Sony, Oyun Yapımcılarına PS4'de Daha Çok CPU Gücü Veriyor

30.11.2015 14:47 Talha Aynacı

 
     PlayStation 4'ün donanım mimarisi ağırlıkla CPU'dan ziyade GPU üzerine kurulu bir işleyişe sahip ve bu da bazı oyunlarda performans sıkıntısına sebep olabiliyor. Bu alan Xbox One'ın daha avantajlı olduğu bir bölüm. Bu yılın başında Microsoft. 7. çekirdekteki CPU yani işlemci gücünün önemli bir kısmını yapımcılara sunmuştu, şimdi ise Sony aynı yolu izliyor.
 
Cuma akşamı the Beyond3D isimli forumda SDK'larla ilgili yapılan yeni güncelleme üzerine yapılan tartışmada ortaya çıkan not şöyle:
 
  - PS4 - Added FMOD_THREAD_CORE6 to allow access to the newly unlocked 7th core.
 
     Eurogamer'ın bağlantılarıyla da onayladığı bu değişiklik mevcut oyunların yapımcıları özel bir çalışma gerçekleştirip bir güncelleme yapmadığı müddetçe haliyle bu alana etki etmeyecek. Merak edilen bir diğer konu ise açılan yeni CPU'dan yapımcıların ne kadar faydalanabilecekleri. Yani işlemci zamanı ne boyutta yapımcıların elinde olacak belirtilmiş değil.
 
Şu anda tüm PlayStation 4'lerde aynı şartların sağlanması için analizler yapılıyor ve hata gidermeleri üzerine çalışılıyor. Yapımcılara bahşedilen işlemci çekirdeğinin konsol kullanıcıları ve sistem arasındaki bağı bölünecek. Yani işletim sistemi ve oyunlar bu çekirdeği bir noktada paylaşacaklar.
 
Tüm bunlar bir kenara, bu yapımcılar için iyi bir haber olarak görülüyor. Zira CPU'nun söz sahibi olduğu bir sistem oyun yapımcıları için her zaman daha iyidir. Yabancı oyun basını konuyla ilgili Sony'den daha fazla bilgi almak için iletişime geçmiş durumda. Biz de yeni haberleri heyecanla bekliyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 47 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler