The Last Guardian'ın Oyun Motoru Yenileniyor

03.10.2013 14:38 Talha Aynacı

 
   ICO ve Shadow of the Colossus gibi iki önemli sanatsal oyunun ardından tüm gözler PlayStation 3 için çıkması beklenen The Last Guardian'a çevrilmişti. Ancak yapımcı ekipte yaşanan çok önemli ayrılıklar ve kapalı kapılar ardında yaşanan sıkıntıların ardından yapım süreci önce askıya alındı daha sonra ise The Last Guardian'dan ses seda duyulmadı.

   GamesIndustry'e bir röportaj veren Sony Dünya Stüdyoları patronu Shuhei Yoshida, uzun süredir sessizliğini bozmayan oyun hakkında yöneltilen sorularda, oyunun şu anda hangi platform için çıkışı hedeflendiği sorusuna cevap vermekten kaçınırken, geçtiğimiz ay resmi PlayStation dergisinin İngiltere koluna bir açıklamada bulunan bölge sorumlusu Fergal Gara, 2014 tatil sezonunda PlayStation 3 için birinci parti bir oyun gelip gelmeyeceğinden emin olmadığını açıklamıştı.

   Yine geçtiğimiz ağustos ayında Yoshida, birinci parti stüdyolarının PlayStation 4 oyunları üzerinde çalışmaya yönlendiklerini açıklamıştı. 

   Yoshida, Tretton'ın daha önce yapmış olduğu "oyunun yapım aşaması muallakta" yorumunun yanlış anlaşıldığını, yapımın hiç bir zaman durmadığını ve şu anda daha küçük bir yapımcı ekibin tamamen yenilenecek olan oyun motoru üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. 

   The Last Guardian, 2009 yılında duyurulmuş ve son kez 2010 yılında kendini göstermişti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: PS4 Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler