Cyberpunk 2077 Phantom Liberty'de Ölen Sanatçı için Yapay Zeka Kullanıldı

14.10.2023 13:36 Mehmet Tandoğan

 
 
Cyberpunk 2077'nin yayıncısı ve geliştiricisi CD Projekt, ölen bir aktörün sesini yeniden oluşturmak için yapay zeka teknolojisine yöneldi. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere CD Projekt yapay zekayı popüler Polonyalı seslendirme sanatçısı Milogost Reczek'e yeni ses hatları eklemek için kullandı.
 
Seslendirme sanatçısı önceki yıllarda hayatını kaybetmişti
 
 
 
Reczek, Cyberpunk 2077'de Viktor Vektor karakterinin Lehçe seslendirmesini yapmış ancak daha sonra 2021'de hayatını kaybetmişti. Bu nedenle CD Projekt, karakteri oyunun Phantom Liberty genişleme paketinde nasıl kullanacağını bulmaya çalıştı ve çözümü yapay zeka teknolojisinde buldu. Bu teknolojiyle beraber sanatçının sesi tümüyle analiz edildi ve yeni replikler eklendi.
 
Yapay zekayı kullanmadan önce ekip bu sanatçının yerine başka bir seslendirme sanatçısını getirmeyi düşündü. Bu kapsamda karakterin tüm seslendirmesi tekrardan elden geçirilecekti. Ancak CD Projekt yerelleştirme yönetmeni Mikolaj Szwed bu durumdan hoşlanmadı ve bunun olmaması gerektiğini vurguladı. Durum böyle olunca başka bir alternatif arandı ve yapay zeka devreye girdi.
 
CD Projekt bu teknolojiyi kullanmadan etmeden önce Reczek'in ailesinden izin aldığını da bildirdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cyberpunk 2077 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: CD Projekt RED Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 5 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 6 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 8 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 8 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler