Ubisoft'un DRM Sisteminde Değişiklik

DRM sistemi çıkardığı sorunlarla korsan oyunu tercih eden oyunculara değil de, orjinalcilere bela olmuştu.
01.01.2011 21:24 Talha Aynacı

 
 
     Geçtiğimiz yaz piyasaya sürülen R.U.S.E. ile birlikte başlayan ve korsan oyuna karşı Ubisoft tarafından başlatılmış bir proje olarak DRM sistemi, bu kapsamda oyun esnasında sürekli bir internet bağlantısı istiyordu. Böylece korsan ve orjinal kullanıcıları ayırt edebileceklerini uman Ubisoft'un bu koruma sistemi bir süre sonra pek çok sorunla firmanın başını ağrıtmıştı.
 
      Çünkü DRM sistemi en ufak bir internet kopukluğunda veya başka türlü sebeplerle oyunu durduruyor; orjinal oyun alan oyuncuları çileden çıkartacak binbir türlü sorunla insanların haklı zevkini bir gerilim filmine çeviriyordu. Hatta DRM sisteminden kaynaklanan bu sorunlar ve mağdur olan insanlara Ubisoft tarafından bir özür niteliğinde bedava oyun indirme hakkı tanınıyordu.  Kısa bir süre sonra buna tepki olarak DRM sisteminin açıkları bulundu, korsan oyunun yolu tekrar açılmıştı.
 
     Ancak PC Gamer'ın raporuna bakılırsa, sistem işleyişi değişmiş. Rapora göre, Assassin's Creed 2 ve Splinter Cell : Conviction oyunları esnasında sistem sadece oyunların başlangıcında internet bağlantısı istiyor ve daha sonra bağlantınız kopsa dahi oyun zevkinden mahrum kalmıyorsunuz.
 
Aranızda test eden var mı ?

 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Brotherhood Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Genshin Impact İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Tarih Verildi 24 Mayıs VCT 2024 Masters Şanghay'da 1. Round Tamamlandı! 24 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 24 Mayıs F1 24'ün Işın İzlemeli Sürümü Karşılaştırıldı: İşte Farklar 24 Mayıs İptal Edilen Doom 4 Oyunundan Görüntüler Sızdırıldı! 24 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler