Söylenti: PS4'de İkinci El Kısıtlanacak

Bazı firmalara göre ikinci el, korsandan daha büyük zarar veriyor.
03.01.2013 12:29 Gökhan Yılmaz

 
     Sony'nin PlayStation 4'te ikinci el oyun sektörünü kısıtlamak amacıyla yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığı ve bununla ilgili bazı patentler aldığı haberleri ortaya atıldı. Patentler 9 Aralık 2012'de SCEJ tarafından alınmış.
 
     Patentte geçen bilgilere göre sistem, ikinci el oyun piyasasının kontrolü için kullanıcıya ve cihaza bir kimlik (ID) verildiği gibi, oyunlara da kimlik verilerek bir oyunun 1-2 cihazdan başka bir yerde çalışmaması ve diskin reddedilmesi gibi bir teknikle çalışıyor. Tüm bunların, kimlik numaralarıyla ikinci el oyunların takip edilebileceği ve engellenebileceği bir sistem düşünülüyor. Elbette bunlar henüz kesin doğrulanmış bilgiler değil ve şimdilik sadece söylenti olarak geçiyor.
 
     Bildiğiniz üzere son dönemlerde Online Pass ve benzeri uygulamalarla en azından online oynamak isteyen oyunculara karşı bir yaptırım uygulanabiliyor. İkinci el oyunların online ağa girişleri engelleniyor veya ekstra ücret talep ediliyor. Yeni nesil sistemlerde bazı şeylerin değişeceği kesin ama ne yönde olacak henüz belli değil.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 42 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 2 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 2 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 3 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 8 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler