Cyberpunk 2077 Geliştirici Ekibi Ertelemenin Ardından Oyun Üzerinde Ekstra Uzun Saatler Çalışacak

17.01.2020 10:34 Gazali Çetinkaya

 
CD Projekt RED'in merakla beklenen fütüristik rol yapma oyunu Cyberpunk 2077'nin çıkış tarihi 16 Nisan'dan 17 Eylül'e ertelendi ve bu ertelemenin ardından geliştirici ekibin çalışma saatleri epey bir artacağa benziyor.
 
CD Projekt RED CEO'su Adam Kicinski, soru & cevap etkinliğinde, Cyberpunk 2077 geliştirici ekibinin ertelemenin ardından "crunch" periyotları yapacaklarını belirtti.

Crunch, bir oyun üzerinde mantıksız ve sağlıksız bir süre çalışmak için kullanılan bir video oyun sektörü terimi. Oyunların geliştirme sürecinin sonlarına doğru yapıldığı görülüyor. Fakat her zaman değil belli aralıklarla. 
 
"Oyun yapmak ve bunun bir parçası olmak için bazı şeylerden fedakarlık ediyorsunuz. Oyun sektörüne yeni giren ve bunu yapmak için ne gerektiğini gerçekten anlamayan birçok insan var. Ekibimize bir sürü yeni kişi geliyor ve 'Bu çok fazla' diyip gidiyor. Rockstar Games'ten gelenler de oluyor ve onlar 'Bu crunch sayılmaz bile' diyor. Yaptığımız işi kontrol altında tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Fakat bazen böyle büyük bir oyun yaparken, ki bu seviyede bir oyun yapmak her zaman mümkün değildir, gerçekten harika olması çok sıkı çalışma gerektiriyor." 
 
Ek olarak, olası PlayStation 5 ve Xbox Series X versiyonları hakkında da açıklama yapılmadı. CD Projekt Red CFO'su Piotr Nielubowicz tarafından belirtilene göre, stüdyonun şu anki tek odağı mevcut nesil konsollar ve PC. Şimdilik PlayStation 5 ve Xbox Series X versiyonları planlanmıyor fakat ileride gelme ihtimali çok yüksek.

Daha önce bu konu ile ilgili yapılan benzer bir açıklamada da oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkış oyunlarından biri olmayacağı belirtilmiş fakat eninde sonunda geleceğinin sinyali verilmişti.

Cyberpunk 2077 17 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cyberpunk 2077 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: CD Projekt RED Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 4 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 5 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 6 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 7 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler