Ubisoft'un DRM Sorunu Çığ Gibi Büyüyor!

09.03.2010 19:24 Levent Polater

 
    Ubisoft'un DRM server'ları halen iflah olmadı... Önceki haberlerimizi takip ettiyseniz Ubisoft server'ların hacker'lar tarafından saldırıya uğradığını ancak sorunun düzeltildiğinin söylenmesinin hemen üzerine hacker'ların tekrar DRM server'larına yüklenmeye başladıklarını açıklamıştık.
 
    DRM server'ları çalışmayınca olan da oyunculara oluyor haliyle... Oyuncuların Assassin's Creed 2 ve Silent Hunter 5 gibi oyunları oynamak için server'lara bağlanmaları gerekiyor, server'larda sorunlu olunca oyunu oynamak imkansız hale geliyor.
 
    Yayıncı Ubisoft, ilk önce "DOS" saldırıları aldıklarını belirtirken şimdi ise sorunun çok daha tehlikeli boyutlara ulaştığı kaydediliyor. Konuyla ilgili Ubisoft'un son açıklaması:
 
 "Server'larımımız yine saldırı altında, bazı oyuncular oyuna girmekte sıkıntı yaşıyorlar. Sorun üzerinde çalışıyoruz ve sizi bilgilendireceğiz." 

    DRM sorunu büyüdükçe Ubisoft'un başına daha çok bela getirecek gibi görünüyor. Sadece Ubisoft'un uyguladığı bu yöntem, çoğu oyuncu tarafından "gereksiz" bulunuyor. Sonuçta müşteri ürünü kullanamıyorsa, suç kimde? 
 
 
 
Kaynak

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin’s Creed 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 5 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 4 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 4 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 5 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 6 Saat önce Gothic Classic Khorinis Saga Switch İçin Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler