Yeni Tomb Raider’da Beğendiğimiz 3 Unsur

Lara Croft'un ilk büyük macerası çok zorlu geçecek
30.12.2012 11:17 Alkan Adakaner

 
     Yeni Tomb Raider oyununda sinir bozucu olduğunu düşündüğümüz 3 unsur ile ilgili bir yazıyı geçen hafta yayınlamıştık. Tabi bu oyundaki herşeyi olumsuz olarak gördüğümüz anlamına gelmiyor. Şimdi isterseniz yeni Tomb Raider oyununda Lara Croft'un güzelliği dışında beğendiğimiz 3 unsura göz atalım.
 
Yüksek Grafik Kalitesi
       Tomb Raider serisi her zaman başarılı grafiklere sahip olmuştur. Yine de kendi türünü şekillendiren bu oyun yine de hiçbir zaman bize “üst düzey grafikleri var” dedirtmedi. Yeni Tomb Raider’ın ise gerçekten de “üst düzey grafiklere sahip” olduğunu söyleyebiliriz. Crystal Dynamics’in daha önce Soul Reaver serilerinde ne kadar başarılı işlere imza attığını ve özgün atmosfer yaratma konusunda uzman olduğunu biliyoruz. Yeni Tomb Raider ise serinin diğer oyunlarından oldukça farklı bir atmosfere sahip olacak ve bu atmosferin de oldukça başarılı olacağını düşünüyoruz.
 
Başta karakter tasarımları olmak üzere oyunun grafikler gerçekten de üst düzeyde
      Oyunun grafiklerinin poligonal olarak yüksek seviyede olması bir yana, atmosfer de oldukça iyi olacak diyebiliriz. Adada gezerken çaresizlik, yalnızlık, yabancılık hislerini fazlasıyla hissedeceğiz gibi görünüyor. Bunların hepsini de yüksek kalitede grafiklerle başarılı bir atmosfer yaratılmasına borçluyuz. Üstü başı çamur içinde olan, bir yandan da yağmurla da boğuşan Lara’nın bu macerası serinin görsel olarak tavan yaptığı oyun olacaktır.
 
Multiplayer Modları
     Lara Croft'un yeni macerasında serinin ana oyunlarında bir ilk yaşanacak ve multiplayer (çok oyunculu) modlar da bulunacak. Kısa bir süre önce ortaya çıkan bu modların varlığı bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor. Lara Croft and the Guardian of Light'tan esinlenilerek hazırlanan bu modda ise Lara Croft ve Roth'u yöneteceğiz.
 
Lara ve Roth multiplayer modlarda birbirlerine yardım ederek ilerleyecekler
     Bu oyuna kadar Lara Croft işlerini hep yalnız halleden bir kahramandı. Deneyimsiz Lara'nın Roth ile işbirliğine girmesinden daha doğal bir şey olamaz diye düşünüyoruz. Uncharted serisinin multiplayer modlarının oldukça eğlenceli olduğunu düşünürsek, Crystal Dynamics'in de yeni Tomb Raider'da benzer başarıyı yakalaması mümkün görüyor. Günümüzde multiplayer özelliği olmayan oyunların çok satmadığını düşünürsek, bu modun kalitesi oyunun satışlarını da etkileyecektir.
 
İlk Maceraya Adım  Atmak ve Genç Lara'yı Tanımak
     Lara Croft'un 86-60-89 vücut ölçülerinde, 1.75 boyunda, kahverengi gözleri ve saçlarıyla tatlı mı tatlı bir kadın olması onu ünlü yapmadı. Aslında serinin ilk oyunlarında o zamanın grafik teknolojisi nedeniyle "güzel" görünmesi pek de mümkün değildi. Angelina Jolie, Tomb Raider filminde Lara Croft'u canlandırdıktan sonra "Lara Croft" çok güzel bir kadın olarak görülmeye başlandı. Yeni Tomb Raider'da ise hadi açık konuşalım Lara tam anlamıyla "bir içim su" olmuş. 
Lara genç olması nedeniyle serinin önceki oyunlarından oldukça farklı görünüyor
    Yine de bizim ilgimizi çeken asıl konu, Lara'nın ne kadar güzel olduğu değil onun ilk maceralarına adım atmak olacak. Serinin hayranları için Lara'nın nasıl bir deneyimli macera avcısına dönüştüğünü öğrenmek çok önemli. Serinin ilk oyunlarında (konu olarak sonra geçiyorlar) hareketlerinde ustalık kokan, büyük belalardan büyük bir beceriyle kurtulan Lara Croft'un bu hale nasıl geldiğini yeni Tomb Raider'da öğreneceğiz. Lara Corft neler yaşadı da, başını sürekli belaya sokmaktan kendini alıkoyamıyor. Tüm bunların yanıtını 5 Mart'ta öğrenmeye başlayacağız.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Tomb Raider Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Crystal Dynamics Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 5 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 3 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 4 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 4 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 4 Saat önce SteamWorld Heist II için Yeni Bir Fragman Videosu Yayınlandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler