Yeni Joker İnternet Dünyasını İkiye Böldü!

"Ailenin Ölümü"nde Joker manyaklık çizgisini fazlasıyla aşmıştı.
26.04.2015 15:18 Ersin Kılıç


     Çizgi Roman bağımlıları ya da en azından sinemada bu uyarlamaları büyük bir keyifle izleyen takipçilerimizin bildiği gibi yakında iyi bir kadro ile karşımıza çıkacak olan Suicide Squad'ı izleme şansına erişeceğiz. Will Smith ve Jared Leto dışında daha önce farklı yapımlarda da sıkça gördüğümüz Margot Robbie, Jai Courtney, Viola Davis ve Cara Delevingne gibi isimlerin yer alacağı yapımın gösterim tarihi ise 2016 Ağustos olacak.
 
     Tüm bu bilgilerin ışığında karakterlerin filmde nasıl bir görünüme bürüneceği konusundaki soru işaretleri de yavaş yavaş kalkmaya başladı. Bu karakterlerden belki de en çok merak edilen isim tabi ki Joker'i canlandıracak olan Jared Leto.
 
     Filmin yönetmeni olan David Ayer'de görsel paylaşımına bu karakter ile başladı. Dün sabah saatlerinde paylaşılan Joker görseli tam anlamıyla internet dünyasını ikiye ayırmış durumda. Joker'in bu psikopat görünümünü çok beğenen olduğu gibi bir o kadar da şüpheyle yaklaşan isim var. Ciddi tartışmaların gölgesinde tabi ki işin şamata yönü de öne çıkmış durumda. Öyle ki Joker'in bu görünümünü ve kaplama dişlerini Marlyn Manson'a benzetenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Eee haksız da sayılmazlar.
 
 
     Peki genel hatları ile baktığımızda Joker'in yeni imajı nasıl? Kendi şahsi fikrimi söylemem gerekirse Jarded Leto'nun Joker performansının altından başarıyla kalkacağını düşünüyorum. Unutmayın, bu alıştığımız Joker'den farklı bir portre çizecek. Yani ne Jack Nicholson kadar renkli ne de Heath Ledger kadar karanlık, istikrarlı ve bir o kadar da planlı bir Joker ile karşılaşacağız. Hikaye detaylarını tam olarak bilmiyoruz ama Jared Leto'nun Joker performansının daha çok R.I.P, Endgame ya da Killing Joke tarzında olacağı söyleniyor. Kısacası bu bağlamda imaj değişikliğini de belli başlı ölçülerde maruz görmemiz gerekmekte. Çünkü hem bu saydığım serilerde hemde güncel çizgi roman serisinde Joker o alıştığımız imajından biraz farklı.
 
     Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda Dark Knight filmindeki Joker'de tartışmaların odağında yer almış ve Ledger sergilediği performans ile alkışları toplamıştı. Yani önyargılı olmak yerine filmi bekleyip performansı değerlendirmek lazım. Sonuçta Jared Leto'da bu rolün altından kalkacak yeteneğe sahip.
 
 Killing Joke yani Öldüren Şaka çizgi romanında Joker
 
     Performans açısından beklenen çizgiden bahsettik. Peki resme bakıp genel hatlarıyla yorumlamaya geldiğimizde açıkçası biraz aşırıya kaçıldığını düşünüyorum. Tamam dövmeler, özellikle kahkaha kısımları yeni görünüm için oldukça uygun duruyor. Ama o alındaki "Damaged" dövmesi olmasaymış daha iyi olabilirmiş sanki. Ve dişler... Kaplama dişler izleyicinin kendi içerisinde Joker'den bir parça bulmasını engelleyecekmiş gibi duruyor. Çekicilikten çok irite edici tarafı var. 
 
     Tabi filmde bu detaylar değişebilir. Yani yönetmen koltuğunda olan David Ayer'in nabız yoklama yöntemi de olabilir bu. Sonuçta bu yeni imaj üzerinde tabi ki herkesin sevdiği ya da sevmediği noktalar olacaktır. Genel olarak baktığımızda ise Suicide Squad filminde Joker'in farklı bir yüzünü göreceğimiz için sevinmemiz lazım. Hele bir de eline ustura verirlerse işte işin rengi o zaman değişebilir.
 
     Joker'in bu imajı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Batman: Arkham Knight Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Rocksteady Studios Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 23 Haziran 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 58 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler