Atari, Nightdive Studios'u satın alıyor: Retro oyunlara odaklanacak

24.03.2023 14:09 Mehmet Tandoğan

 
 
Atari, Vancouver/Washington merkezli ekip Nightdive Studios'u satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Satın alımla beraber Atari, sahip olduğu geniş oyun kütüphanesini daha da genişletecek, zenginleştirecek ve Nightdive Studios'un teknolojilerinden yararlanacak.
 
Atari, retro oyunlara odaklanmaya devam edecek
 
 
 
Köklü bir firma olan Atari bildiğiniz gibi retro oyunları günümüze uyarlamaya devam ediyor ve şimdiki sistemlerde eski Atari oyunlarını oynayabiliyoruz. Bu misyonunu devam ettirmeye kararlı olan Atari bu kapsamda Nightdive Studios ekibini bünyesine dahil ediyor ve ekibin tescilli teknolojilerinden yararlanmayı istiyor.
 
Retro odaklı büyüme stratejisini desteklemek adına yeni hamleler yapmak isteyen Atari hamlelerini gerçekleştirmeye devam ediyor ve birçok ekiple beraber çeşitli ortaklıklar kurarak oyunları günümüze ulaştırıyor. 
 
Nightdive Studios içerisinde yer alan müdürler Stephen Kick ve Larry Kuperman bu anlaşma ile ilgili şunları belirtiyor: "Nightdive ve Atari'nin birlikte uzun bir geçmişi var. Uzun süredir Retro oyunlara olan tutkumuz sayesinde orijinal IP'nin hakkını veren yüksek kaliteli remaster'lar geliştirmeye odaklandık. İşimizi büyütmeye ve yeteneklerimizi genişletmeye çalışırken, Atari'den daha iyi bir ortak düşünemezdik." 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 4 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 5 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 6 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 7 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler