Valve, The War Z'yi Steam'den Çekti!

19.12.2012 21:16 Tunahan Başol


      DayZ, çok iyi bir fikrin ürünü olmasına karşın içerisinde barındırdığı fazlaca hata neticesinde oyuncuları kendisinden soğutuyordu. Bunun sonucunda oyuncular bir yandan DayZ'nin bağımsız sürümünü beklerken, The War Z'nin adını duymuş ve bu oyunu da beklemeye başlamışlardı. Uzun bir süredir alpha aşamasında olan The War Z, geçtiğimiz haftalarda betaya geçmiş ve ardından Steam'deki yerini almıştı. Satışa sunulduğu an, en çok satanlar listesinde başı çeken yapım, bildiğiniz gibi son günlerde oldukça olumsuz yorumlar alıyor.
 
      Öncelikle oyunun Steam sayfasında verilen bilgilerin yanlış olduğunun ortaya çıkmasıya eleştiri oklarını üzerine çeken geliştirici ekip, bugün yayımladığı güncelleme nedeniyle de oldukça eleştirildi. Buradaki haberimizde de dile getirdiğimiz gibi, güncellemeden önce, oyunda karakteriniz öldüğünde respawn olmak için 1 saat beklemeniz gerekiyordu. Ancak bu güncellemenin ardından bu süre 4 saate çıkarıldı ve istediğiniz zaman gerekli parayı ödeyerek oyuna girebilme özelliği oyuna eklendi.
 
     Firmanın bu tutumundan sonra, Valve, firmanın şirket politikasını inceleyeceğinden bahsetmişti. Şimdi gelen haberlere göre, The War Z, Steam'den tamamen kaldırıldı!
 
     Valve'ın bu konudaki açıklaması şu şekilde:
 
"Zaman zaman hatalar yapılabilir ve biz de The War Z'yi zamanından önce Steam üzerinden satmakta hata yaptık. Bunun için özür diliyoruz ve geliştirici ekiple çalışıp ve güvenli bir yapı ortaya koyana kadar oyunun satışını durduruyoruz. Oyunu satın almış olanlar Steam üzerinden oynamaya devam edebilir. Eğer satın aldıysanız ve bu durumdan mutsuzsanız bize buradan ulaşarak geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz."
 
     Valve'ın bu konudaki tutumunu şahsen haklı buluyorum. Çünkü oyuncuları yanıltmaya yönelik bilgilerin ardından oyuna fazladan para ödeyenlerin, sadece oyunu satın almış olan diğer oyuncuların önüne geçmesi oyuncular tarafından hoş karşılanacak bir durum değil. Sistemin daha düzgün bir yapıya bürünmesi için biraz daha beklemeniz gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Infestation: Survivor Stories Platformlar: PC Geliştirici: Hammerpoint Interactive Dağıtıcısı: Arktos Entertainment Group Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 38 Dk önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 1 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 2 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 3 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler