Cyberpunk 2077'nin 20 Milyondan Fazla Satması Bekleniyor

23.10.2019 15:29 Özgür Eroğlu

 
The Witcher serisi ve gelecek yıl çıkacak olan Cyberpunk 2077 oyunu sayesinde tanınan ve ün kazanan şirket CD Projekt Red önümüzdeki yılın en çok dikkat edilmesi gereken şirketi seçildi.
 
Blomberg Agency, 2020 yılında yatırımcıların dikkatine layık şirketleri sıraladı. 2000'den fazla şirketten 50'sini seçti ve ilk sırayı oyun dünyasının yakından tanıdığı CD Projekt Red firması aldı. Ayrıca analistciler tarafından, şirketin önümüzdeki yıl çıkacak olan oyunu Cyberpunk 2077'nin 20 milyon kopyadan fazla satacağı tahmin edildi. Cyberpunk 2077'nin ön siparişleri göz önünde bulundurulduğunda sadece şirketin en iyi çıkış yapan oyunu değil, oyun dünyasının en iyi çıkış yapan RPG'si ve yeni IP'si olması bekleniyor.
 
Analistcilere göre satış artışının bu yıla göre 4.5 kat daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Bu da şirketin kazancının % 1200 daha artması demek oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu şirketin kaynaklarının düşük olması. Örnek vermek gerekirse şirketin kaynağı 304.19 Milyon $. Çinli bir sigorta şirketinin kaynağı ise 1.1 Trilyon $. Yani Cyberpunk ve CD Projekt Red firmasının elde edeceği bu başarı şirket için inanılmaz bir başarı ancak oyun ve iş dünyası için en büyük başarılardan birisi değil.
 
Yine de oyun dünyası için çok değerli olan bu firmanın başarılarının aynı hızda artmasını diliyoruz ve kalitesinden ödün vermeyen yeni oyunlar bekliyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cyberpunk 2077 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: CD Projekt RED Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 4 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler