Baldur’s Gate 3, 10 Milyon Oyuncuya Ulaştı

26.02.2024 20:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Larian stüdyosu tarafından bize sunulan izometrik aksiyon rol yapma oyunu Baldur's Gate 3 yapılan açıklamaya göre 10 milyon oyuncuya ulaştı. Larian'ın yayın yönetmeni Michael Douse, bu durumu doğrulamak için Twitter platformuna gitti ve yayınladığı bir gönderi ile beraber 10 milyon oyuncuyu karşıladıklarını aktardı.
 
Baldur’s Gate 3 yeni güncellemeleri sunmaya hazırlanıyor
 
 
 
Diğer taraftan Michael Douse, oyun için yeni güncellemelerin geleceğini ve aynı zamanda resmi mod desteği konusunda bazı yeniliklerin olacağını belirtti. Geçtiğimiz hafta resmi çapraz platform mod desteği üzerinde çalıştıklarını doğrulamışlardı. Şimdi ise yapılan her yeni güncellemenin resmi olmayan modları bozduğu bildirildi.
 
Oyuncular tarafından bildirilen bu durum elbette ekip tarafından dikkate alındı ve Douse, bu duruma büyük bir özen göstereceklerini ve yayınlanan güncellemelerin artık resmi olmayan modları bozmayacağını bildiriyor. Bu durumu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.
 

 
Oyun neler sunuyor? 
 
Geçtiğimiz yılın en iyi oyunu olarak karşımıza çıkan ve hala da oynanmaya devam eden izometrik aksiyon rol yapma oyunu "Baldur's Gate 3", türün en iyi örneklerinden biri. İçerisinde bulunduğumuz fantezi dünyasında kendi ekibimizi toplayabiliyor, istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, ekibimizin yeteneklerinden faydalanabiliyor ve burada farklı becerilerle beraber düşmanların üstesinden gelebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere farklı bölgelerde doğru ilerleyerek kendi karakterimizi, yani ekibimizi güçlendiriyor, seviyesini atlatabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz.
 
Fedakarlıkların, dostlukların, ihanetlerin ve daha fazlasının yer aldığı bu mistik dünyada, arka planda yer alan hikayeleri deneyimleyebiliyor, farklı durumlarda yaptığımız seçimlerle gidişatına yön verebiliyoruz. Yan görevlerin bile burada oldukça ana hikayeyi etkilediğini söyleyebiliriz. Hem atmosferin hem de karakter görsellerinin ve aksiyon sisteminin gerçekten de ön plana çıktığı bu yapımda, yozlaşmış bir kötülüğü ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada destansı bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyoruz.

Oyunda farklı karakter sınıfları bulunuyor ve yeni güncellemelerle beraber bu sınıflar daha da artış gösterebiliyor. Oyunda 12 farklı sınıf ve 11 farklı ırk bulunuyor. Bunlardan istediğinizi seçebiliyor ve her yeni oyuna başladığınızda ise farklı sınıfı seçtiğiniz karakterin becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu sınıflardan istediğinizi seçerek o karakteri güçlendirebiliyor, her sınıfın kendine özgü yetenekleri, becerileri ve özellikleri bulunuyor. Bu sınıfları seçmek tamamen size ait oluyor ve ona göre maceranızı şekillendirebiliyorsunuz. Oyunda ilerleme işinize bağlı olarak değişkenlik gösterilen beceri silsilesi bulunuyor.
 
Bu sistemle kendi oyununuzu özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu sınıfların kendi becerilerinden yararlanabiliyor ve bu yararlanma olayı ile beraber de ilerleyişinizi daha da kolaylaştırabiliyorsunuz. Hangi sınıf üzerinde usta olmak istiyorsanız, ona göre seçiminizi yapabiliyor ve düşmanları ve canavarları burada kolaylıkla alt etmeye çalışıyorsunuz. Bu sınıfların becerilerini kullanmak ve onlar üzerinde usta olmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve ona göre kendi oyun stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan oyunda farklı bölgeler bulunuyor. Bu farklı bölgelere doğru dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve buraları dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Elbette buraları keşfettikten sonra farklı donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Bugün de yer aldığınız sürece bu bölgeleri keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Buralarda hikaye ve karakterlerle karşılaşıyor, görevleri yerine getirerek daha farklı ekipmanların ve güçlü ekipmanların sahibi olabiliyorsunuz ve bunları tamamlayarak elbette hikayenize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Oyunda ilerlemek elbette yağma sistemi ile beraber devamlılığını sağlayabilir ve böylece hem savaş dolu hem de aşk dolu bir yolda bu yolculuğunuzu tamamlamaya çalışıyorsunuz.
 
Oyunda hem tek oyunculuğu hem de çevrimiçi olarak 4 kişiyle beraber oynayabileceğiniz eşli mod bulunuyor. Bu eşli mod sayesinde dilediğiniz gibi oyunda yer alabilir ve görevleri kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda eşli mod desteği varsa, elbette biz de burada arkadaşlarınızla beraber bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyoruz çünkü oyunda yer aldığınız sürece arkadaşınızla beraber diyalog içerisine girerek ve düşmanları burada farklı taktiklerle beraber ortadan kaldırmak için yaptığınız iş birliği gerçekten de önem arz ediyor ve aynı zamanda eğlenceli bir deneyimin kilidini açıyor. Dolayısıyla burada dilediğiniz şekilde yer alabilir ve bu karakter sınıflarıyla beraber her bir oyuncu burada farklı sınıflar seçebiliyor ve ona göre kendi ekibinizi kurabiliyorsunuz.
 
Ekibinizi kurarken burada istediğiniz sınıftan başlayabilir, bu sınıfların seçimleri tamamen size ait olur ve hangi sınıfın nasıl bir yeteneğe sahip olduğunu burada görebiliyorsunuz. Arkadaşlarınızla beraber adım atabileceğiniz bu yapımda yanınıza 3 arkadaşınızı çağırabilir ve böylece toplamda 4 kişi olarak hikaye boyunca devam edebiliyorsunuz. Arka planda bildiğiniz üzere giriş kapsamlı bir hikaye içeriği bulunuyor, bu hikaye içeriği ile beraber oyunda farklı görevleri atılabilir ve aynı zamanda yan görevleri de burada tamamlamak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
Hangi karakter sınıfını seçerseniz seçin, elbette tam özelleştirme ve kişiselleştirme sistemi ile beraber kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebiliyor ve bunlarla beraber de oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Burada geliştirici ekibin belirttiğine göre en büyük kuvvetin yeteneklerin değil, parti arkadaşların arasındaki kurduğu bağ olarak belirtiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca bağınızı oldukça kuvvetli tutmanız gerekiyor ve bu bana ne kadar kuvvete tıklarsanız o kadar çok düşmanlara karşı daha güçlü konuma gelebilir ve böylece kendi yeteneklerinizin gücünü tam olarak burada açığa çıkarabilirsiniz.
 
 

Oyunda her ilerleyişiniz farklı bir yapıyla karşılar ve her konuda ve her hikaye içeriği ile beraber burada farklı şekillerde ilerleyebiliyorsunuz. Hiçbir oyununuz birbirine benzemeyeceği ve yeni ilişkiler geliştirebileceğiniz bu yapımda karakterler arası ilişkileri ve aynı zamanda ekip içerisindeki o bağın ne kadar güçlü olduğunu burada görebileceksiniz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca yaptığınız her seçimle beraber kendi maceranızı daha da ilerletecek ve aynı zamanda her kararınızla beraber burada Dünya üzerinde somut bir şekilde neler olup bittiğini öğrenebileceksiniz.
 
Yani yaptığınız her bir karar burada aslında size de oradan etkileyecek ve aynı zamanda ekibinizi ve diğer karakterleri de bu denli etkileyecek. 4 oyuncuya kadar çevrimiçi çok oyunculu olarak oynayabileceğiniz ve aynı zamanda hikaye görevlerini ve yan görevleri yapabileceğiniz yapımda aksiyon ve rol yapma unsurları ön planda olduğundan bahsettik. Unsur ve beraber kendinizi aksiyon içerisinde görebilir, karakterinizi yeteneklerin burada açığa çıkarabilir hem menzilli hem de yakın dövüş saldırıları ile beraber oyundaki yerinizi alabilir ve düşmanları burada ortadan kaldırabilirsiniz. Oyuna ne kadar çok düşman ortadan kaldırırsanız, o kadar hızlı bir şekilde seviye atlayabilir ve kendi karakterinizi geliştirebilirsiniz.

Diğer taraftan, etrafınıza keşfedilmeye bekleyen geniş bir açık dünya olduğundan bahsetmemiz gerekir. Bu açık dünya içerisinde farklı bölgeler bulunuyor, bu bölgeleri istediğiniz gibi ilerleyebilir ve aynı zamanda buraları keşfedebiliyorsunuz. Buralarda her bir bölgede atmosferin değiştiğini, manzaraların değişkenlik gösterdiğini ve düşmanların da çeşitliliğinin arttığına göre biliyorsunuz. Her bir düşman burada farklı şekillerde yer alabiliyor ve aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşlarını elbette ekibinizle beraber ortadan kaldırmaya çalışıyor ve zorlu bir deneyimin burada kapısını aralayabiliyorsunuz. Bu patronlarla beraber öncelikle onları uzaktan saldırılarla beraber yavaşlatmaya çalışır veya karakter sınıfınız elbette hangi yeteneği bünyesinde barındırıyorsa ona göre hareket yapabiliyorsunuz.
 
Kendi yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve karakterinizle beraber düşmanlarının üstesinden gelebileceğiniz bu yapımda kendinizi görevleri yapmaya odaklamaya hazırlanıyor ve aynı zamanda her bir karakter kadrosunun burada farklı şekillerde karşınıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Başlangıç karakteriyle beraber hikayenin tadını çıkarmaya çalıştınız ancak daha sonrasında ise farklı karakterlerle ve sınıflarla beraber ilerlemeye başladınız. Bu yapımda her bir maceranın farklı şekillerde karşınıza geldiğini söyleyebilir ve aynı zamanda her bir oyunda farklı olaylarla karşılaşabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda karakterinizle beraber elbette temel kontrolleri kullanabiliyor ve bu temel kontrollerle beraber gizlenebiliyor, itebiliyor, tırmanabiliyor, sıçrayabiliyor, sağa sola doğru çeşitli ve hızlı hamleler yapabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunlarla beraber aksiyon dolu bir içeriğe adım atabilir ve karşınıza çıkan farklı düşman tiplemelerini burada ortadan kaldırabilirsiniz. Kendi partinizi kurabileceğiniz ve parti üyeleri içerisinde istediğiniz gibi yer alabileceğiniz yapımda kendi mirasınızı oluşturabilir ve her kararınız bu dünya içerisinde de doğrudan yanıtlıyor.
 
Tüm gücünüzü açığa çıkarmak için elinizden geleni yapmaya çalışıyor ve aynı zamanda her ekip üyesinin ve her karakterin burada nasıl bir şekilde yer alabileceğine tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Oyunda görevlere yaklaşımınızı da tamamen siz belirleyebiliyor ve aynı zamanda bu görevleri tamamlayarak hem deneyim puanı hem de yeni donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda arkadaşlarınızla beraber kusursuz bir plan yapabilir, planlamalarla beraber düşmanları ablukaya alabilir ve görevleri nasıl yapacağınızı aslında burada karar verebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli ve keyifli bir deneyimin kapısını aralıyor. Dolayısıyla burada arkadaşlarınızla beraber hem kendinize özgü planlamalar yapabiliyor hem de burada görevleri nasıl tamamlayacağınıza tamamen siz karar verebiliyorsunuz.

Zindanlara geçiş yapabileceğiniz ve ejderhalarla beraber kapışabileceğiniz bu yapımda takım bazlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu takımın ilerlemesi aslında sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda karakterlerin elbette avantajları hem de dezavantajları bulunuyor. Takım odaklı bu yapımda aynı zamanda bonus sistemi de yer alır ve bu bonus sistemiyle beraber de sizlere avantaj sağlayacak çeşitli özelliklerle karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında geliştirilmiş bir yapay zeka sisteminin oyunda olduğunu söyleyebilir ve çevresel etkileşimlerle beraber bu yapay zekalar elbette bizlere çeşitli karşılıklar verebiliyor. Oyunda yaptığınız seçimlere göre de bu düşmanlar ve karakterler bizlere yaptığımız hamleleri doğrudan karşılıyor.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca hem stratejinizle hem de ileri görüşlülüğünüzle beraber elbette çok daha düzgün bir düşünce sistemini oyuna oturtmanız gerekiyor çünkü oyunda ilerleme işinize bağlı olarak değişkenlik gösteren çeşitli zorluklar sizi bekliyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için de hem ileri görüşlülüğünüzü açığa çıkarmak hem de kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil etmek oldukça önem arz ediyor. Savaş üzerinde hakimiyet kurmak için elbette burada karakterlerinizin yeteneklerinden faydalanabiliyor ve üç farklı zorluk ayarı ile beraber kendi dövüşünüzü burada özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.

Zorluk ayarları ile beraber kolay, orta ve zor olmak üzere farklı şekillerde kendi dövüş zorluğunuzu ayarlayabiliyor ve savaş üzerinde hakimiyet kurmak için bu zorlukların üstesinden gelmek tamamen sizin işiniz oluyor. Her deneyiminizle beraber elbette kendinizi usta olma yoluna itebiliyor ve burslu olma yoluyla beraber de taktiklerinizi ön plana çıkartabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi ve tekrar tekrar belirttiğimiz gibi 12 farklı sınıf bulunuyor ve 11 ırkın burada farklı şekillerde karşınıza çıktığını görebiliyorsunuz.
 
Bu sınıfların elbette her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunuyor ve oyunu aslında onlarca kez tekrar tekrar oynayabilirsiniz çünkü bu sınıfların her birinin kendine özgü yetenekleri bulunduğundan dolayı her bir oynayışınızda bu durum değişkenlik gösterecek ve bununla beraber de oyunda direkt olarak ilerleyebileceksiniz. Bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 600'den fazla büyü ve aksiyon içeriğinin olduğundan bahsedebilir ve bu durum gerçekten de oyunda oldukça ön plana çıkan yapılardan bir tanesi. Bu büyü çeşitliliğiyle ve sistemlerin özgürlüğü ile beraber oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebilir ve bununla beraber de kendi ustalığımızı buraya dökebiliriz.
Öte yandan, oyun içerisinde yukarıda bahsetmediğimiz bir karakter oluşturma ekranı bulunuyor. Bu karakter oluşturma ekranı gerçekten de şu ana kadar en detaylı oluşturma ekranlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakter oluşturma ekranı ile istediğiniz karakteri oyuna dökebiliyor ve kendi karakterinizi burada oluşturmak gerçekten de diğer oyunculardan farklı hissettiriyor. Aynı zamanda bir tanıdığınızın yansımasını oyna dökebiliyor veya kendinize oyun içerisinde oluşturmak için farklı ayarlamalar da bulunabiliyorsunuz.
 
 
 
Çünkü oyunda ince ayarlamalarla beraber yüzden, burundan, ağızdan ve her bir kısımdan farklı şekillerde yararlanabilir ve bütün bölgeleri istediğiniz gibi ince ayarlamalarla beraber özelleştirebiliyorsunuz. Kişiselleştirme imkanı sağlayan bu karakter oluşturma ekranı gerçekten de eğlenceli bir başlangıcı yansıtıyor ve diğer taraftan oyunda sinematik bir deneyime adım atmaya hazırlanıyoruz. Karakterinizi oluşturduktan sonra doğrudan zorlu bir dünyaya adım atıyor ve burada yine geliştirici ekibin belirttiğine göre 174 saatten uzun sinematik bir içeriğin bizlere sunulacağını söyleyebiliriz. Bu da oyunda gerçekten de hikaye konusunun öncelik verildiğini ve aynı zamanda burada oyuncuları tatmin edecek bir deneyimin olduğunu bahsetmemizi sağlıyor.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca zindanlar ve ejderhalar diyarına geçiş yapabiliyorsunuz. Takım odaklı bir yapıyla burada karşılaşıyor ve farklı sınıflarla beraber de kendi ekibinizi kurabiliyorsunuz. Karakterinize veya yoldaşlarla beraber erçek zamanlı bir ilişki sistemi kurabileceğiniz yapımda, bu ilişki sisteminin oldukça ön planda olduğundan da bahsedebiliriz. Zaten oyun çıkış yapmadan önce bu ilişki sistemiyle beraber bir hayli eleştirilmişti ve birçok oyuncu veya topluluk bunun gerçekten de oyunda olması gerektiğini, diğer gruplar ise bu durumun oldukça saçma olduğunu vurguladı.
 
Ancak geldiğimiz noktada gerçekten de oyunculara büyük özgürlük sunan bu ilişki sistemi ile beraber istediğiniz şekilde karakterler arası ilişki kurabiliyor ve bu ilişkinizi ilerletmek de tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu ilişkiler herhangi bir ırk gözetmeksizin başarılı bir şekilde bizlere sunuluyor ve ırka bağlı olmadan istediğiniz karakterle beraber yakın ilişkiler kurabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan diğer önemli sistemlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber de kendi romantik deneyimlerinizi oyunda doğrudan görebiliyorsunuz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda vereceğimiz kararlarla beraber şekillendirebileceğimiz bir dünyaya yer alıyoruz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz ve karakter odaklı bu yapı içerisinde aksiyon rol yapma unsurlarının ön planda olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu yapı ile beraber de kendi maceramızı özelleştirebiliyoruz, karakter sınıflarıyla beraber farklı şekillerde yer alabiliyoruz ve aynı zamanda burada istediğimiz gibi karakterimizi geliştirebiliyoruz. Geniş özgürlüklerle beraber oyunu bitirmeye çalışırken, arka plandaki hikayeyi deneyimlemeye başlıyoruz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, boyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde yeni dostlar kurabileceğiniz ve aynı zamanda uzun süreli bir maceraya atılabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Yani oyunu satın aldıktan sonra gerçekten de uzun saatler başından kalkamayacağınız bir yapının olduğundan bahsedebiliriz. Eğer aksiyon ve rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız, hatta izometrik bir kamera bakış açısı ile beraber yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız, bu oyunu muhakkak bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Baldur's Gate III Platformlar: PC Geliştirici: Larian Studios Dağıtıcısı: Larian Studios Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 5 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 5 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 6 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 6 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler