Capcom Sunumunda Öne Çıkan Tüm Oyunlar: Pragmata, Dragon’s Dogma 2 ve Daha Fazlası

15.06.2023 11:40 Mehmet Tandoğan

 
 
İçerisinde bulunduğumuz dönemde her bir geliştirici ekip kendi sunumlarını gerçekleştiriyor ve yaz festivali kapsamında da bu sunumları hayranlara sunuyor. Bu etkinliklerle beraber yeni oyunlar ve mevcut oyunlar hakkında çeşitli bilgileri elde edebiliyor ve burada oyuncuları heyecanlandıran duyurular karşımıza çıkabiliyor.

Capcom sunumunda dikkat çeken birkaç oyun bulunuyor ve burada bu oyunlar hakkında yeni detaylar elde edebiliyoruz ve yeni ekran görüntülerinden fragmanlara kadar çeşitli içerikler de karşımıza çıkıyor. Capcom sunumu esnasında dikkat çeken birçok oyun bulunuyor ve bu listemizde bu dikkat çeken ve öne çıkan oyunlara göz atacak ve çeşitli bilgileri sizlerle paylaşacağız.
 
- Pragmata 
 
 
 
Pragmata seneler önce duyurulan ve dikkat çeken fragmanı ile beraber karşımıza çıkan bir yapım. Oyunun dikkat çektiği nokta küçük bir kız. Bu küçük kız seneler boyu dönem dönem karşımıza çıkıyor ve birçok kez bizlerden özür diliyor. Bu özür dileme olayı oyunun erteleme durumuyla alakalı olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakteri geliştirici ekip sürekli olarak ön plana çıkarıyor diyebiliriz.

Capcom sunumuyla beraber Pragmata'nın oyun içi yeni bir fragman paylaşıldı. Bu fragman içerisinde oyun içi bazı çatışma anları ve karakterler karşımıza çıktı ve bu kapsamda oyunun biraz da olsa nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmiş olduk. Bu fragmanla beraber aynı zamanda oyun içerisinde yer alan küçük kızımızın nihayet nasıl bir yeteneğe sahip olduğunu ve arka planda büyülü güçleri bünyesinde barındırdığını öğrendik ve bu kapsamda da dikkat çekici bir bilim kurgu aksiyon macera yapısını bizlere sunulacağını gördük.
 
 

Fragman içerisinde küçük kızın bizlerden özür diliyor ve oyunun belirtilmeyen bir tarihe ertelendiğini aktarıyor ve bu erteleme haberinin ardından küçük kız bir askerin arkasına atlayıp çatışma içerisine giriş yapıyor. Akabinde bu askerle beraber hızlı çatışma anlarına geçiş yaparak buradan sağ çıkmaya çalışıyor ve daha sonrasında ise küçük kızın çeşitli güçlere sahip olduğunu öğreniyoruz. Bu kapsamda da küçük kız sahip olduğu yeteneklerinden birkaç tanesini kullanıyor ve fragman burada sona eriyor. 
 
Fragman tamamen bundan ibaretti ve oyunun şu anda ne zaman çıkış yapacağını bilemiyoruz. Oyun daha önce bu yıl içerisinde çıkış yapacaktı ancak bu yılı tamamen es geçerek bir sonraki yıla kaldı diyebiliriz. Ancak şu anda bir sonraki yıl içerisinde çıkış yapıp yapmayacağı da bilinmiyor ve dolayısıyla oyunun durumu hakkında pek fazla bilgi sahibi değiliz.
 
 

Pragmata erteleme ile beraber PlayStation 5, Xbox Series ve PC platformlarında çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun bu ertelemeden dolayı sürekli olarak ertelenen projeler arasında yer alıyor ve ekip ertelemeden dolayı da bekleyenlerden özür diliyor. Ekip bu ertelemeyi şu sebeplerle yapıyor "En iyi deneyimi bizlere sunmak". Bu kapsamda hedefledikleri deneyim için bizlerden daha fazla zaman istiyor ve bu sebepten dolayı oyun ertelenmek durumunda kalıyor. Genel olarak geliştirici ekiplerin açıklamaları bu şekilde karşımıza çıkıyor ve sunum içerisinde de bir fragmanla beraber oyunun ertelendiğini görüyor ve daha fazla bilgiyi yazık ki elde edemiyoruz.

Dikkat çeken görselliği ve grafiği ile karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunu elbette şu anda birçok oyuncu bekliyor ve oyunun bizlere sunacağı yapı hakkında fikir sahibi olmak istiyor. Yukarıda da belirttiğim gibi oyun bilim kurgu temasını bizlere aktaracak ve bu kapsamda ise aksiyon macera ve nişancı deneyimini bizlere sunmayı hedefleyecek. Oyun hakkında daha fazla bilgiyi ilerleyen zamanlarda alabilmeyi bekliyor ve yeni fragmanlarla ve oyun içi videolarla beraber de daha fazla detayı görmeyi umuyoruz.
 
- Dragon’s Dogma 2
 
 
 
Çok beklenen oyunlar arasında yer alan Dragon's Dogma 2, Capcom sunumda öne çıkan oyunlar arasında yer aldı ve oyun hakkında daha fazla detayı öğrenmiş olduk. Bu kapsamda oyun için yeni ekran görüntüleri ve yeni fragmanları yayınlandı. Aksiyon ve rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran yapım seriye yeni bir heyecan katmaya geliyor.

Açık dünya içerisinde bir sağa bir sola gidebileceğimiz ve üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber karakterimizi kontrol edebileceğimiz yapımda tam bir aksiyon rol yapma deneyimini elde etmeye çalışıyor ve bu kapsamda zorlu görevlere doğru adım atıyoruz. oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre serinin önceki oyunlarda olmayan daha iyi bir Yapay Zeka mekaniği daha iyi bir fizik teknolojisi ve en iyi grafikler bulunuyor bu yeniliklerle  beraber o içerisinde daha fazla akşam mekaniği ve yeni içerikler de yer alıyor.
 
 

Tek oyunculu hikaye odaklı yapımları elbette birçok oyuncu seviyor ve bu yapımlarım gelmesini dört gözle bekliyor. Hele ki rol yapma ve açık dünya oyunları güzel bir içeriği ve dinamik bir yapıyı bünyesinde barındırıyorsa ve uzun saatler boyunca ekrana kilitliyorsa oyuncular tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Dolayısıyla biz de bu oyundan yeni içeriklerle beraber güzel bir açık dünya ve rol yapma deneyimini bekliyoruz. Elbette açık dünya oyunlarında dünyanın boş olması ve sürekli olarak aynı şeylerin karşısına çıkması hoş bir durum değil ancak dünyanın dolu içeriklerle karşımıza çıkması ve canlı bir dünyanın gerçekten de bizlere sunulması oldukça önemli konular arasında yer alıyor.

Serinin yeni oyunu bizlere geniş özgürlük sunacak bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Yapacağımız her bir seçimle beraber bu açık dünya içerisinde yer alabiliyor ve çeşitli zorluklara doğru göğüs gerebiliyoruz. Kendi kaderimizi belirleyebileceğimiz ve zorlu düşmanlarla karşılaşabileceğimiz oyunda normal düşmanların haricinde devasa ve patron düşmanlar da karşımıza çıkıyor ve bunları alt etmek için de elbette elimizdeki kılıca, baltalara ve daha fazlasına davranabiliyoruz. Oyunda farklı farklı silah çeşitleri bulunuyor ve bu silah çeşitlerinden istediğini seçebiliyor ve istediğimiz üzerinde ustalaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyuncular istediği şekilde karakterini geliştirebiliyor ve yeni becerilerini kilitlerini de bu kapsamda açabiliyor.
 
İlk oyuna göre 4 kat daha büyük harita 
 
 

Fantastik bir açık dünyayı bizlere sunmayı hedefleyen oyunda istediğimiz şekilde etrafı keşfedebiliyor ve her bir oyuncu bu oyunda farklı bir deneyimi elde etmeye başlıyor. Gizemli maceralara atıldığımız ve ilgi çekici görevlerin de içerisinde bulunduğu oyunun haritası ilk oyuna göre 4 kat daha büyük bir şekilde karşına çıkmaya hedefliyor. Bu harita içerisinde rastgele olaylar karşımıza çıkabiliyor bunun akabinde bölgeden bölgeye değişkenlik gösteren düşman tiplemeleri ve canlı bir dünya bizleri bekliyor. Oyunun geliştirilmesi Capcom’un tescilli oyun motoru RE Engine tarafından destekleniyor.

Gerçekçi yapay zeka davranışlarının ve üst düzey bir grafik ve animasyon stilinin bulunacağı oyunda gerek düşmanlar gerekse oyun içi karakterler yapacağımız hamlelere karşı doğal tepkiler verebiliyor. Geliştirilmiş yapay zeka sistemi sayesinde geliştirici ekip bu sistemi bizlere aktarmaya hedefliyor ve en iyi rol yapma deneyimi bizlere sunmak isteniyor. PlayStation 5, Xbox Series ve PC için geliştirilen bu yapımın henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor ancak sunum içerisinde dikkat çeken oyunlar arasında yer alan bu yapımı birçok oyuncu ve serinin hayranları bekliyor.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Bu kapsamda istek listenize eklediğiniz oyunlar çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim olarak geliyor ve bu oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Oyun şu anda sadece İngilizce dil desteğini bizlere sunuyor ancak oyunun çıkışına yakın bu dil desteklerinin sayısı artış gösterecek ve bunlar da geliştirici tarafından bizlere aktarılacak.
 
- Exoprimal
 
 
 
Capcom sunumunda öne çıkan bir diğer yapım ise çevrimiçi odaklı bilim kurgu temalı ve uzun süredir geliştirilen ve tanıtımı yapılan Exoprimal oldu. Oyun çevrimiçi bir yapıyı bizlere aktarıyor ve oyun içerisinde istersek çevreye karşı istersek de diğer oyunculara karşı mücadeleye girişebiliyor ve atıldığımız Arena tarzı bölgelerde hayatta kalmaya çalışıyor ve düşmanları alt etmeye başlıyoruz. Bir yandan oyuncularla bir yandan ise çevredeki düşmanlara ve dinozorlara karşı mücadeleye giriştiğimiz yapımın yapılan sunumla beraber açık beta test tarihleri açıklandı  Bu kapsamda oyunun açık beta testleri 16 Haziran TSİ 03:00 / 19 Haziran TSİ 02:59  tarihleri arasında yapılacak ve bu tarihlerle beraber de istediğiniz şekilde oyuna giriş yapabilecek ve oyunu deneyimleyebileceksiniz.

Oyunun ikinci bir açık beta testi olan bu testle beraber oyunun ana modu olan Dino Survival’a giriş yapabilecek ve bu mod hakkında daha fazla deneyim elde edebilecek ve geliştirici ekip bu moda daha derin bir bakış atmanızı sağlayacak. Bu mod içerisinde 10 oyuncuya kadar ortak görevler bulunacak ve bu ortak görevlerle beraber de oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebileceksiniz. Bunun akabinde hikaye görevleri, ortak görevler ve daha fazlası dahil olmak üzere yeni öğeleri ve silahları elde edebileceksiniz. Eğlenceli bir içeriği bünyesinde barındıran bu mod sayesinde yanınıza arkadaşlarınızı çağırabilecek ve bu kapsamda hikaye görevlerini ve ortak görevleri yapabileceksiniz.
 
 

Dinozor temalı yapım içerisinde karşımıza sürekli olarak irili ufaklı dinozorlar çıkacak ve her bir görevin sonunda ise hemen hemen bir patron dinozorla beraber uğraşabileceğiz. Küçük dinozorlardan devasa dinozor türlerine kadar çeşitli dinozorlarla beraber bu oyunda kapışabilecek ve onlara karşı kendi ekibimizi toplayabileceğiz. Oyun içerisinde eğer ölürsek tekrardan doğma şansı elde edebilecek ve ne kadar çok ölürsek de o kadar çok doğma süremiz artış gösterecek ve oyun içerisinde bu döngüye dikkat etmemiz gerekecek. Farklı farklı modlarıyla beraber karşımıza çıkacak olan oyunun ana modu yukarıda da bahsettiğim gibi Dino Survival olacak.

Exoprimal içerisinde elbette birçok mod ve görev bulunacak ve bu modlarla ve görevlerle beraber çeşitli oyun içi aksesuarlara ve silahlara ulaşabileceğiz. Bu kapsamda oyunda sürekli olarak yeni etkinlikler ve görevler karşımıza çıkacak ve takımlar en hızlı şekilde görevleri tamamlamaya çalışacak. Oyun içerisinde atıldığımız bölgede farklı farklı düşman unsurları ve görevler karşımıza çıkacak ve bunları da en hızlı şekilde yaparak diğer takımlara karşı üstünlük sağlayabileceğiz. Oyunda ortak görevlerin haricinde bir de 5 oyuncudan oluşan takımları oluşturabileceğimiz ve çevreye karşı mücadele edebileceğim çeşitli görevler de bizlere sunulacak.
 
 

Sunumla beraber açık beta testinin yapılacağını öğrendiğimiz oyun 14 Temmuz tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Steam üzerinden PC için çıkış yapacak. Ayrıca Xbox Game Pass Hizmetinde de yer alacak ve böylece bu abonelik hizmetine üye olan oyuncular da bu oyunu ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilecek.

Nişancı unsurlarını içeren, dinozor ve bilim kurgu temasını bizlere aktaran yapın hızlı aksiyon içeriğini bünyesinde barındırıyor ve bu kapsamda da bizlere çevrimiçi görevleri aktarmayı hedefliyor. Elbette çevrimiçi nişancı oyunlarını sevenler bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilir. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de oyuna ve detaylarına ulaşabilirsiniz.
 
- Kunitsu-Gami: Path of the Goddess  
 
 
 
Capcom sunumu esnasında Kunitsu-Gami: Path of the Goddess adlı yenilikçi oyunun çeşitli detayları ortaya çıktı. Sunum içerisinde daha önce duyurulan Xbox Series ve PC sürümlerinin yanı sıra oyunun PlayStation 5 ve Steam üzerinden PC için çıkış yapacağını öğrenmiş olduk ve akabinde ise oyun Xbox Games hizmetinde de yer alacağı duyuruldu. Capcom tarafından oyunculara sunulacak bu yapım orijinal ve yenilikçi bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde hem aksiyon hem de strateji unsurları yer alıyor ve bu unsurların da birbirine harmanlandığını görebiliyoruz.

Geleneksel Japon sanat stilinin yer aldığı bu yapım içerisinde büyüleyici bir dünyanın bizlere sunulması hedefleniyor. Oyun Capcom’un tescilli oyun motoru RE Engine tarafından geliştiriliyor ve karşımıza yukarıda da bahsettiğim gibi aksiyon ve strateji unsurları ile çıkmayı hedefliyor. Bu unsurların birbirine harmanlandığı ve farklı bir deneyimin bizlere sunulmasının istendiği oyunda ruhlar alemi ve insanlar arasındaki çatışma bizlere aktarılıyor.
 
 

Sunumla beraber oyunun kısa bir fragmanı karşımıza çıkıyor ve yeni bir duyuru fragmanı olarak gösteriliyor. Canlı bir dünyaya sahip olacak olan bu yapım içerisinde elbette ürkütücü bir havada bizleri bekliyor. Sunum içerisinde yayınlanan fragmanda tüyleri diken diken eden ve hareket eden canlıların olduğunu görebiliyor ve geleneksel uzak doğu tarzına sahip savaşçıların da karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Oyun içerisinde hızlı dövüş kısımları, çeşitli becerileri kullanabileceğimiz alanlar ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda kontrol edebileceğimiz karakterimizle beraber düşmanların üzerine hızlı bir şekilde atılabiliyor ve düşmanları kılıcımızla beraber kesip biçebiliyoruz. Ek olarak oyunda  garip yaratıklar yer alıyor ve bu garip yaratıkları ortadan kaldırmak için de elbette toplu hasar verebilen becerilerimizi kullanabiliyor ve kılıcımızı doğrudan kendimizi korumak için kullanabiliyoruz.

Garip bölgelerin bulunduğu ve tüyleri diken diken eden yaratık tiplemelerin yer aldığı oyunda üzerimize akın akın düşmanlar gelebiliyor ve bu düşmanları da istediğimiz şekilde alt edebiliyoruz. Oyunda bir yandan aksiyon unsurları yer alıyor ve diğer yandan ise ekibimizi toplayabiliyor ve strateji unsurları ile beraber bu düşmanları alt edebiliyoruz. Bir yandan karanlık bir atmosferi diğer yandan ise renkli bir içeriği bizlere sunmayı hedefleyen oyunda birçok unsur birbirine harmanlanmış durumda ve bu şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Yeni bir oyun olarak karşımıza çıkacak Kunitsu-Gami: Path of the Goddess elbette ülkemizde her oyuncu kesimine hitap etmiyor ve bu tarz oyunların genellikle belli bir hayran kitlesi bulunuyor ve bu oyunları bu tarz oyuncular oynuyor. Elbette uzak doğu oyunlarının ülkemizde ve diğer ülkelerde ilgi görmemesi çok doğal bir durum. Çünkü uzak doğu temalı oyunların genellikle kendine has tarzları oluyor ve bu da birçok oyuncu tarafından sevilmiyor. Tabii uzak doğu içerisinden çıkış yapmış olan ve dünya genelinde büyük başarıya sahip olan yapımlar da bulunuyor.
 
- Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy
 
 
 
Capcom sunum esnasında Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy'i PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC (Steam, Microsoft Store) için duyurdu. Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies ve Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice oyunlarının yüksek çözünürlüklü yeniden düzenlenmiş sürümlerini içerecek. Bu sürüm 2024'ün başlarında çıkış yapacak. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 1 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 1 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 2 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 7 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler