Xbox 360'a Özel Oyun Yapmayı Crytek İstemiş

23.07.2010 19:20 Alkan Adakaner

 
 
     E3 fuarında hiç kuşkusuz Microsoft'un en büyük sürprizi (hatta fuarın da) Crytek tarafından hazırlanan Codename: Kingdoms'un Xbox 360'a özel olduğunu duyurmasıydı. Şu an için sadece bir videosu yayınlanan oyun hakkında pek fazla bilgimiz yok, ama Microsoft'un bir Crytek oyununu Xbox 360'a özel yaptırması takdir edilmeli.
 
      Crytek Ceo'su Cevat Yerli'nin açıklamasına göre kendilerinin Playstation 3'e özel oyun yapmak için herhangi bir çekincesi bulunmuyor. Bağımsız bir stüdyo olduklarını söyleyen Yerli, istedikleri an bir oyunun duyurusunu gerçekleştirebileceklerini söyledi.
 
      Sony ile daha önce Playstation'a özel oyun konusunda görüştüklerini, ama bazı nedenlerden ötürü anlaşma sağlayamadıklarını söyleyen Crytek Ceo'su her firmaya oyun yapabileceklerini şu sözlerle vurguladı:
 
    "Sony harika bir firma, Nintendo ve Microsoft da öyle. Hepsinin kendilerine göre güçlü ve zayıf yanları var. Neyse ki bizim gücümüz her zaman onların zayıflıklarını tamamlayıcı rol oynuyor."
 
      Crytek; firma farkı olmaksızın bir konsola özel olarak çalışmanın nasıl bir şey olduğunu hissetmek istemiş. Microsoft ile 5 veya 6 yıldır bu konuda konuştuklarını ve bazen konsola özel oyun yapmak istememelerine rağmen "Kingdoms" adlı yeni oyunun konsola özel olarak çok güçlü olabileceğini düşündüklerini söyleyen Yerli, bunun için Microsoft'a başvurmuş ve "evet" yanıtını almış.
 
     Anlaşılan konsol dünyasında giderek artan bir güce sahip olan Microsoft, artık konsoluna özel oyun yaptırmak için tonla para harcamak zorunda değil. Hepimiz Microsoft'un Crytek'e ısmarlama oyun yaptırdığını düşünürken aslında Crytek Xbox 360'a özel oyun yapmak için Microsoft'a gitmiş.
 
     Cevat Yerli'nin açıklamalarında Xbox 360 için "uyumlu bir konsol" ifadesini kullanması, bu konsola oyun yapmanın zor olmamasının "Kingdoms"u Microsoft'a kazandırdığını gösteriyor.
 
kaynak        
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Strive DLC Karakteri Slayer, 30 Mayıs'ta Çıkıyor 14 Dk önce Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 27 Dk önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 29 Dk önce The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu 1 Saat önce Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler