Activision, Take Two'yu Satın Mı Alacak?

Activision, tıpkı Call of Duty gibi Red Dead Redemption'ı her yıl çıkarmak isteyebilir mi? Olmaz demeyin, Activision bu
12.02.2011 12:00 Alkan Adakaner


     2008 yılında Activision-Blizzard birleşmesi meydana gelmiş ve oyun dünyasının iki ünlü şirketi Activision ve Blizzard belki de oyun tarihinin en büyük birleşmelerinden birisini meydana getirdiler. Şimdi bu şirketlere bir yenisi eklenebilir.
 
     Söylentilere göre Activision şu sıralar Take Two Interactive'i satın alma amacında. Eğer firma bu amacını gerçekleştirirse Rockstar Games'in de sahibi olacak, çünkü Rockstar Games de Take Two'nun şirketlerinden bir tanesi.
 
    Eğer bu satın alma işlemi gerçekleşirse Activision; Bioshock, Mafia, Red Dead, GTA, Max Payne gibi ünlü serileri eline geçirecek. Bunun sonucunda da açık ara oyun dünyasının en büyüğü olacaktır.
 
     Üstelik bu satın alma söylentileri oldukça yetkili kişiler arasında dolanıyor, ama Activision ve Take Two'nun yayıncılık konusuna çok zıt yaklaştıklarını da biliyoruz. Take Two geliştirici firmaları zaman konusunda sınırlamazken, Activision ise büyük baskı yapıyor. Yani Activision'ın Rockstar Games'e veya Irrational Games'e baskı yapmasının kötü sonuçları olacaktır.
 
     Bakalım Take Two gibi oyun dünyasının en sevilen firmalarından birisi ile Activision gibi pek de sevilmeyen bir firma aynı çatı altında buluşacak mı? İş dünyasında bu tür şeyler mümkün.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Red Dead Redemption Platformlar: PS3 XBOX 360 Geliştirici: Take 2 Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Mayıs 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 29 Dk önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 41 Dk önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 1 Saat önce BioShock Remastered İçin 5 GB'lık HD Doku Paketi Yayınlandı 3 Saat önce Eternal Fire, CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Etabına Yükseldi! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler