Capcom, Resident Evil 7'nin Birinci Şahıs Kamera Açısına Geçme Sebebini Açıkladı

28.12.2016 18:01 Gazali Çetinkaya

   
   Serinin köklerine döneceği oyun olarak belirtilen Resident Evil 7 duyurulduğu geceden -E3 2016 Sony sunumundan- beri birinci şahıs kamera açısını seçmesi sebebiyle belli bir kitle tarafından epey bir kötü yorum alıyor. Ancak oyunu geliştiren Capcom ise her açıklamasında kararlarının sonuna arkasında olduğunu belirtiyor ve oyunun yapımcısı da GameInformer ile yaptığı bir röportajda bunun sebebini tekrar açıklamaya çalıştı.
 
   GameInformer tarafından sorulan "Neden birinci şahıs görüşüne geçtiniz?" sorusuna yapımcı Masachika Kawata şöyle cevap veriyor. 
 
"Korkuya odaklanma yönünde karar verdiğimizde, birinci şahıs perspektifinin oyuncuyu olayın içine sokmanın en etkili yolu olacağını düşündük. Oyuncuyu ana karakter yaparak, onların oyunda neler olduğu ile ilgili daha fazla bağlantı kuracağını ve hayatta kalma korkusunu daha önce hiç hissetmediği şekilde yaşayacağına inanıyoruz." 
 
   Oyunun yapımcısı daha önceki açıklamasında da Resident Evil 7'de herhangi bir online mod'un bulunmayacağını şöyle dile getirmişti. "Resident Evil 7, herhangi bir online mod desteklemeyecek. Resident Evil 7'nin konsepti korku. Bu yüzden tek başına oynamak en iyi korku deneyimini verecek diye düşünüyoruz."
 
   Bir diğer tartışma konusu Resident Evil 7'nin seride ilk defa bir Batılı tarafından yazılacak olması ise Masachika Kawata tarafından biraz daha netleştirildi. Masachika Kawata şu açıklamayı yaptı. (Bahsedilen Batılı yazarın ise daha önce F.E.A.R. ve Spec-Ops: The Line oyunlarının yazarlığını yapmış Richard Pearsey olduğunu da belirtelim.)
 
"Temel senaryo hala Japon senaryo yazarımız tarafından yazıldı. Ancak aynı zamanda hikayenin Batıya da uygun olacağından emin olmak için Batılı bir yazarımızın olmasını da istedik."
 
   Oyunu 4 saat boyunca oynama fırsatı yakalayan oyun sitelerinden GameSpot da paylaştığı makalesinde Resident Evil 7'yi gerçek bir Resident Evil oyunu olarak ve Resident Evil Remake'in First Person hali olarak tanımlamıştı. 
 
    Resident Evil 7, 24 Ocak 2017'de PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için çıkış yapacak. 
 
   Oyun baştan sona Sony'nin sanal gerçeklik cihazı PlayStation VR ile de oynanabilecek. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bir poster ile oyunun 12 ay boyunca PlayStation VR'a özel olacağı ortaya çıkmıştı. Çıkışından 12 ay sonra Resident Evil 7'nin HTC Vive ve Oculus Rift gibi diğer sanal gerçeklik cihazlarına da gelmesini bekleyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Resident Evil 7 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Korku Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 48 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler