The Witcher 3'ün Sesleri ve Müzikleri Nasıl Hazırlandı ?

Grup Percival'in bir görüntüsü.
31.08.2016 14:07 Burak Oruç


    The Witcher 3 2015 yılında çıkmış ve türünün en iyilerinden bir tanesi olmuştu. Dün itibariyle The Witcher 3 için çıkmış bütün indirilebilir içerikleri ve ana oyunu içinde barındıran Game of the Year sürümü Türkçe altyazı desteği ile çıkış yaptı.

    Paylaşılan geliştirici günlüğünde, CD Projekt'in ses ekibinden bir çok kişinin sunumu paylaştığını görüyoruz. Yapımcılar oyundaki bazı müzikler için bir Polonya halk müziği grubu olan Percival ile birlikte çalışmış. Besteci Marcin Przybylowicz, Percival adlı grup ile çok detaylı çalışmayı planlamış ancak gruptan yalnızca bir kişinin müzik okulu mezunu olduğunu öğrenince planı değişikliğe uğramak zorunda kalmış. CD Projekt Percival'i eski tür enstrumanlar kullandıkları için işe almış. The Witcher 3'e bu enstrumanların sesinin yakışacağını düşünmüşler. The Witcher 3'ün müzikleri, Frankfurt'taki Brandenburg State Orchestra'da kayda alınmış.

    Savaş sesleri içinse CD Projekt özel bir çalışma yapmış. Ağır zırhları ile ilerleyen ordudan çıkan metalin sesini, demir döven demircinin sesini, salınan okun beraberinde yaydan çıkan sesi ve dahasını bire bir oyuna taşıyabilmek için tarihi Grunwald Savaşı'nı kısmen tekrarlanmış.

    The Witcher 3'ün seslerinin nasıl hazırlandığı ile ilgili hazırlanan videoya aşağıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 3: Wild Hunt Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 2 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 2 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 2 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 3 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler