Söylenti: Yeni Nesil Xbox'lar E3 2019'da Tanıtılacak, 2020'nin Sonlarında Çıkacak [Güncelleme]

22.02.2019 16:07 Gazali Çetinkaya

 
 
Güncelleme: Thurrott'tan Brad Sams Microsoft'un yeni nesil Xbox konsolları hakkında E3 2019'da konuşacağını rapor etti. Brad Sams ayrıca Halo Infinite'in yeni nesil platformda çıkış oyunu olacağını ve Halo Infinite'in RPG unsurları içereceğini ve hikayenin oyuncuların verdiği kararlar ile gelişeceğini de belirtti.

Verge editörü Tom Warren sızdırılan teknik özelliklerinin hepsinin doğru olmadığını söyledi.
 
Orijinal Haber: Fransa'nın en büyük video oyun sitelerinden biri olan JeuxVideo'nun haberine göre, yeni nesil Xbox konsolları E3 2019'da tanıtılacak ve 2020'nin sonlarında mağazalardaki yerini alacak.
 
Belirtilene göre, Lockhart kod adlı konsol disk sürücüsü bulunmayan, sadece dijital indirme ve streaming odaklı ve daha ucuz bir model olacakken Anaconda kod adlı konsol ise Xbox 360 ve One gibi standart bir Xbox konsolu ve daha güçlü olacak. JeuxVideo'nun kaynağı Halo Infinite'in konsollar ile birlikte 2020'nin sonlarında çıkış yapacağını söylüyor.
 
JeuxVideo'nun sızdırıldığını iddia ettiği konsolların teknik özellikleri:

Xbox Lockhart
CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops
RAM: 12GB GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Xbox Anaconda
CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops
RAM: 16GB GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive
 
Daha öncesinde de Microsoft'un içişleri ile ilgili doğru bilgiler paylaşan Thurrott adlı websitesi Microsoft'un iki yeni nesil konsol geliştirdiğini ve bu konsollardan bir tanesinin standart bir Xbox konsol olacağını, diğerinin ise streaming tabanlı bir konsol olacağını kaynaklarından öğrendiği bilgiler sonucu rapor etmişti. O haberin detaylarına buradan göz atabilirsiniz.

Microsoft konu hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 52 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 5 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 5 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 6 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 6 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler