Dying Light 2 Yazarı Chris Avellone Cinsel İstismar ve Tacizle Suçlanıyor

22.06.2020 22:45 Gazali Çetinkaya

 
Ünlü video oyun yazarı Chris Avellone cinsel istismar ve cinsel tacizle suçlanıyor.
 
Birden fazla kadın geliştirici, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bazı etkinliklerde Chris Avellone'un kendilerine ve çevresindekilere cinsel istismar ve cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Bunları kendisinden yaşça çok küçük kızlara yaptığı da suçlamalar arasında.
 
Bunun üzerine Dying Light 2 geliştiricisi Techland bu tür davranışlara toleransı olmadıklarını belirterek Chris Avellone ile çalışmalarını sonlandırdığını açıkladı.
 
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 yayıncısı Paradox Interactive de Chris Avellone'un çalışmalarını oyundan kaldıracaklarını duyurdu. Zaten oyuna çok az dahil olmuş. The Waylanders geliştiricisi Gato Studio da Chris Avellone'u projeden aldıklarını duyurdu. 
 
Chris Avellone bu oyunların dışında daha önce Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, Torment: Tides of Numenera, Prey, Divinity: Original Sin II, Into the Breach, Pathfinder: Kingmaker ve Star Wars Jedi: Fallen Order gibi önemli oyunlarda yazarlık yaptı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dying Light 2 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Tech Land Dağıtıcısı: Tech Land Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler