ARK: Survival Ascending'de AMD FSR 3.0 Nasıl Etkin Hale Getirilir?

16.06.2024 12:10 Mehmet Tandoğan

 
 
ARK: Survival Ascending bildiğiniz üzere Unreal Engine 5 oyun motoru ile desteklenen ARK: Survival Evolved'ın yeniden yapım sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Oyun hem Nanite hem de Lumen teknolojilerinden tam anlamıyla yararlanıyor ve şu anda piyasadaki ekran kartı ağırlıklı oyunlardan biri diyebiliriz. Neyse ki bu performansın ötesine geçebileceğiniz ve AMD FSR 3.0 desteğini etkinleştirebileceğiniz bir yapı da beraberinde getiriyor.
 
AMD FSR 3.0'ı etkinleştirmek için komut satırlarını girmeniz gerekiyor
 
 
 
ARK: Survival Ascending, Ekim 2023 tarihinde Steam platformu üzerinden PC için erken erişim sürümü olarak çıkışını gerçekleştirdi. Oyun, yerel olarak 4K çözünürlükte NVIDIA GeForce RTX 4090 ekran kartında düşük ayarlarda sabit 60 FPS veriyordu. Elbette o dönemden bu zamana kadar çok çeşitli optimizasyon geliştirmeleri yapıldı ve şu anda AMD FSR 3.0 desteğini etkinleştirerek daha yüksek verimlilikte oyunu oynayabilir ve daha akıcı hale getirebilirsiniz.
 
Oyun piyasaya sürüldüğünde sadece NVIDIA DLSS 3 desteğine sahipti ve bu desteği aktif hale getirmek için de RTX40 serisi ekran kartına sahip olmanız gerekiyordu. Ancak şimdi FSR 3.0 ile beraber diğer ekran kartı sahipleri de bu verimlilikten yararlanabiliyor.
 
Asıl konumuza dönecek olursak AMD FSR 3.0 desteğini aktif hale getirmeniz için aşağıdaki komut satırlarını Engine.ini dosyasına yapıştırmanız gerekiyor. Yapıştırdıktan sonra FSR desteği aktif hale gelmeli. Ancak herhangi bir nedenden dolayı aktif hale gelmezse oyun içerisinde yer alan konsol kısmına "r.FidelityFX.FSR3.QualityMode=3" komutunu girmeniz yeterli olacaktır.
 
Engine.ini dosyasına eklemeniz gereken komut satırı: 
 
[/Script/FFXFSR3settings.FFXFSR3settings]
r.FidelityFX.FSR3.Enabled=True
r.FidelityFX.FSR3.UseNativeDX12=True
r.FidelityFX.FI.Enabled=True
r.FidelityFX.FSR3.QualityMode=3 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ertuğrul Gazi Olarak Oynayacağımız Türk Yapımı Oyundan İlk Fragman! 24 Haziran Xbox, Microsoft Flight Simulator'ın 15 Milyon Oyuncuya Ulaştığını Açıkladı 24 Haziran Sony, VR Yatırımlarını Azaltıyor: Şu Anda Sadece 2 Oyun Geliştiriliyor 24 Haziran Elden Ring, Yeni DLC'nin Zorluğu ve Performansı Sebebiyle Eleştiriliyor 24 Haziran Palworld Playstation 5 Konsollarına Gelebilir 24 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler