Vatra: Silent Hill Bir Aksiyon-Korku Oyunu Değil

Downpour'da çevre tasarımları da çok iyi görünüyor
05.05.2011 10:49 Alkan Adakaner


     Korku oyunu denilince akla ilk gelen serilerden birisi de Silent Hill'dir. Resident Evil, Dead Space gibi aksiyon korku oyunlarından farklı olarak Silent Hill korkuyu bambaşka bir şekilde sunar. Son dönemlerde Climax Studios'un ellerinde bir aksiyon oyununa dönüşen seri Vatra Games ile eski günlerine dönebilir.
 
     Vatra Games'ten yapımcı Tomm Hulett "Aksiyon-korku oyunlarının bir çoğunda zombiler veya benzeri düşmanlar bulunur. Sürekli onlrla savaşırsınız ve korku çevrenize kümelenmiş garip yaratıklardan gelir ve siz de sürekli mermi sayınızı kontrol edersiniz. Silent Hill'de ise ne olacağını merak ederek ürkütücü çevrede gezinirsiniz." diyerek seriyi özel yapan şeyleri kavradığını gösterdi.
 
    Silent Hill'de ortamın korkutucu olduğunu ve oyuncuların bir bakıma psikolojik olarak kendi kendini korkuttuğunu söyleyen Hulett'a göre aksiyon korku oyunlarında düşmanlarla savaştaktan bir an için sakinleşip çevreyi araştırmaya vakit bile kalmıyormuş. Doğru söze ne söylenebilir ki?
 
      Umarız Vatra Games, Silent Hill: Downpour ile başarılı bir işe imza atar ve seriyi eski başarılı günlerine döndürür.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Silent Hill: Downpour Platformlar: PS3 XBOX 360 Geliştirici: Vatra Games Dağıtıcısı: Konami Tür: Korku Çıkış Tarihi: 6 Mart 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler