Ubisoft'a Büyük Tepki: Yapay Zekaya Hazırlatılan Görsel Tepki Çekti

03.11.2023 12:19 Mehmet Tandoğan

 
 
Far Cry, Assassin's Creed ve daha fazlasıyla tanınan Ubisoft tepki çeken bir gönderiye imza attı. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Cadılar Bayramı'nı kutlamak adına yayınladığı bir gönderi oyuncular tarafından eleştirildi. Eleştirilme sebebi ise bu gönderinin yani görselin yapay zeka hazırlatılmasıydı.
 
Yapay zeka görseli oyuncuların hedefi oldu
 
 
 
Daha önce Ubisoft yapay zeka teknolojileriyle ön plana çıkmayı istediğini bildirmişti. Hatta oyunlarında yer alan NPC karakterlerin de bu oranda daha gerçekçi davranmasını sağlamak için farklı teknolojilerden yararlandığını açıkladı. Ancak geldiğimiz noktada bu durum sanatsal içeriklere de sıçramış durumda.
 
Ezio Auditore karakterinin tasvir edildiği gönderi büyük oranda tepkiyle karşılaştı. Burada Ubisoft'un artık sanat içeriğine bile değer vermediği, sanatçı çalıştıracak kadar parasının olmadığı ve Hollanda ofisinin kapatılıp yerine bu görselin yayınlanmasının gereksiz olduğu vurgulandı.  
 
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
 
Görsel:
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ubisoft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler