kabul ediyor. Yoshida bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
    "Harekete duyarlı oyunculuk önemli bir şeydi; ama sadece sosyal oyunları, dans oyunları, müzik oyunlarında olduğu gibi şu an bir başka harekete duyarlı oyuna istek olduğunu düşünmüyorum"
 
    Yoshida aynı zamanda PS3 ve Ps4'ün harekete duyarlı kontrol cihazlarının (Playstation Move ve kamerasının) "zamanının ötesinde" cihazlar olduğunu da belirtiyor. Özellikle "Project Morpheus" gibi sanal gerçeklik cihazlarıyla PS Move gibi cihazlara ihtiyaç artabilirmiş.
 
   "Şu an farkediyoruz ki; Project Morpheus'u geliştirirken, sanal alanda objelerle iletişime geçecek bir şey yapmak istiyorduk ve bunu yapmanın yollarından biri de PS Move gibi 3D işaretlemeye ihtiyaç duyacağınız bir cihazdır."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak 4 Dk önce Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 12 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler