THQ'nun Satışından Detaylar

24.01.2013 11:51 Tunahan Başol


      Dün akşam saatlerinde THQ'nun satışı tamamlanmış ve biz de bunu sizlere iletmiştik.  Bu habere göre, Sega, Relic'i, Koch Media, Volution Games ve Metro serisini, Crytek, Homefront'u, Take-Two duyurusu yapılmamış Evolve'u ve Ubisoft ise THQ Montreal ve South Park: The Stick of Truth'u satın almıştı. Şimdi ise detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
 
     DDInvesting tarafından atılan tweet'lere göre, Homefront 2'nin geliştiricisi konumundaki Crytek, oyun için yalnızca 500.000$ ödemiş ve yapımın haklarını bünyesine katmış.
 
     Dead Island serisiyle tanıdğımız Koch Media ise Metro'yu ve Volution Games'i almıştı hatırlarsanız. Firmanın Metro serisi için 5.8 milyon $ ödediği söyleniyor. Saint's Row geliştiricisi Volution Games'e ise 22.3 milyon $ gibi büyük bir mebla ödenmiş.
 
     Merakla beklenen South Park oyununu ve THQ Montreal'ı bünyesine katan Ubisoft, bir basın açıklaması yaptı. Bu açıklamaya göre THQ Montreal'ın alınmasının nedeni, geliştirildiği henüz duyurulan yeni bir IP'miş. THQ'nun deneyimli elemanlarını bünyelerine katmak istemeleri de büyük bir etken olmuş. 1666 ve Underdog adlı oyunlar üzerinde çalışan stüdyo için 2.5 milyon $ ödenmiş. South Park'ın hakları için ise 3.2 milyon $ gözden çıkarılmış.
 
     THQ'nun en önemli geliştiricilerinden Relic Entertainment'ın nereye gideceği çoğu oyuncu tarafından merakla bekleniyordu. Relic'i bünyesine katan Sega, stüdyo için 26 milyon $ ödeyerek, açık arttırmanın en büyük alımını yapmış.
 
     Metamorphosis olarak da bilinen Turtle Rock'ın duyurulmamış Evolve adlı projesi, artık Take-Two'nun ellerinde. LinkedIn de yazanlara bakılırsa, bu proje 'yeni nesil' olarak nitelendiriliyor. Ancak yapımın PC, PS3 ve Xbox 360 için de hazırlandığı görülüyor. Take-Two'nun bu alım için 11 milyon $ ödediği söylenmekte.
 
     Buraya kadar her şey normal gidiyor. Ancak hepimizin kafasını karıştıran Vigil Games(Darksiders yapımcısı) ve WWE lisansları hakkında da bazı bilgiler bulunuyor.
 
     Hikaye odaklı yapısıyla çoğu oyuncuyu heyecanlandırmayı başaran Darksiders serisi ve Vigil Games'in ne olacağı şu an için belli değil. Çünkü ne Darksiders, ne Vigil Games, ne de yapımcının yeni oyunu Crawler için hiç bir teklif bulunmuyor.
 
     WWE lisansına gelirsek, Evolve'u bünyesine katan Take-Two'nun bu lisansı alabileceği söyleniyor. NBA konusunda rakipsiz olan 2K Sports'un WWE'ye el atması olası duruyor.
 
Gelişmeler oldukça, iletmeye devam edeceğiz.

İlgili İçerik Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 3 Saat önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 4 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 5 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 6 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler