Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Aksiyon Macera Oyunları

28.09.2023 12:53 Mehmet Tandoğan

 
Ekim ayı içerisinde birçok aksiyon macera türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik. 
 
- Assassin's Creed Mirage (5 Ekim: aksiyon, macera, platform)
 
 

Ubisoft tarafından oyunculara sunulacak aksiyon, macera, platform oyunu Assassin's Creed Mirage, 5 Ekim tarihinde geliyor. Serinin köklerine tekrardan dönmeyi hedefleyen bu oyunla beraber Bağdat şehrine doğru adım atıyor ve burada yeni bir maceraya atılıyoruz. Oyun içerisinde Basim adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber suikastçılığın temellerini öğreniyoruz. Oyunda yine serinin temel mekanikleri bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber yepyeni bir maceraya ve bölgeye adım atıyoruz. Aynı zamanda burada farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyor, kadim ve gizemli bir örgüte katılarak ölümcül bir suikastçı olmaya çalışıyor ve karakterimizin başından geçen olayları deneyimleyebiliyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca çeşitli görevleri atılabiliyor ve bu görevlerin akabinde istersek gizli gizli yaklaşabiliyor istersek de doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyoruz. Adalet arayan ve bu yolda büyük bir mücadele veren ana karakterimizle beraber atıldığımız bu oyun içerisinde 9. yüzyılın Bağdat'ında bulunuyor ve Bağdat şehrini bu kapsamda keşfetmeye çalışıyoruz. Mirage içerisinde farklı farklı kısımlar yer alıyor ve kalabalık şehirlerden ıssız bölgelere kadar çok farklı yerler bizleri bekliyor. Buralara istediğimiz şekle adım atabiliyor, keşfedebiliyor etrafa bakabiliyor ve ortada bulunan görevleri yapabiliyoruz.
 
 

Bağdat şehrini keşfedebileceğimiz yapım içerisinde usta bir suikastçı olarak yer buluyor ve burada türlü türlü mücadelelere atılıyoruz. Kafamızdaki sorulara cevap arayışımızda karakterimizin kaderini biz belirliyor ve neler olup bittiğini bu kapsamda öğrenebiliyoruz. Oyunda serinin önceki oyunlarında yer alan çeşitli mekanikler bulunuyor ve ilk oyunların birçok mekaniği bu oyunda daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Daha önce yayınlanan fragmanlarla ve oynanış içerikleriyle beraber ilgiyi büyük oranda üzerine toplayan yapım yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Beklenen oyunlar arasında yer alan Mirage, oyuncuları serinin köklerine götürmeye hazırlanıyor ve bu yolculuk boyunca da karakterimizin farklı hikayesini bizlere aktarmayı hedefliyor.

Hikaye odaklı tek oyunculu aksiyon macera oyununda gizli olanlar adlı bir örgüt bulunuyor. Bu gizli olanlar örgütü elbette bizim seri içerisinde yer aldığımız suikastçı birliğinin ta kendisi. Burada yine bu birliğe katılmaya çalışıyor, buralarda ölüp biten adaleti tekrardan diriltmeye başlıyor ve bu kapsamında zorlu görevlere doğru atılabiliyoruz. Oyunda yine zorlu görevler ve aşılması zor düşmanlar bizleri bekliyor. Bu kapsamda hem kendi karakterimizle beraber aksiyon içerisine dahil olabiliyor hem de elimizdeki farklı kılıçlarla ve silahlarla beraber düşmanların üzerine yürüyebiliyoruz. Oyunda seriden aşina olduğumuz savaş mekanikleri ve sistemi yer alıyor. Düşmanların üzerine bu kapsamda atılabiliyor, yerde yuvarlanabiliyor, düşmanları saldırılarından kaçmak için elimizdeki kalkan veya kalıcı kullanabiliyor ve daha fazla hareketi oyun içerisinde sergileyebiliyoruz. Gerçek zamanla savaş sistemi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde elbette karakterimizi güçlendirmek ve daha güçlü silahları elimize almak oldukça önem arz ediyor. Bu kapsamda daha güçlü düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve bize karşı gelen her bir karakteri yerle bir edebiliyoruz.
 
 

Ön siparişleri açık olan bu yapım ikonik mekaniklerin modern bir oynanışla harmanlandığı bir yapıyı bizlere aktarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde yine yukarıda bahsettiğim gibi farklı bölgeler yer alıyor ve bu bölgeleri istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve buralarda yer alan sırları açığa çıkarabiliyoruz. Serinin diğer oyunlarına nazaran daha küçük ve minimal bir yapıyla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda belirli bir bölge bulunuyor ve bu bölge içerisinde istediğimiz şekilde gezip tozabiliyoruz. Yine serinin diğer oyunlarına ve son oyunlarına nazaran daha küçük ölçekli bir harita ile beraber bu oyundaki yerimizi alabiliyor ve bu haritadaki bölgeleri keşfetmeye çalışıyoruz. Geliştirici ekipten birçok kişinin belirttiği üzere yine oyun içerisinde Bağdat'ın belirli oranlarda dışına çıkabiliyor ve buralarda yer alan gizli kısımları da keşfetmeye başlayabiliyoruz. Elbette bu gizli kısımlarda da çeşitli hazineler ve silahlar bizleri bekliyor.

Kalabalık ve canlı şehirlerden ıssız bölgelere kadar birçok farklı yapının bizlere aktarılacağı oyun içerisinde 4 farklı özgün bölge yer alıyor. Bu 4 bölge içerisinde çok farklı düşmanlar, görevler ve karakterler bulunuyor. Buralarda farklı karakterlerle beraber tanışabiliyor, onlarla diyaloglar içerisine girebiliyor ve hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Yine bu karakterler aracılığıyla farklı görevler elde edebiliyor ve bu karakterlerin görevlerini yapabiliyoruz. Dört özgün bölgenin her birinin kendine ait zorlukları ve atmosferi bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre bu bölgeler oldukça farklı bir şekilde karşımıza çıkmayı bekliyor.

Daha önce Ubisoft tarafından belirtilere göre oyunda yer alan içerikler oyuncuların geri bildirimleri kapsamında geliştirilmiş durumda ve böyle bir yapının ortaya konulduğundan bahsediliyor. Dolayısıyla bu oyundan beklentiler bir hayli yüksek olarak karşımıza çıkıyor ve açıklanan bilgiler dahilinde ise oyun içerisinde hem zengin Bağdat tarihi hem de dinamik bir dünya yer almayı bekliyor.
 
 

Seriyi köklerine götürmeye hazırlanan oyun içerisinde daha çok aşina olduğumuz oyun içi mekanikler bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve düşmanları bir nebze olsun sersemletebiliyoruz. Yine klasik olarak oyun içerisinde yer alan duman bombalarıyla beraber düşmanları sis içerisinde boğabiliyor ve böylece tam bir gizlilik içerisine girerek düşmanları teker teker ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde bu tarz çeşitli araçlar bulunuyor ve bu araçlarla beraber de elbette düşmanları kolayca yerle bir edebiliyoruz. Yine duman bombasının dışında bir de fırlatılabilen bıçaklar bulunuyor. Fırlatılabilen bıçaklarla beraber de düşmanları uzaktan ve gizli bir şekilde tek hamlede öldürebiliyor ve böylece onları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz araçları kullanmak oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Eğer bir yere gizli gidecekseniz ve diğerlerini  sizi görmeyeceğini sağlayacaksanız bu tarz unsurları kullanmak mühim.

Yeni bir deneyimle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 5 Ekim tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor. Oyun birçok platformda yer almaya hazırlanıyor ve bu kapsamda birçok oyuncu tarafından bekleniyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi serinin kökeninde yer alan mekanikler ve özellikler bulunuyor. Elbette serinin hayranları için bu oyun oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yer alan mekanikler ve ortam daha çok eski tarz oyunculara ve hayranlara hitap ediyor. Dolayısıyla serinin ilk oyunlarını oynayanlar daha büyük beklentilerle beraber bu oyunu beklemeye koyuluyor.

Öte yandan oyun ilk olarak 2022'nin sonlarında veya 2023'ün başlarında piyasaya sürülmesi hedefleniyordu. Ancak bu çıkış tarihi ne yazık ki gerçek olmadı ve oyun şu anda 5 ekim tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor.

- Wizard with a Gun (17 Ekim: aksiyon, macera, nişancı)
 
 

Galvanic Games tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, nişancı oyunu Wizard with a Gun, 17 Ekim tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Üstten görünümlü kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde tek başınıza veya arkadaşınıza beraber bu oyunda yer bulabiliyor ve karşınıza çıkan düşmanları ve düşman dalgalarını ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Oyunda yanınıza bir arkadaşınızı davet edebiliyor ve bu arkadaşınızla beraber eşli mod kapsamda yer buluyor ve hikâyeyi bu kapsamda deneyebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise karşınıza çıkan irili ufaklı düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Oyunda roguelike unsurları yer alıyor ve oyun içerisinde sürekli olarak büyük bir mücadelenin içerisine kendimize bulabiliyor ve böylece sürekli olarak sağı solu keşfetmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde etrafı keşfedebiliyor, etrafta bulunan kaynakları toplayabiliyor, topladığımız bu kaynaklarla beraber yeni eşyalar üretebiliyor ve eşyalarla beraber de elbette kendimizi daha da güçlendirebiliyoruz. Oyunda yine bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise bu kaynaklarla beraber kendimize ait özgün bir şekilde farklı silahlar elde edebiliyor ve bu silahlarla beraber de cephaneler üretebiliyor, ek olarak farklı farklı silahlarla beraber de oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda çok fazla üretebileceğimiz ve birleştirebileceğimiz çeşitli yapılar bulunuyor ve bu yapılarla beraber de elbette oyundaki gücümüze daha da arttırmak için uğraş veriyoruz.
 
 

Farklı farklı bölgelere adam edebileceğimiz yapım içerisinde çöller, bataklıklar, çayırlar ve daha fazla kısım yer alıyor. Oyunda bu kısımlarda elbette farklı yapılarla beraber karşılaşabiliyor ve çeşitli zorluklarla beraber de burada yer bulmaya çalışıyoruz. Oyunda bu kısımları keşfedebiliyor, etraftan istediğimiz bir şekilde malzemeler toplayabiliyor, elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki malzemeleri toplamak ve kaynakları elden geçirmek oldukça önem arz ediyor. Bu topladığınız kaynaklarla beraber yine yukarıda da bahsettiğim gibi yeni eşyalar üretebiliyor ve eşyalarla beraber de daha farklı konuma gelebiliyorsunuz. Oyun içerisinde ürettiğiniz eşyaların farklı farklı özellikleri bulunuyor ve bu özelliklerle beraber de elbette istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve bu eşyaların hangisi güçlü ise ona ekipman üzerine alabiliyorsunuz. Oyunda kullanacağınız ekipmanlar değişkenlik gösteriyor ve farklı silahların farklı bir atış hissiyatı ve atış özelliği bulunuyor. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz bu silahları istediğiniz şekilde seçebiliyor ve bu şekilde ilerlemeye başlıyorsunuz.

Oyunda bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise aynı zamanda hayatta kalmaya çalışıyor ve hayatta kalma esnasında elbette karakterinize oldukça fazla güçlendirmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre beklenmedik durumlarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Şu anda demo sürümü bundan yapım içerisinde karakteri üstten görünümlü bir yapıyla beraber kontrol etmeye çalışıyor ve elinizde bulunan silahı nişanlamak için de elbette oyunda yer alan nişangah mekanizmasını kullanabiliyorsunuz. Oyunda nişan aldığınız kısım uzun ve ince bir çizgi aracılığıyla gösteriliyor ve nereye ateş etmek ve nereye hamle yapmak istediğinizi bu kapsamda kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde ilerlemeye koyulduğunuz esnada elbette beklenmedik düşmanlar sizlerin karşısına çıkabiliyor. Örneğin oyun içerisinde ağaçlarla dolu bir ortamda ilerlerken bir anda ağacın canlandığını görebiliyor ve bu düşmanların bir anda karşınıza çıktığını deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı farklı karakterleri kontrol edebiliyor ve büyülü karakterlerle beraber bu oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda ayrıca bir büyücü olarak ilerleyebiliyor ve bir silahşör olarak da yer bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerin de farklı özellikleri ön plan çıkıyor. Bu oyunda yine etrafı keşfedebiliyor, istediğiniz şekilde kaynakları toplayabiliyor ve bu kaynakları birleştirerek karakterinizi donatabiliyorsunuz. Oyunda yine kaynakları toplamak için etrafı gezerken elbette birçok kutu ve sandık bulunuyor. Bu sandıkları da kırarak onların içinden çıkan kaynakları elde edebiliyorsunuz.

Wizard with a Gun içerisinde yine alım satım yapabileceğiniz bir ticaret sistemi yer alıyor ve bu ticaret sistemi ile beraber istediğiniz şekilde mermiler alabiliyor, silahlar kullanabiliyor ve elde ettiğiniz ganimetlerle beraber daha fazla hasar veren cephane türleri ile beraber oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Yine bunun dışında ticaret sistemi sayesinde gelişmiş cephane türlerini elde edebiliyor ve bunları toplu bir şekilde satın alabiliyorsunuz. Elbette bu cephane türlerinin düşmanlar üzerinde oldukça etkisi bulunuyor. Bu cephane türleri ile beraber zorlu düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyor ve onlara daha fazla hasar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla aşamadığınız kısımlarda bu cephane türlerini almanızda oldukça fayda bulunuyor. Bunun dışında yine cephane türlerinin haricinde çeşitli silahlar alabiliyor ve bu silahlarla beraber de ateş gücünüzü daha da arttırabiliyorsunuz. İstediğiniz silahı kullanabileceğiniz ve düşmanların karşısına çıkabileceğiniz yapım içerisinde tabancalardan makineli tüfeklere kadar birçok silah yer buluyor.
 
 

Oyunda her bir silahın kendine ait özellikleri bulunuyor ve bu silahlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Yine bu silahların kendine özgü ateş gücü bulunuyor ve bu ateş gücünün ne kadar etkili olduğunu da görebiliyorsunuz. Bunun dışında yine oyunda yer alan düşmanları isterseniz tek isterseniz de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve çeşitli silahlarla da onları alt edebiliyorsunuz. Oyunda sürekli olarak hareket halinde durmanız gerekiyor ve dolayısıyla düşmanlardan gelen saldırıları bu şekilde savuşturabiliyorsunuz. Wizard with a Gun'da karakterimiz zaten hızlı bir şekilde ilerleyebilen bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor. Böylece oyunda yer aldığınız süre boyunca karakterinizle beraber sağa sola doğru koşturabiliyor, düşmanların üzerine nişangahınızı tutarak ateş edebiliyor ve daha fazla aksiyon içerisine geçiş yapabiliyorsunuz.

Tehlikeli bir yolculuğa çıkabileceğiniz yapım içerisinde büyük bir mücadeleye atılıyor ve daha fazla mücadele etmek için elbette hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. İlgi çekici yapısıyla ve üstten görünümlü kamera bakış açısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 15 Ekim tarihinde biz oyun severlere sunulmaya bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında yine aynı şekilde Steam sayfası üzerinde oyunun bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebiliyor ve oynayabiliyorsunuz. Ek olarak yine bu demo sürümü belli bir süreyi kapsıyor ve demo sürümü sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir maceraya atılmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- My Little Universe (5 Ekim: keşif, aksiyon, macera)
 
 

Estoty tarafından geliştirilen ve SayGames tarafından yayınlanacak olan keşif, aksiyon, macera oyunu My Little Universe, 5 Ekim tarihinde geliyor. Üstten görünümlü kamera bakış açısı ile beraber ve her hamlemizle beraber bu açının değiştiği yapım içerisinde aksiyon, macera ve keşif unsurları ile beraber bilinmeyen bir dünyayı adım atıyor ve bu dünya içerisinde yer alan bölgeleri keşfetmeye koyuluyoruz. Oyunda tatlı ve sevimli bir ortam bizlere sunuluyor aynı zamanda ilgi çekici ve daha dikkat çekici grafiklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra yine karakterlerini de çizgi filmlerden fırlamış gibi karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilk etapta ilgi çekici bir atmosfer ve ilgi çekici karakterler ve yapının olduğunu söyleyebiliriz.

Farklı farklı saldırı stillerinin ve komboların bulunduğu yapının içerisinde yeni gezegenler bulunuyor. Bu gezegenler içerisine istediğimiz şekilde adım atabiliyor ve gezegenleri tamamen keşfedebiliyoruz. Oyunda farklı bir yapıp bizlere aktarılıyor yani oyunda bir gezegene atıldığımız zaman direkt olarak o gezegenin küre şeklinde karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyor ve bu şekliyle beraber de kısa bir süre içerisinde bu gezegeni keşfedebiliyoruz. Yani oyun içerisinde tamamen keşfedebileceğimiz ve geniş çaplı bir yer bulunmuyor. Petek şeklinde kareler aracılığıyla oluşturulan gezegenlere adım atabiliyor ve buralardan neler oldu bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda burada bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber elimizde bulunan silahları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunda karşımıza irili ufaklı çeşitli düşmanlar çıkabiliyor ve her gezegende bu düşmanlar farklılık gösterebiliyor. Bunun dışında yine oyun içerisinde isterseniz tek başınıza isterseniz de üç arkadaşınızla beraber oyunu deneyimleyebiliyor ve yanınıza arkadaşınızı davet edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda yer alan bu destekler sayesinde elbette daha akıcı ve daha eğlenceli bir deneyimin kilidi açılabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum.
 
 

My Little Universe içerisinde çevrimiçi eşli mod bulunmuyor. Bunun dışında bölünmüş ekran yer alıyor. Yani Internet üzerinden çevrimiçi olarak arkadaşlarınızı davet edemiyorsunuz. Oyun içerisinde savaşabileceğiniz ve keşfedebileceğiniz "sürekli" bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu yapı ile beraber oyundaki ilerlememiz daha da hızlanıyor ve yeni gezegenlere doğru adım atmak istiyoruz. Oyunda bunun dışında yine yukarıda da bahsettiğim gibi petek şeklinde gezegenler bulunuyor ve bu petek şeklinde bulunan gezegenlere istediğimiz şekilde adım atabiliyor ve farklı farklı araçları da burada kullanabiliyoruz. Bunun dışında her gezegende yapılabilecek farklı farklı işler bulunuyor. Örneğin bir gezegene adım attığınız zaman burada kilitli kalmış ve hapis hayatı yaşayan bir karakterle karşılaşıyor ve onu kurtarmak için önündeki düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bunun dışında yine denizlerin olduğu bir bölgeye geliyor ve atladığınız sal ile beraber bu denizi aşmaya çalışıyorsunuz. Denizi aştıktan sonra başka bir bölgeye geliyor ve buradaki görevleri yerine getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yapılabilecek farklı farklı içerikler bulunuyor ve burada bulunan görevleri de bu kapsamda gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette bu tarz görevlerin ilgi çekici arka plan kısımları olması gerekiyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki sürekli olarak aynı görevleri yapmak ve herhangi bir ek süreç içerisinde olmaması bir yerden sonra bizlere sıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz içeriklerde çeşitlilik olduğu zaman daha da ilgi çekici hale gelebiliyor ve artık diğer gezegenleri hem adım atmak istiyor hem de karşılaşacağımız şeyler konusunda heyecanlanabiliyoruz. Umuyoruz ki geliştirici ekip bu konu üzerinde oldukça fazla durmuştur.
 
 

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre keşfedebileceğimiz 9 farklı dünya ve 65'ten fazla farklı zindan bulunuyor. Yani oyun içerisinde gerçekten de ilgimizi çekebilecek farklı dünyalar ve bölgeler yer alabiliyor. Oyunu kapsamı da düşünüldüğünde elbette bu rakamlar oldukça ideal olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun bağımsız bir geliştirici ekip tarafından bizlere sunulacağı için elbette oyunu kapsamı konusunda beklentileri orta düzeyde tutmakta fayda var. Bunun dışında eğer büyük çaplı bir yapım olsaydı elbette ona göre biz de değerlendirmenizi yapardık. Ancak bu durumda geliştirici ekibin bizlere sunmak istediği ana temanın ne olduğuna görebiliyor ve ona göre de kendi düşüncemizi oluşturabiliyoruz. Bu düşüncelerin dışında sürekli olarak oyunda keşfedebileceğimiz ve maceradan maceraya koşabileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor. Elbette bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve buralarda ilginç şeylerin olduğunu görmek gerçekten de oyuncuları açısından oldukça önemli. Çünkü keşfedebileceğimiz alanların oldukça fazla olması ve ilgi çekici yapıların ortaya çıkması bizleri bir sonraki dünyaya götürmek için bir sebep olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlarda sürekli olarak aynı şeylerin karşımıza çıkması belki de bizlere sıkacak olan durumlarda bir tanesi ancak eğer farklı yapılarla beraber karşılaşabilirsek ve gerçekten de dikkate değer unsurların karşımıza çıktığını deneyimleyebilirsek tadından yenmez.

My Little Universe'te atladığımız her bir gezegende keşfedebileceğimiz kaynaklar, toplayabileceğimiz ve düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz bir yapı bizlere bekliyor. Farklı gezegenlere geçiş yapabildiğimiz bu oyunda her gezegenin kendine ait zengin mineralleri ve düşmanları bulunuyor. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelerde geniş yaparak maceraya atılabiliyor, hasat edilebilecek kısımlara geçiş yapabiliyor, tarlaları hasat edebiliyor, ağaçları kesebiliyor ve buralardan çeşitli kaynaklar toplayabiliyoruz. Oyunda gördüğünüz her bir yapıya dokunabiliyor ve buralarda bir şeyler toplayabiliyorsunuz. Elbette süs olarak kullanılmış unsurlar haricinde. Bunun dışında oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise büyük bir tehdidin ortada bulunduğunu ve buralarda olup bitenleri öğrenmeye çalışıyoruz. Ebette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan hikaye belki de oyuncuların dikkatini çekecek türden olmuyor. Çünkü burada daha çok karakterimizin yönetimi, aksiyon sistemi ve keşif unsurları ön plana çıkıyor. Zaten biz de bu oyuna hikayesi kapsamında oynamıyor ve bizlere sunduğu dünya sebebiyle bu oyunları deneyebiliyoruz.
 
 

Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre yetmişten fazla toplanabilir kaynak bulunuyor. Bu kaynakların da oldukça fazla olduğunu söyleyebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi karşınıza farklı farklı toplanabilecek kaynaklar çıkıyor, ağaçlardan hasat edilebilecek tarlalara kadar farklı farklı kaynaklar karşımıza gelebiliyor. Biz de bunları toplayarak elbette ilerleyen süreçte kendimizi daha güçlü konuma getirebiliyor ve bu kaynakları bir yerde deneyebiliyoruz. Oyun içerisinde yine bunların dışında çeşitli meydan okumalar bulunuyor. Bu meydan okumaların her biri farklı araçlar ve silahlar gerektiriyor. Örneğin bir meydan okuma içerisinde keskin kılıçların ve güçlü baltaların kuşanılması gerekiyor ve bunları kuşandıktan sonra da o meydan okumaya doğru adım atabiliyoruz. Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre 150'den fazla farklı rakip karşımıza çıkabiliyor ve her rakibinde kendine ait özelliği ve aksiyon sistemi yer alıyor. Dolayısıyla öncelikle rakiplerin nasıl saldırdığını öğrenmek durumunda kalıyor ancak daha sonrasında ise karşı saldırıya geçebiliyoruz.

İlgi çekiç yapısı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun 5 ekim tarihinde biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden isteklisiniz ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında yine aynı şekilde oyunu Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürüm sayesinde de oyunun bir kısmına ücretsiz olarak deneyebiliyor ve oyumu satın alıp almayacağınıza veya istek listenize ekleyip eklemeyeceğinizi de karar verebiliyorsunuz.

- Gangs of Sherwood (19 Ekim: aksiyon, nişancı, macera)
 
 

Appeal Studios tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan aksiyon, nişancı, macera oyunu Gangs of Sherwood, 19 Ekim'de geliyor. Tek oyunculu veya çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bu yapım içerisinde nişancı bir deneyime hazır olmanız gerekiyor. Oyunda isterseniz tek başınıza isterseniz de dört oyuncuyla beraber arkadaşlarınız ile ilerleyebiliyor ve farklı bölgelere doğru adım atabiliyorsunuz. Distopik bir dünyada yer aldığınız oyun boyunca farklı düşmanlarla beraber kapışabiliyor, isyana öncülük edebiliyor ve burada bulunan insanları özgürleştirebiliyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında arkadaşlarımızla veya tek başımıza oyunu bitirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hikaye kısmının tamamen arkadaşlarımızla beraber oynanabileceğini söyleyebiliyoruz.

Hikaye kısmından arkadaşlarla beraber oynanabileceği desteği elbette birçok oyuncu tarafından ilgiyle karşılanıyor. Çünkü bu tarz destekler gerçekten de oyuncularla beraber çok da eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor. Elbette oyunu tek başına oynamanın da keyfi ayrı ancak diğer taraftan bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak, arkadaşlarımızla beraber düşmanları ablukaya almak, onlara farklı kombolar gerçekleştirmek ve hikayeyi bu kapsamda değerlendirmek gerçekten de farklı bir deneyimi bizlere aktarıyor. Dolayısıyla bu tarz desteklerle beraber bu tür oyunlar daha da eğlenceli hale gelebiliyor. Ben de bu oyunu elbette arkadaşlarınız var ise onlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Ancak tek başınıza oynamaktan hoşlanıyorsanız da tamamen seçim sesini diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde bir yandan bilim kurgu teması diğer yandan ise nişancı ve aksiyon deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor. Oyunda karşılaştığınız bölgelerde devasa toplar, uçan gemiler ve daha fazlası yer alıyor. Robin Hood efsanesinden esinlenen bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi gelecek temalı distopik bir dünya yer alıyor ve bu dünya içerisinde biz de kendi güçlerimiz birleştirebiliyor ve hem tek başımıza hem de arkadaşlarımıza beraber bu mücadeleye atılabiliyoruz. Oyun içerisinde özgürleşmeyi bekleyen ve şu anda hapis hayatı yaşayan birçok insan topluluğu bulunuyor. Bu toplulukları özgürleştirmek ve gerçekten de serbest bırakmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda karşımıza devasa bir güç çıkıyor, bu devasa gücü ortadan kaldırmak ve ana gücü yıkmak için elbette zorlu mücadelelerle beraber karşılaşabiliyor ve elimizdeki silahları bu kapsamda kullanabiliyoruz. Oyunda yakın dövüşlerden menzilli dövüşlere kadar çok çeşitli silah tercihleri yapabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda aksiyon dozu her zaman yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde farklı farklı büyüler de kullanmamız mümkün hale geliyor. Çünkü oyunda çok farklı cephane türleri ile beraber karşılaşabiliyor ve silahlarımızla beraber bu büyüleri birleştirebiliyoruz. Bu oyunda yine düşmanlara karşı farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve düşmanların saldırılarına karşı aman vermeden üzerlerine doğru atlayabiliyoruz.

İsyana öncülük edebileceğimiz ve farklı oyun tarzı ile beraber karşısına çıkacak oyun içerisinde 4 farklı karakter bulunuyor. Bu 4 farklı karakterler arasında farklı farklı isimlerle beraber karşımıza çıkıyor ve bu karakterlerin de her birini kendine ait özellikleri ve becerileri bulunuyor. Yozlaşmış ve distopik bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakterlerin farklı savaş biçimlerini birleştirebiliyor, diğer karakterlerle beraber daha planlı ve strateji ile ilerleyebiliyor ve böylece düşmanları abluka altına alabiliyor ve onları kolayca alt edebiliyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de daha da zorlanabileceğimiz devasa düşmanlarda çıkabiliyor. Elbette bunları ortadan kaldırmak için de planlı ve stratejik bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki üzerinize sürekli olarak yeni düşman orduları gelebiliyor ve bu orduları ortadan kaldırmak için elbette toplu bir şekilde hamle yapmak ve silahımızı etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Tam bir kes ve biç şeklinde karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda nişancı ve aksiyon unsurları oldukça önem arz ediyor ve bu unsurlarla beraber elbette arka planda yer alan hikayeyi bitirmeye uğraşıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde karşımıza çıkan fragmanları değerlendirecek olursak elbette biraz karmaşık bir sistemin bizlere sunulacağını söyleyebiliriz. Çünkü ilk etapta patlamaların ve çatlamaların oldukça yoğun olduğu bir çatışma sahnesi görüyor ve bu sahnelerle beraber karışık bir komno sisteminde olacağını söyleyebiliriz. Uzak doğu dövüş mekaniklerinden ilham alan yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda çeşitli büyüler kullanabiliyor, bu büyüleri elimizdeki silahlarla beraber harmanlayabiliyor, birleştirebiliyor ve düşmanların üzerine kombo sayacı ile beraber çeşitli saldırılar gerçekleştirebiliyoruz. Yine oyun içerisinde uzak doğu oyunlarından aşina olduğumuz kombo sayacı bulunuyor ve bu kombo sayacı ile beraber düşmanlara ne kadar hasar verdiğimizi ve ne kadar çok art arda vurduğumuzu görebiliyoruz.

Uzak doğu oyunlarından hoşlanıyor ve sürekli olarak kendinize aksiyon içerisinde bulmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi daha çok uzak doğu tarz bir dövüş sanatı ile karşımıza çıkıyor. Hem normal hem de patron savaşları ile beraber burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda sürekli olarak düşmanların üzerine çeşitli kombolar yapabiliyor ve saldırılarımızı ona göre planlayabiliyoruz. Aynı zamanda hızlı bir aksiyon içeriğiyle beraber düşmanları yukarılara doğru fırlatabiliyor, düşmanların üzerine elimizdeki büyüleri atabiliyor, düşmanları yakmak için elimizdeki büyülerle beraber ilerleyebiliyor ve daha fazla saldırı stilini burada kullanabiliyoruz. Yine aynı oranda vurduğumuz yerin parçalandığını ve anlık olarak hasar aldığını görebiliyor ve böylece çevre unsurlarının da anlık olarak zarar gördüğüne söyleyebiliyoruz ancak çevre tamamen yıkılabilir bir şekilde karşımıza çıkmıyor. Onu belirtmekte fayda var.
 
 

Gangs of Sherwood içerisinde daha çok karakter odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda hem yeni beceriler açabiliyor hem de yeni geliştirmelerin sahibi olabiliyoruz. İstediğimiz şekilde ekipmanlarımızı geliştirebiliyor, becerilerimizi arttırabiliyor ve kendi oyun tarzımızı oyuna adapte ediyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki elinizdeki ekipmanlar ne kadar güçlü olursa ve ne kadar değerli olursa o derece düşmanların üstesinden gelebilir ve zorlu düşmanları da bu kapsamda kolayca indirebiliyoruz. Yine aynı zamanda oyun içerisinde yeteneklerimiz özelleştirebileceğimiz bir sistem de mevcut olarak karşımıza çıkıyor.

Takım arkadaşlarımıza beraber ilerleyebileceğimiz yapım 19 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve karakterin gelişimi bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Bu tarz hem tek oyunculu hem de çevrimiçi oyunlardan hoşlanıyorsanız ve hızlı bir aksiyona geçiş yapmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam adresi üzerinden istek listeniz ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunda gerçekten de etkileyici bir aksiyon sistemi ve oyuncuların dikkatini çekecek büyü etkileri yer alıyor. Dolayısıyla oyuna göz atmakta fayda var diyebilirim.

- River City: Rival Showdown (11 Ekim: aksiyon, macera, dövüş)
 
 

Arc System Works tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, macera, dövüş oyunu River City: Rival Showdown, 11 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eski dönemlerde atari üzerinde oynadığımız oyunlarla karşımıza çıkan River City serisi şimdi ise yeni bir oyunla beraber modern bir şekilde geri dönmeye hazırlanıyor. Eskiden oynadığımız sistemlerde elbette ilgi çekici yapı ile beraber karşılaşıyorduk ve şimdi ise bunun modern bir yansıması ile beraber buluşuyoruz. Oyun içerisinde hem aksiyon hem macera hem de dövüş içeriği bulunuyor. Bu unsurlarla beraber oyundaki yerimizi alıyor ve karakterimizle beraber ilerlemeye koyuluyoruz.

1989 yılında çıkış yapan ve o dönemin gerçekten de güçlü bir projesi olan yapımın yeniden düzenlenmiş ve iyileştirilmiş sürüm şimdi PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. 2 boyutlu bir grafik sistemi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda iyileştirilmiş arka planlar, piksel grafikler, çevrimiçi oyun deneyimi ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde aksiyon dozunun gitgide arttığını görebiliyor ve bu içerikle beraber farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda yine seriden aşina oldunuz farklı ekipmanları kullanabiliyor ve bu ekipmanlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Bir yandan kendi karakterinizle beraber ilerlemeye çalışıyor diğer yandan ise karşınıza gelen düşmanları ortadan kaldırmak için çeşitli hamleler yapabiliyorsunuz. Yumruktan tekmeye sopalardan diğer unsurlara kadar kullanabileceğiniz oldukça fazla silah kullanıyor ve bu silahlarla beraber de yolunuzu açabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde arka planda bir hikaye içeriği bulunuyor ve bu içerikle beraber hikayenin nereye gittiği konusunda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi mod bulunuyor. İstediğiniz şekilde bu modlar arasında geçiş yapabiliyor ve hangi deneyime adım atmak istiyorsanız onu seçebiliyorsunuz. Tek oyunculu mod içerisinde hikaye kapsamında sadece bir son bulunmuyor aynı zamanda farklı sonlara ulaşabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla bu çeşitli sonlara ulaşmak için farklı farklı hamleler yapabiliyor ve farklı seçimlerle beraber hikayenin sonuna etki edebiliyorsunuz. Bunun dışında yine oyunda farklı etkinlikler bulunuyor ve bu etkinliklerle beraber farklı karakterler elde edebiliyor ve aynı zamanda diğer karakterlerle girişeceğiniz diyalogların değiştiğini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde seçtiğiniz karakter ve yaptığınız hamleye göre çeşitli sonlara ulaşabiliyor ve bu sonlar da ilgi çekici olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor.

Daha gelişmiş bir sürümle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette kötü bir karakter bulunuyor ve bu kötü karakterin tüm niyetlerini ve sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanlardan boss savaşlarına kadar çok çeşitli düşman çeşitliliği bulunuyor ve bu düşmanları da ortadan kaldırmak için hem çevre unsurlarını hem de karakterimizin becerilerini kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yine karakterimizin belli başlı becerileri bulunuyor ve ek olarak da farklı bölgelere ilerleyerek bu becerileri geliştirebiliyor ve aynı zamanda farklı becerilerin sahibi de olabiliyoruz. Bu becerileri ve yetenekleri elde etmek için elbette ilerlediğimiz kısımda satıcılarla ve diğer karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve onlardan farklı etkiler alabiliyoruz. Bu sayede düşmanların üzerine daha güçlü bir  çıkabiliyor ve böylece onları ortadan kaldırmak daha kolay olabiliyor. Bunun dışında yine geliştirici ekibin belirttiğine ve ortaya çıkan fragmanlara göre farklı farklı yeteneklerle beraber özel tekniklerimizi geliştirebiliyor ve karakterimizin sahip olduğu becerilerin tamamına düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Daha önce görülmemiş bir dizi yeni mekanik de bu oyun içerisinde yer alıyor ve böylece daha güzel ve daha etkili bir deneyimim bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz.
 
 

2 boyutlu aksiyon oyunu içerisinde yandan görünümlü bir yapı bizlere aktarılıyor ve istersek sağa istersek de sola gideceğimiz bir bölüm tasarımı bizlere aktarılıyor. Oyunda genel olarak sağ tarafa doğru ilerleyebiliyor ve bu da kamera bakış açısının da nasıl olduğunu sizlere gösteriyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor bu bölgeleri istediğiniz gibi keşfedebiliyor  ve bu bölgelerdeki çevre unsurlarına düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz. Oyunda isterseniz tek başınıza oynamıyor aynı zamanda hem yakındaki hem de uzaktaki arkadaşlarınızla beraber oyun içerisinde geniş bir deneyime adım atabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunların arkadaşlarla beraber oynanması daha eğlenceli bir deneyimin kapısını aralıyor. Dolayısıyla eğer bir oyunda arkadaşlarla beraber oynanabilecek bir destek varsa elbette o oyunu arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Özellikle bu oyun bazında arkadaşlarla beraber oynamak gerçekten güzel bir deneyimin kilidini bizlere açıyor. Daha önceden atari üzerinde oynadığım gibi oyun gerçekten de eğlenceli ve aksiyon dolu bir içeriği aktarıyor.

Oyunun yine yayınlanan fragmanlarından yola çıkacak olursak geniş bir maceranın bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde karakterimizle beraber aşina olduğumuz bir yapıyla ilerleyebiliyor hem yumruklarımızı hem de tekmelerimizi bu oyunda konuşturabiliyoruz. Daha önce oynadığınız atari oyunlarında olduğu gibi karakterlerin tiplemeleri de olduğu gibi bu oyuna aktarılmış durumda ve aynı zamanda farklı bölgelerde farklı karakterlerle diyaloglara girebiliyor ve buralarda etkileşim unsurların olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunda yine hikaye anlatımı alt yazılarla ve karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve buralarda neler olup bittiğini görebiliyoruz.
 
 

Bunun dışında yine araştırabileceğiniz ve farklı sırları açığa çıkarabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber hangi tür seçenekler arasında ilerleyebileceğiniz ve neleri seçebileceğiniz tamamen size bırakılıyor. Dolayısıyla bu da oyunun hangi sona ulaşacağınız konusuna etki ediyor. Oyunda diğer taraftan hem gece hem de gündüz döngüsü bulunuyor ve farklı zamanlarda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki yapıların nasıl olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Gece hayatının da bulunduğu bu yapının içerisinde bir yandan da sosyal bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor yani oyunda yaşayan bir şehirle beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda karşımıza çıkan düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda yine araştırmamız gereken çeşitli kısımlar bulunuyor ve buralarda istediğimiz şekilde araştırma yapabiliyor ve ortaya çıkarılmamış sırları burada ortaya çıkarabiliyoruz. Sağa sola doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde birçok karakterle beraber etkileşime geçebiliyor ve onları bu kapsamda çeşitli sorular sorabiliyoruz. Bunun dışında oyunda her gün yapılabilecek farklı farklı etkinlikler bulunuyor ve bu etkinlikler kapsamında ise hem kendimizi geliştirebiliyor hem de yeni yeteneklerin ve becerilerin sahibi olabiliyoruz.

İlgi çekici içeriğiyle ve piksel sanatıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 11 ekim tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında oyun şu anda ön siparişlere açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden 626 Türk lirasından satın alabilir ve oyun çıktığı gün kütüphanemizde bulabilirsiniz ve böylece direkt olarak oyunu deneyimleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve nostalji bir hissiyat yaşamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 10 Mayıs VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler