Unity, "Ölüm Tehditleri" Sebebiyle İki Ofisini Kapattı!

17.09.2023 16:47 Mehmet Tandoğan

 
 
Hemen hemen herkesin bildiği Unity şirketi ölüm tehdidi sonrasında iki ofisini kapatmak ve planlanan belediye binası toplantısını iptal etmek zorunda kaldı. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere yazılım geliştirme şirketi "geniş çaplı bir ölüm tehdidi" olayının ardından Austin, Teksas ve San Francisco, CA ofislerine birkaç günlüğüne kepenk vurdu.
 
Unity şirketi çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Unity tarafına bu şekilde tehditler savrulurken resmi olarak bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün bazı ofislerimize yönelik potansiyel bir tehdidin farkına vardık. Bizim burada en büyük önceliğimiz çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun için de acil ve proaktif önlemler aldık. Bu tehdidi resmi olarak değerlendirdik ve önlem amacıyla ofislerimizi birkaç günlüğüne kapattık. Ayrıca soruşturma konusunda kolluk kuvvetleriyle tam iş birliği yapıyoruz."
 
Öte yandan Polygon tarafından ortaya çıkarılan bir rapora göre San Francisco Polisine "bir çalışanın sosyal medyayı kullanarak çeşitli tehditler savurduğu" aktarıldı.
 
Unity'nin içerisine düştüğü bu durum Unity motorunu kullanan her oyun kurulduğunda geliştiricilerden ücret almayı planlamasından sonra ortaya çıktı. Bu hamle geliştiriciler kanadında büyük tepkiyle karşılandı. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Unity Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Unity Dağıtıcısı: Unity Games Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 3 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 3 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 4 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 4 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler