Batman Arkham Geliştiricisi Rocksteady Cinsel Taciz İddialarına Karşı Harekete Geçmemekle Suçlandı

18.08.2020 16:23 Gazali Çetinkaya

 
Batman: Arkham Asylum, Arkham City ve Arkham Knight oyunlarının arkasındaki İngiliz geliştirici Rocksteady Studios cinsel taciz ve cinsel suistimal iddialarına karşı harekete geçmemekle suçlanıyor.

The Guardian'ın haberine göre, Kasım 2018'de Rocksteady Studios'ta 16 kadın çalışandan 10 tanesi şirket içinde cinsel taciz ve cinsel suistimal yaşadıklarını patronlara yazılı bir belge halinde bildirmiş fakat bu konuda pek bir müdahalede bulunulmamış.
 
Rocksteady Studios'un tepkisizliğinden rahatsızlık duyarak olayı The Guardian'a anlatan kadın çalışanlardan biri, şirket içerisinde bir saatlik bir seminer düzenlendiğini fakat bunun hiçbir sorunu çözmediğini ve bunun dışında başka hiçbir şey yapılmadığını belirtti.
 
Kaynak kişi ayrıca "Stüdyodaki geliştiricilerden %97-98'si harika insanlar. Birkaç kişinin düzgün yönetilmemesinden dolayı bunun onlara da yansıması çok büyük haksızlık." diye belirtti. 
 
Rocksteady Studios olayın basına taşınmasından sonra, bu durumu tüm çalışanlarla tartıştıklarını ve harekete geçeceklerinin sözünü verdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Batman: Arkham Knight Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Rocksteady Studios Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 23 Haziran 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler