Spec Ops: The Line'da Türkçe Seslendirmeler

14.06.2012 00:31 Tunahan Başol


     Türkçe seslendirmeler, oyunlarda nadiren de olsa karşılatığımız birşey. Her Türkçe seslendirmeli oyun Türkçe'nin kullanımı açısından bizleri mutlu ederken, bu sefer hem düşündürdü hem de üzdü.
 
     Dün yayımlanan Spec Ops: The Line'ın PC demosunu bilgisayarımda denerken karşılaştığım Türkçe seslendirmelere öncelikle anlam veremedim. Hatta yanlış duyduğumu bile düşünmeye başladım. Sonra oyundaki müzik sesini ve efektleri kısıp, konuşma sesini açarak defalarca aynı bölümü oynadıktan sonra gördüm ki oyunda Türkçe seslendirmeler gerçekten kullanılmış.
 
     Türrkçe seslendirmeye sahip karakterler tabii ki takım arkadaşlarımızdan değiller. Oyunda düşmanımız olan ve çatışmaya girdiğimiz karakterlerde bu Türkçe seslendirmeler kullanılmış. "Allah no", "Takip edin onları", "kımıldayamıyorum" gibi İngilizce'den basitçe çevirilmiş seslendirmelerin yanında öyle bir seslendirme duydum ki, buna eminim sizlerde şaşıracaksınız. "Allah'ın cezası eşşoğlueşşekler" diye bağıran karakterlerin bu sözünün yanlızca "Allah'ın cezası" kısmını kayıt edebildim.
 
     En başta da belirttiğim gibi Dubai'de geçen bir hikayede, Amerikan askerini kontrol ederken karşımıza düşman olarak da Türkçe seslendirilmiş karakterler konulmuş. Şu an için hikayenin tamamını bilemediğimiz için karşımızdakilerin hangi ülken olduklarını veya kim olduklarını bilmiyoruz. Fakat Türkçe seslendirildikleri net. Tabii ki yorum sizin.
 


[DHVIDEO=5051]

[DHVIDEO=5052]

[DHVIDEO=5053]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Spec Ops : The Line Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Yager Dağıtıcısı: 2K Games Tür: TPS Çıkış Tarihi: 29 Haziran 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 69 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler