Uncharted: Golden Abyss - Kamera Arkası (Video)

Sensörler yerleştirilirken
12.03.2012 06:27 Ersin Çakı

 
     Video oyunlarının nasıl yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Kullanılan teknikler, araçlar, çevreler ve profosyonel oyuncular... Tüm bunların uzun uğraşlar gerektirdiğini ve büyük bütçeler harcanarak yapıldığını biliyormuydunuz?

     PS Vita'nın en çok beklenen oyunlarından biri olan Uncharted: Golden Abyss, bu noktada kafanızdaki soru işaretlerini silip süpürecek.

     Bir video oyunu yaparken tüm animasyonlar elbette bilgisayar yardımı ile yapılır. Ancak animasyonlara gerçek bir duygu katabilmek için doğadaki gerçek nesnelerden ve gerçek insanlardan faydalanılır. Bu insanlar genelde profosyonel oyuncular arasından seçilir. Eger Uncharted: Golden Abyss oynayanlardan biriyseniz, zaten muhteşem çevre grafiklerinin, animasyonların ve seslendirmelerin sizi etkisi altına alacağını göreceksiniz.



     Animasyonların insan hareketlerini tam anlamıyla gerçekleştirebilmesi için teknolojinin bazı yönlerinden faydalanılır. Mesela bir insan, vücüdünü tam saracak şekilde bir elbise giydirilir ve vücüdünün eklem bölgelerine hareketi algılayan ve bunu anlık olarak bilgisayara ileten sensörler yerleştirilir. Bu sensörler bazı zaman küçük toplar şeklinde oluşabilmektedir.

     Peki Uncharted: Golden Abyss animasyonları hangi ortamda çekildi?
  • 86 adet kızıl ötesi algılayıcılı kameralar
  • Kameralar ile ses senkronu yapabilen algılayıcılar (mikrofon vb.)
  • Hareketi yakalayabilmek için tamamen beyaz ile renklendirilmiş bir oda
  • Oyun ile etkileşim sağlayan çeşitli tahta veya plastikten yapılmış dayanak vb.
  • Profosyonel oyuncular
  • Ve geri planda kalmış tüm ekip üyesi
 
     Uncharted: Golden Abyss Türkiye fiyatı nedir?



     Bunca zahmete, bu fiyat iyi gibi duruyor.


     Aşağıda izleyeceğiniz videoda oyunun nasıl yapıldığına dair güzel bir sunum bulacaksınız. İyi seyirler.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Uncharted: Golden Abyss Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler