Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Platform Oyunları

27.09.2023 12:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Ekim ayı içerisinde birçok platform türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik. 
 
- Transmissions (2 Ekim: platform, bulmaca, macera)
 

Hashcode Digital, Matt Dixon tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan platform, bulmaca, macera oyunu Transmissions, 2 Ekim tarihinde geliyor. İlgi çekici ortamları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde bulmaca ve keşif odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda bir yandan atmosferlere kendimizi kaptırırken diğer yandan ise küçük bir robotun kontrolünü elimize alıyor ve bu robotla beraber ilerlemeye başlıyoruz. Oyun içerisinde robotumuzla beraber çeşitli platform zorluklarını aşabiliyor, bu zorluklarla beraber zıplayabiliyor ve zorlukları aşmak için de elbette robotumuzun yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyoruz. Heyecan verici zorluklarla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda zıplayabiliyor, sağa sola hamle yapabiliyor ve etrafı istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz.

Oyun içerisinde geniş bir alan bulunuyor ve bu oyunda isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşınızla beraber oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda yerel veya çevrimiçi olarak arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor ve en fazla 3 arkadaşınızla beraber bu oyunda ilerlemeye başlayabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunların arkadaşlarla beraber oynanması oldukça eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor. Dolayısıyla ben de bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Zaten eğer bir oyun çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyı destekliyorsa ve arkadaşlarınızı yanınıza davet edebileceğiniz bir hikaye modu var ise muhakkak arkadaşları davet etmekte fayda var.
 
 

Oyunda farklı farklı zorluklar bulunuyor ve bu zorluklarla beraber elbette diğer oyunlarda olduğu gibi zirveye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Oyunda sürekli olarak yukarılara doğru tırmanabiliyor ve en tepeye doğru ilerlemek tamamen sizin temel amacınız oluyor. Oyun içerisinde yine etrafa dağılmış çeşitli koleksiyon parçaları yer alıyor ve onları da toplamak ve bulmak elbette bizim dikkatimize göre değişkenlik gösteriyor. Parçaları bulmak ve oyunda yer alan hikaye konusunda da biraz fikir sahibi olmak için bu parçaları toplayabiliyoruz. Oyunda yine farklı farklı platform zorlukları kullanıyor ve bu platform zorluklarıyla beraber elbette zorlu bir yapı bizlere aktarılıyor. İlk etapta kolay gibi gözüken ancak daha sonrasında ise platform zorluklarının daha da zorlaştığı bir yapının bizlere aktarıldığını görebiliyor ve farklı farklı unsurlarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde çok farklı platform zorlukları yer alıyor ve bunların üstesinden gelmek için de elbette birkaç kez deneme yapmakta fayda var.

Oyun ilk etapta sizlere geçtiğimiz süreçte çıkış yapan ve sürekli olarak yukarılara doğru tırmandığımız bir yapıyı aktarıyor gibi gözükebilir ancak durum bundan ibaret değil. Oyun içerisinde belirli alanlar bulunuyor ve bu alanlardan çıkmak ve kapıları veya bölgeleri açmak için öncelikle buraları keşfetmek durumunda kalıyor ve daha sonrasında ise buralarda yer alan bulmacaları çözmekle uğraşıyoruz. Bulmacaları çözdükçe de bir sonraki kısma doğru geçiş yapabiliyor ve her seviyenin ve her bölgenin ise farklı farklı zorlukları ve bulmacaları bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kısım kısım yerler bizlere aktarılıyor ve bu kısım yerler içerisinde ise farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunu temel yapısı tamamen bundan ibaret ve bu yapı ile beraber ilerlemeye koyuluyor ve karakterimizi yeteneklerinden faydalanarak zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Elbette karşımıza burada biraz zorlu ve ilgi çekici içerikler de çıkıyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alıyor ve böylece buradaki hikaye konusunda da neler olup bittiğini öğrenmeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde sadece bizim karakterimiz burada yer alıyor ve insanların nereye gittiğini öğrenmeye çalışıyor ve temel amacımız da tamamen bunun etrafında dönüyor. Elbette buradaki insanların nereye gittiğini ve bu cansız ortamı neden bu şekilde karşımıza çıktığını öğrenmek bizim hamlelerimize göre değişkenlik gösteriyor.
 
 

Oyun içerisinde yer alan yapı geliştirici ekibin belirttiğine göre ilgi çekici bir atmosferden ibaret. Oyunda farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki manzaralara göz atarken diğer yandan ise ilgi çekici bulmacalarla beraber karşılaşabiliyoruz. Yine oyunda temel amacımız bu bulmacaları çözmek ve arka planda yer alan hikayenin kırıntılarını ortaya çıkarmaktan ibaret. Bu kapsamda yer aldığımız ortam boyunca etrafı keşfedebiliyor, etraftaki çöp yığınlarını karıştırabiliyor ve içlerinden çıkan nesnelere kullanabiliyoruz. Oyunda bir yandan farklı platform zorluklarıyla beraber karşılaşabiliyor ve bu platform zorluklarını aşmak için de çevredeki unsurları kullanabiliyoruz. Örneğin bir bölgede karşıdan karşıya geçmek için balonlara tutunabiliyor ve balonlarla beraber gideceğimiz yere doğru süzülebiliyoruz. Yani bir nevi robotumuzla beraber kısa süreliğine uçabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz farklı platform unsurları ve eğlenceli içerikler, yer alıyor. Bunlar da sürekli olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda yine alışveriş sepetlerinde dolaşabiliyor, zirvelere tırmanmak için çevreyi keşfedebiliyor, yukarılara doğru zıplayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Yine oyunda farklı farklı özelleştirme seçenekleri ve çeşitli keşif unsurları bizlere aktarılıyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre giyilebilir öğeler de bulunuyor ve bu da robotumuzun farklı hale verilmesini sağlayabiliyor. Bunun dışında oyunda etrafı keşfettikçe daha fazla nesnelerle beraber karşılaşabiliyor ve özel eşyalarla beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Bir yandan keşif ve merak uyandıran ortamlara dalış yaptığımız diğer yandan ise çeşitli özelleştirme seçenekleriyle beraber karşılaştığımızı yapım 2 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu an Steam sayfası üzerinde Çok Yakında ibaresi yer alıyor ancak ortaya çıkan raporlara göre oyunun 2 Ekim tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Elbette bizde bu oyuna ekim ayı içerisinde bekliyoruz.
 
 

Oyunda kısaca toparlayacak olursak bulmaca keşif ve platform unsurları yer alıyor ve bu üç unsurla beraber oyunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunda küçük bir robotu kontrol ediyor ve bu robotla beraber farklı farklı kısımlara ilerleyebiliyor ve mevcut bölgedeki bulmacaları çözmeye uğraşıyoruz. Oyunda bir yandan etrafı keşfediyor ve diğer yandan ise buradaki bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunacak oyun bulmaca ve keşif severlere hitap ediyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Diğer taraftan oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve filerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında oyun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu tüm modları destekliyor. Yani oyun içerisinde hem iş birliği modu hem çevrimiçi oyun modu hem de bölünmüş ekran modu bulunuyor. Kısacası İstediğiniz şekilde arkadaşlarınızla beraber yan yana olabiliyor ve bulmacaları bu şekilde çözebiliyorsunuz. Elbette arkadaşlarla beraber bu tarz oyunları oynamak daha eğlenceli olabiliyor ve bulmacaları çözmek için de arkadaşlarınızdan destek alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki bulmacaları çabucak çözmek için elbette arkadaşlarınızı yanınıza davet edebilirsiniz.

- Worldless (4 Ekim: platform, aksiyon, macera)
 
 

Noname Studios tarafından geliştirilen ve Coatsink tarafından yayınlanacak olan platform, aksiyon, macera oyunu Worldless, 4 Ekim tarihinde geliyor. İlgi çekici atmosferi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu platform oyunu içerisinde ilginç bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber arka planda yer alan hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Oyunun kendine özgü platform zorlukları, savaş sistemi, macera içerikleri ve daha fazlası bulunuyor. Oyunda karakterimizle beraber sağa sola doğru atlayabiliyor, zıplayabiliyor ve ulaşamadığımız yerlere hızlı bir şekilde manevra yapabiliyoruz. Bu kapsamda karakterimizin çevik bir tarzı bulunuyor ve bu tarzla beraber de ilerlememize başlıyoruz.

Oyun içerisinde 2 boyutlu bir grafik sistemi benimsenmiş durumda. Bu sistemle beraber elbette karakterimizi yandan görünümlü bir bakış açısıyla beraber kontrol ediyor ve bu kapsamda soldan sağa doğru ilerleyen ve kayan bir kamera tarzıyla karşılaşabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre arka planda yer alan hikaye oldukça ilgi çekici olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda bir yandan hikayeyi deneyimlerken diğer yanı ise karşımıza çıkan fiziksel zorlukları ve platform unsurlarını aşmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde zaten temel amaç bu platform zorluklarını aşmak ve önümüze çıkan düşmanları ortadan kaldırmak. Oyunda yer alan platform unsurları elbette ilk etapta kolay bir şekilde karşımıza geliyor daha sonrasında ise bu platform zorlukları daha karmaşık ve daha zor bir hale geliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde karakterimizin mekaniklerine alışmak ve oyundaki yapıya hakim olmak oldukça önem arz ediyor ve her oyuncunun bu oyunu bitirme hızı yaptığı hamlelere ve ustalığına göre değişkenlik gösteriyor.
 
 

Oyunda yer alan hikaye geliştirici ekibin belirttiğine göre her oyuncu ve kişi tarafından farklı şekilde yorumlanabiliyor. Dolayısıyla ucu açık bir hikayenin ve hikaye sonucunu yer aldığı yapım içerisinde farklı bir karakterle beraber yola koyuluyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu farklı bölgeler içerisinde yer alan renk paleti değişkenlik gösteriyor ve aynı zamanda arka planda yer alan platform zorlukları da bu kapsamda farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda yer alan bölgelerin kendine ait çeşitli zorlukları ve atmosferi bulunuyor ve bu bölgeler arasında ilerleyebiliyoruz. Oyun içerisinde bir yandan arka planda var oluşun sırları irdeleniyor ve bu kapsamda daha çok soyut bir anlatım bizlere aktarılıyor. Farklı zorluklarla beraber ilerleyebileceğimiz ve bu zorlukları aşmamız gerektiği yapımda aksiyon macera ve platform unsurları bizlere aktarılıyor ve bu üç unsurla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Worldless içerisinde yer alan platform unsurları farklı zorlukları beraberinde getiriyor. Bu zorluklar içerisinde zamanlama gerektiren platform unsurları, doğru şekilde atlamamız gereken ve doğru şekilde ulaşmamız gereken yerler, çıkıntıları tırmanmamız gereken kısımlar ve daha fazlası yer alıyor. Elbette bu zorluklarla beraber karakterimizi oldukça dikkatli ve özenli bir şekilde kontrol etmek oldukça önem arz ediyor. Bu kontrolle beraber karakterimizin mekaniklerine alışabiliyor, nasıl hamle yaptığını öğrenebiliyor ve aynı zamanda platform zorluklarıyla beraber nasıl başa çıkabileceğimizi keşfedebiliyoruz. Yapım içerisinde yine zamanlama gerektiren ve basmamız gereken kısımları bulunuyor. Buralarda elbette doğru zamanda ve doğru şekilde atlamamız gerekiyor zamanlamayı tutturamazsak da tekrardan platformun başına dönebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde zamanlama gerektiren kısımlarda oldukça dikkat etmemiz lazım ve bu kapsamda ise platform zorluklarından hoşlanıyorsanız ve bu zorlukların üstesinden gelmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Platform tarzı oyunları severler için gayet güzel bir deneyim sunmaya hazırlanan oyunda boyutlar arası geçiş yapabiliyor ve elimizdeki karakterin farklı bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyoruz.
 
 

Oyunda aynı zamanda sadece platform unsurları değil savaş sistemi ile beraber düşmanları ortadan kaldırma mekaniği de yer alıyor. Bu kapsamda düşmanlarla beraber farklı savaşlar içerisine girebiliyor ve bu mücadelelerden elbette galip ayrılmaya çalışıyoruz. Oyunda yine karşımıza farklı farklı türde ve tarzda düşmanlar çıkabiliyor ve bunları alt etmek için de elimizdeki kılıcı ve kalkanı güvenebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kılıcımızı kullanabiliyor ve istediğimiz şekilde düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda alt etmemiz gereken farklı farklı düşman türleri bulunuyor ve bu düşman türleri ile beraber karşılaşırken elbette onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu keşfedebiliyor ve daha sonrasında ise saldırı kısmına geçebiliyoruz. Oyunda zihin açan ve zihinleri çalıştıran bir yapı bizlere aktarılıyor, güzel atmosferleri ile ve ilgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette arka plandaki renk unsurlarının değiştiğini görebiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları istediğiniz şekilde keşfedebiliyoruz.

Şunu da belirtmek gerekiyor oyun içerisinde yer alan savaş sistemi sıra tabanlı bir savaş mekaniği ile beraber bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ve karşılaştığımız düşmanlarla beraber sıra tabanlı savaşlara girebiliyor ve bu kapsamda düşmanlara saldırabiliyoruz. Yani gerçek zamanlı bir savaş sistemi yer almıyor. Oyunda yine sıra tabanlı savaş sistemi sayesinde ilk önce biz daha sonra ise düşmanın hamle yaptığı bir mekanikle beraber karşılaşabiliyor ve klasik sıra tabanlı savaş sistemiyle beraber düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu sistemi siz de biliyorsunuz ki ilk önce düşmanı ortadan kaldıran savaşın galibi oluyor ve böylece burada daha az hasar almaya çalışıyorsunuz. Oyunda yine saldırı sistemleri ile beraber arada farklı kombinasyonlar gerçekleştirebiliyor ve bu kombinasyonlarla beraber düşmana daha fazla hasar verebiliyorsunuz. Elbette bu tarz yapılarda kendinize ait bir taktiğin olması oldukça önem arz ediyor ve bu taktiklerle beraber de düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber de oyunda farklı bir hava verilmeye çalışıyor.
 
 

Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı atmosferlerle beraber karşılaşabiliyor ve yolculuk boyunca farklı zorluklarla beraber burada yer buluyoruz. Oyun içerisinde aynı zamanda karakterimizi geliştirebiliyor ve bu kapsamda daha güçlü hale gelebiliyoruz. Oyunda yer alan yetenek ağacı sistemi ile beraber farklı becerilerin kilidini açabiliyor ve karakterimizi bu kapsamda daha da güçlendirebiliyor ve böylece düşmanları daha kolay ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun yanı sıra sıra sıra savaş sistemi içerisinde de farklı kombolar yapabiliyor ve bu kombolarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.

Aksiyon platform ve macera içeriğiyle beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyun 4 Ekim tarihinde biz oyun severlere sunulmaya hazırlanıyor.  Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Oyunun aynı zamanda yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu demo sürüm sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz.

- Stop Dead ( 5 Ekim: platform, nişancı, aksiyon)
 
 

Gridsnap Games tarafından geliştirilen ve Rogue Games tarafından yayınlanacak olan platform, nişancı, aksiyon oyunu Stop Dead, 5 Ekim tarihinde geliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebileceğimiz bu parkur oyununda gerçekten de zorlu bir yapı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde platformdan platforma atlayabiliyor aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırmak için çeşitli hamleler yapabiliyor ve karakterimizin becerilerinden bu oyunda faydalanabiliyoruz. Oyunda bir yandan parkur zorluklarını açmaya çalışırken diğer yandan karşımıza çıkan düşmanları muhakkak ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hatta burada düşmanları düşmanların üzerine bile fırlatma yeteneğine sahip olarak yer bulabiliyoruz.

Oyun içerisinde farklı farklı becerilerle beraber ilerleyebiliyor bunun yanı sıra karakterimizin telekinetik güçleriyle beraber yolumuzu açabiliyoruz. Oyunda dövüş mekaniklerinin yanı sıra zorlu platform unsurları yer buluyor. Bu kapsamda da bir yerden bir yere atlamak için doğru zamanda doğru hamleyi yapmamız gerekiyor. İnsanüstü güçlere sahip olduğumuzdan dolayı yeteneklerimiz elbette çok farklılık gösteriyor ve bu yeteneklere alışma süreci de gerçekten önemli. Oyunda yer aldığımız süre boyunca karakterimizin becerilerini kullanabiliyor ve karşınıza çıkan düşmanları bu beceriler kapsamında kolayca ortada kaldırabiliyoruz. Oyunda çok farklı yetenekler bulunuyor ve bu yetenekler arasında düşmanları tutup fırlatma, düşmanları tek hamlede indirme ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağınız hamleler size göre değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu bu oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyor. Hızlı bir aksiyon içeriğini bizlere aktarmayı hedefleyen oyun içerisinde birini şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor ve bu kapsamda bir yandan da dövüş içeriğine dalabiliyoruz.
 
 

Stop Dead içerisinde yine bunların dışında nesneleri parçalamak, bir nesneyi tutup fırlatmak, önümüzdeki nesnelere parçalamak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bu tarz farklı farklı becerilerimiz yer alıyor ve bu yeteneklerle beraber kendi yolumuzu açabiliyor ve böylece yolumuza kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Oyunda farklı farklı arena tarz bölgeler bulunuyor, bu bölgeler içerisinde yer alan farklı düşmanlar karşımıza çıkıyor ve bunları da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda her bölgenin kendine ait atmosferi, teması ve yapısı yer alıyor. Dolayısıyla buradaki platform unsurlarını analiz edebiliyor ve ona göre kendi hamlemizi gerçekleştirebiliyoruz. Hızlı bir içerikle beraber atlamak, zıplamak, karakterimizle beraber kaymak, ileriye atılmak ve daha fazla hamle gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz.

Oyun içerisinde kaotik bir ortam bizlere aktarılıyor. Bu ortam elbette bizim yaptığımız hamlelerin hızlı bir şekilde yer bulmasıyla gerçekleşiyor. Oyunda şehir manzarası boyunca ilerleyen yüksek binalardan karşıya atlayabiliyor ve çatıdan çatıya dolanabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de hem ilgi çekici hem de korkutucu bir yapı yer alıyor. Oyunda yükseklerden korkuyorsanız ve irkiliyorsaınz bu oyunda belki bu doz biraz daha artış gösterebilir. Oyunda yine yüksek yerlerden aşağıya doğru atlayabiliyor, bir anda açılmayan kapılar içerisinden geçebiliyor ve buralarda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bunun akabinde yine yüksek yerlerden aşağıya atlayarak asansörün kapısını bir anda açabiliyor ve düşmanların üzerine bu şekilde yürüyebiliyoruz. Oyunda hızlı bir içerik yer aldığından dolayı bir anda kendimizi farklı bir binanın içinde bulabiliyor ve bu da gerçekten de oyundaki duruma aşina olmayı belki de güçleştirebiliyor.
 
 

Tüm bu unsurlar dışında oyunun elbette temel mekaniği hiç durmamaktan geçiyor. Oyundaki tüm bu zorluğun nedeni durursak ölmemizden kaynaklanıyor. Dolayısıyla sürekli olarak hareket halinde olmak, hareket halindeyken karşımıza çıkan nesneleri patlatmak, düşmanları ortadan kaldırmak ve kendi yolumuzu açmak gerekiyor. Durum böyle olunca oyunda karakterimiz hiçbir zaman durmuyor ve hiçbir zaman hareketini kaybetmiyor. Hareketini kaybettiği anda karakterimiz ölüyor ve dolayısıyla bu kısmı yeniden devam etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda yer alan bu mekanik oyunun temelini oluşturuyor ve bu mekanikle beraber gerçekten oyun içerisinde bulunduğumuz esnada kaosun giderek arttığını görebiliyoruz. Bu mekanik gerçekten de önemli bir yapıyı bizlere aktarıyor çünkü oyunun temelini ve yapısını değiştiren bir sistemi bünyesinde barındırıyor.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizle beraber hızlı bir şekilde koşabilecek, sağa sola hamleler yapabilecek ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğiz. Yine burada kontrol ettiğimiz karakteri birinci şahıs kamera bakış açısından beraber görebilecek ve buradaki karakterin de Valorant oyunundaki Jett karakterine benzediğini söyleyebiliriz. Hem karakterin eldivenleri hem de yaptığı hareketler gerçekten de bu karakteri oldukça fazla andırıyor ve bundan esinlendiğini aslında görebiliyoruz. Oyunda yine bu karakter ile beraber ilerleyebiliyor, karşımıza çıkan kötü niyetli düşmanları yani yapay zekaya sahip düşmanları ortadan kaldırabiliyor, eğer siz onlara kontrol etmez ve indirmezseniz onlar size tuzak hamleleri gerçekleştirerek yolunuzu kesebiliyor. Dolayısıyla siz de iyi yolunuzu açmak için kendi yıkıcı gücünüzü kullanabiliyor ve telekinetik becerilerle beraber yolunuzu açabiliyorsunuz.
 
 

Kaosun hakim olduğu bir yapım içerisinde şehrin içerisinde dolanabiliyor, yer yer farklı kutular açabiliyor ve canınızı tazeleyebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda farklı farklı kutular açabiliyor ve bu kutularla beraber de farklı becerilerin ve anlık olarak çeşitli avantajlarına sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzden fazla fırlatılabilir nesne bulunuyor ve bu nesnelerle beraber elbette oyunda etkileşime geçebileceğimiz nesnelerin fazla olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda yine farklı bölümler bulunuyor ve bu bölümler içerisinde kendimizi bir yandan hayata tutmaya çalışırken diğer yandan ise çevreyi iyi analiz etmeye çalışıyor ve her şeyi hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi her karakterimizin durduğu bir sahne yaşanırsa direkt olarak oyunun sona erdiği bölüme geçiyoruz.

Çizgi romanlardan ilham alan yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda çizimler ve atmosfer ilgi çekici olarak karşımıza çıkıyor. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 40 farklı bölüm bulunuyor ve bu 40 farklı bölüm içerisinde 4 ayrı tema yer alıyor. Bu tema ile beraber de farklı farklı bölümler arasında gezebiliyoruz. Oyunda diğer taraftan kolaydan zora doğru bir yapı bizlere aktarılıyor. Yani ilk etapta kolay seviyelerin ve düşmanların karşımıza çıktığını görebiliyor ancak ilerleyen süreçte bu gidişatın daha da zorlu bir hale geldiğini deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyundaki zorluk dengesi kolaydan zora doğru seçilmiş durumda ve bu seviye içerisinde ilerlemeye başlıyoruz.
 
 

Zorlu platform ve farklı unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 5 ekim tarihinde biz oyun severlere geliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz.

- Strike Force Heroes (19 Ekim: nişancı, aksiyon, platform)
 
 

Sky9 Games tarafından geliştirilen ve IndieArk tarafından yayınlanacak olan nişancı, aksiyon, platform oyunu Strike Force Heroes, 19 Ekim tarihinde geliyor. Yandan görünümlü yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu nostalji iş birliği temelli nişancı oyununda elbette eski dönemde oynadığımız ve atarilerde genel olarak deneyimlediğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda hem tek oyunculu hem de iş birliği modu içerisinde yer alabiliyor ve çevrimiçi mod ile beraber de hem arkadaşlarınızı hem de diğer oyuncularla beraber oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Yandan görünümlü ve sürekli olarak sağa doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde üst düzey bir aksiyon sistemi ve aynı zamanda ortalığın kaosa sürüklendiği bir yapı bizleri bekliyor.

Oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette ilerlemeye koyuluyor ve farklı farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Oyunda yemyeşil ormanlardan hızlı trenlere düşen uçaklardan farklı ortamlara kadar çok değişik kısımlar bulunuyor ve buralarda da aksiyonun dozu sürekli olarak artış gösteriyor. Örneğin oyun içerisinde düşen bir uçakta sürekli olarak savaşabiliyor ve karşımıza gelen düşmanları burada ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz birçok silah bulunuyor ve bu cephaneyle beraber düşmanları üstesinden gelmeye başlıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz silahlar arasında tabancalar, makineli tüfekler, roket atarlar ve daha fazlası yer alıyor aynı zamanda keskin nişancı tüfeğiyle beraber de düşmanlara tek atabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun dışında eski tarz arena savaşları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde modern yapılanmalar da yer alıyor ve aynı zamanda hem karakterimizi güçlendirebiliyor hem de yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz.
 
 

Oyunda kolay kontrollerle beraber karşımıza çıkan bir şema bulunuyor. Kontrol şeması ile beraber elbette oyuncular bu oyunda gayet kolay bir şekilde yer buluyor ve karakterimizi bu şekilde kolaylıkla kontrol edebiliyoruz. Bu tarz kolay kontrollerin olması elbette oyuncuları direkt olarak oyuna bağlayan ve kısa sürede alıştıran unsurlardan birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kolay kontrollerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımın içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi karakterimizin eline birçok silah verebiliyor ve bu silahlarla beraber de yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Oyunda etrafı patlatabileceğimiz ve yıkabileceğimiz çeşitli unsurlar da bulunuyor ve aynı zamanda buralara roketler ve patlayıcılar atarak da ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde yine karakterimizi güçlendirebileceğimiz ve yeni yeteneklerin kilidini açabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor aynı zamanda çeşitli özelleştirmelerle beraber de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre tam seslendirme sistemi, animasyonlu arası sahneler, yepyeni zorluklar ve daha önce hiç görmediğimiz ganimet sistemi bizlere aktarılıyor.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi bir şekilde oynayabiliyor aynı zamanda yanımıza arkadaşımızı davet ederek de bölünmüş ekranda bu oyunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunda farklı içerikler yer alıyor ve bu içeriklerle beraber de hem gidişatımızı değiştirebiliyor hem de deneyimimiz daha da genişleyebiliyoruz. Üst düzey bir aksiyon sisteminin yer aldığı oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi yolumuzu açarken bulabiliyor ve daha önce deneyimlediğiniz bir nostalji hissiyatını bu oyunda yaşayabiliyorsunuz. Oyunda ek olarak tamamen yeniden tasarlamış haritalar, bölgeler ve kısımlar bizlere aktarılıyor. Buralarda yeni geliştirmelerle beraber karşılaşabiliyor ve oyundaki yerimizi bu kapsamda alabiliyoruz. Eski tarz nişancı oyunlarından aşina olduğumuz bir yapıyı bizlere aktaran yapımda elbette güzel ve eğlenceli bir deneyim bizlere sunuluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Eğer eski tarz oyunlara da ilginiz varsa ve nostalji hissiyatı yaşamak istiyorsanız bu oyuna muhakkak bir bakış atabilirsiniz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde çeşitli özelleştirmeler bizleri bekliyor. Bu özelleştirmelerle beraber hem kendimizi ayarlayabiliyor hem de teçhizatımızı istediğimiz şekilde donanabiliyoruz. Oyunda her birinin kendine güçlü ve zayıf yönleri bulunan unsurlar yer alıyor. Ek olarak kendi oyun tarzımızı belirleyebiliyor ve özel silahlar ve kıyafetlerle beraber de istediğiniz şekilde haritadaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda bir bölgeye atılmadan önce karakterimizi istediğimiz gibi şekillendirebiliyor ve elimize farklı yetenekleri de bulundurabiliyoruz. Bunun dışında özel silahlar ve özel kıyafetler de giyebilir ve aynı zamanda bunlarla beraber de kendi yolumuzu açabiliyoruz. Bu özelliklerle hem kendi oyun tarzımızı oluşturabiliyor hem de bir bölge içerisinde hangisi gerekliyse ona doğru  hamle yapabiliyoruz.

Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de çeşitli patron savaşları bulunuyor. Patron savaşları elbette zorlu bir aksiyon deneyimini bizlere sunacağının habercisi olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde ortadan kaldırmanız gereken oldukça fazla düşman bulunuyor ve üzerimize akın akın düşmanların geldiğini görebiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzlerce silah, yetenek ve ekipman bulunuyor. Bu özelliklerle beraber de kendi oyun tarzınızı oluşturabiliyor ve her oyuncuya hitap eden bir unsurun burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda istediğiniz şekilde teçhizatınızı donanabiliyor, istediğiniz bölgeye doğru adım atabiliyor ve buralardaki düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. İster yakın dövüş isterseniz de menzilli silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda hangi tarz hoşunuza gidiyorsa ona doğru yönelebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde ilerlediğiniz esnada elbette çevre unsurları da büyük önem arz ediyor. Bu çevre unsurlarıyla beraber etrafı patlatabiliyor ve düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Durum böyle olunca bu çevre unsurları oldukça mühim olarak karşımıza çıkıyor ve bunları kullanmakta tamamen bizim işimiz. Çünkü bir oyunda çevre unsurlarla beraber etkileşime geçmek düşmanları kolay bir şekilde ortadan kaldırmanın anahtarı olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin bir düşmanın üzerine büyük oranda mermi yağdırmaktan ziyade onu tuzağa düşürebileceği bir çevre unsurunu tek hamlede vurmak onu da direkt olarak ortadan kaldırmanın anahtarı.

Mizahi unsurlarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyun 19 Ekim tarihinde biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi eski tarz nostalji bir nişancı aksiyon deneyimi bizlere sunuluyor ve bu deneyimle beraber biz de kendi yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bildirim alabilirsiniz.
 
 

Son olarak şuna da değinmek gerekiyor. Oyun içerisinde aynı şekilde diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz PvP  modu bulunuyor. Bu modla beraber de bir harita içerisinde istediğiniz şekilde diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor ve onları yenmek için çeşitli hamlelerde bulunabiliyorsunuz. Bu da eğlenceli bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan diğer oyuncularla beraber iş birliği yapabiliyor ve aynı zamanda hikayenin nereye gittiği konusunda diğer oyuncularla beraber oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda her oyuncu kitlesine  hitap edecek bir yapı bulunuyor diyebiliriz.

- Genopanic (23 Ekim: platform, aksiyon, macera)
 
 

Mobirate tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan platform, aksiyon, macera oyunu Genopanic, 23 Ekim'de geliyor. Gelecek temalı platform macera oyunu içerisinde eğlenceli ve zorlu kısımlar bizleri bekliyor aynı zamanda piksel sanatı ve grafikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda aşabileceğimiz zorlu tuzaklar, bulmacalar ve çeşitli tarzlarla düşmanlar bizlere aktarılıyor. Oyunda bir yandan zorlu bir yapı bizlere sunulurken elbette oyun içerisinde ustalaşmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda oyun içerisinde yer alan karakteri kontrol etmek ve  karaktere çok iyi bir şekilde kullanmak ustalık gerektiren unsurlardan biri. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok karaktere hakim olabilir ve aynı zamanda tuzakları da bu kapsamda kolay bir şekilde geçebilirsiniz.

Bulmaca çözebileceğimiz ve dar koridorları aşmaya çalışacağımız yapımda küçük bir karakteri kontrol ediyor ve devasa patronlarla ve düşmanlarla beraber de savaşabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı farklı düşmanlar bulunuyor ve bunları ortadan kaldırmak için de karakterimizin becerilerinden ve elindeki silahlarından faydalanabiliyoruz. Oyun içerisinde daha çok karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve bu karanlık atmosfer elbette gelecek temasıyla beraber birleşiyor ve karşımıza ışın atan robotlardan elektrik tuzaklarına kadar çok çeşitli zorlu kısımlar çıkıyor.
 
 
 
Oyunda geniş bir kompleks içerisinde yer alıyor ve burayı araştırmak ve keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Karakterimizle beraber ilerlediğimiz kısımlarda elbette bilim kurgu içeriği bizlere sunuluyor ve tehlikelerle dolu bu koridorları aşmak bizim hem ustalığımızı hem de karakter kontrollerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oyunda bir yandan aksiyon ve macera içeriği sunulurken diğer yandan ise çeşitli bulmacaların ve zorlukların karşımıza çıktığını görebiliyor ve oyun temelinde bizlere platform ve macera unsurlarını aktarıyor. Arka planda bir hikayenin de yer aldığı oyunda elbette hikayenin nereye gideceği konusunda da belki ilgi çekici unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ancak aynı zamanda bu hikaye belki de birçok oyuncu için ilgi çekici olmuyor ve dolayısıyla oyunda sadece platform ve zorluk unsurları ile beraber yerimizi alabiliyoruz.

Oyun içerisinde ilerleyebileceğimiz kısımlarda elbette hem reflekslerimize hem de biraz da gözlem yeteneğimize bağlı olarak yer buluyoruz. Bu iki temel refleks ne kadar iyi olursa oyun içerisinde o kadar hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve çok çabuk bir şekilde karaktere hakim olabiliyoruz. Her ilerleyişimizde farklı bir gerçeği açığa çıkarabileceğiniz yapımda çeşitli atmosferleri keşfedebiliyor, farklı bölümlere doğru ilerleyebiliyor ve dar koridorlardan geçebiliyoruz. Bu dar koridorlar elbette bizlere sürekli olarak zorluk yaşatan kısımları aktarıyor. Oyunda karşımıza ışın atan çeşitli tuzaklar, çözmemiz gereken ve açmamız gereken kapılar ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Bunları aşmak için de elbette oyun içerisinde etrafı keşfedebiliyor ve çevre unsurlarını da kapsamda kullanabiliyoruz. İstasyonun içerisinde yer aldığımız süre boyunca baş belası bir düşman bulunuyor ve bu düşmanın ortadan kaldırmak için de çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki bir baş düşman bulunuyor ve bu düşmanı ortadan kaldırmak için irili ufaklı birçok düşmana ve patronu ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. O baş düşmana ulaşmak için de birçok zorlu ortamdan geçebiliyor ve bulmacaları da bu kapsamda aşabiliyoruz.
 
 
 
Genopanic içerisinde yer alan hikayeye göre arka planda karanlık bir madde bulunuyor. Bu karanlık madde birçok şeye güç veriyor ve bu güce sahip olmak için elbette düşmanlar ellerinden geleni yapmaya koyuluyor. Karanlık atmosfer içerisinde ilerleyeceğimiz yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre birçok ilgi çekici detay bizlere sunuluyor ve bu ilgi çekici detaylarla beraber biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ilerlerken yalnız olduğumuzu anlamıyor diğer taraftan yeni karakterlerle beraber burada tanışabiliyoruz. Oyun içerisinde bulunduğumuz istasyonun farklı farklı kısımları bulunuyor ve bu farklı kısımlar içerisinde daha çok düşmancıl olmayan kısımlarda konuşabileceğimiz ve etkileşime geçebileceğimiz birçok karakter karşımıza çıkıyor. Bunun dışında bu karakterler daha çok yaratık şekliyle bulunuyor ve bu yaratıkları tanıyabiliyor ve onları yakında inceleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra kompleks içerisinde laboratuvar kısmı bulunuyor. Bu laboratuvar kısmında ise bu hayvanların ve yaratıkların nasıl beslendiği konusunda çeşitli bilgiler elde edebiliyor ve bunlara da bir yandan bakıcılık yapabiliyoruz.

Sağa sola koşturabileceğimiz ve çeşitli bulmacaları aşabileceğimiz yapımda elbette zorlu kısımlar bizleri bekliyor. Oyunda çevre unsurlarına kendi lehimize kullanmaya çalışıyor ve bu unsurlarla beraber de yolumuzu açabiliyoruz. Örneğin bir bölüm içerisinde kutuları fırlatmamız gereken bir yer bulunuyor ve bu kutuları fırlatarak kendi yolumuzu açabiliyoruz. Aynı şekilde yerde elektrik gücünün olduğu bir kısımda kutuların üzerine çıkarak bu elektrik kısmından kurtulabiliyor ve böylece bu bulmacaları aşabiliyoruz. Diğer taraftan yine karakterimizin belli oranlarda çeşitli becerileri kullanıyor. Örneğin bir kutuyu fırlatmak için sert darbe becerisinin dolum süresi yer alıyor. Yeteneğin dolum süresini beklemek için de elbette bir süre vakit geçiriyor ve daha sonrasında sert darbeyi indirebiliyoruz. Her sert darbe sonrasında üzerimizde yer alan bar sıfırlanıyor ve akabinde bu bar otomatik olarak tekrardan dolmaya başlıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğiniz bazı yeteneklerin dolum süresi bulunuyor. Bunları da yer yer doğru şekilde ve doğru zamanda kullanmaya çalışıyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi karakterimizle beraber farklı farklı silahların sahibi olabiliyor ve aynı zamanda bu silahları kullanabiliyoruz. Oyunda tercih edebileceğiniz fazla silah türü bulunuyor ve bu silahlar arasında alev püskürtücüler, plazma kesiciler, kılıçlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber hangi bulmaca karşınıza çıkarsa onlara uygun bir şekilde kullanabiliyor ve karşınıza çıkan düşmanları da ortadan kaldırmak için istediğiniz silahı alabiliyor ve her bir silah da farklı mekanikleri ve özelliği bulunuyor. Bu silahlarla beraber düşmanları ezebiliyor ve ortadan kaldırabiliyorsunuz aynı zamanda hangi düşmanı hangi şekilde vuracağınıza da siz karar veriyorsunuz.

Oyunda çok çeşitli düşmanlar bulunuyor ve bu düşmanlar arasında zombilerden yeşil mutantlara uçan arılardan yengeçlere kadar çok farklı türler karşımıza çıkıyor. Bu türlerle beraber kapışmak ve savaşmak elbette eğlenceli bir deneyimin kapısını bir kapısını aralıyor ancak bu durum bir yandan da zorlu bir içeriği bizlere sunulacağının göstergesi. Çünkü oyun içerisinde hem havada hem de savaşabileceğimiz bir yapının olduğunu bu sayede görebiliyoruz. Oyunda karakterimizle beraber atlayıp zıplayabiliyor ve ulaşamadığımız kısımlara doğru yeteneklerimiz kullanarak bu kısımlara erişebiliyoruz.
 
 

Aksiyon platform ve macera oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Genopanic, 23 Ekim tarihinde biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde 2024'ün 4. çeyreğinde çıkış yapacağı ibaresi yer alıyor ancak birçok raporda 23 Ekim tarihinde bu oyun yayınlanacağı belirtiliyor. Biz de bu oyunu Ekim ayı içerisinde bekliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı şekilde yine Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyerek oyunu beklemeye alabilir ve gözünüzden kaçmaması için ara sıra mail adresinize bakabilirsiniz.

- Kraken Odyssey (27 Ekim: aksiyon, macera, platform)
 
 

Honikou Games tarafından geliştirilen ve Just For Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, platform oyunu Kraken Odyssey, 27 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Renkli platform unsurları ve karakterleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun gerçekten de basit bir arayüzle beraber bizleri karşılıyor. Oyunda tehlikede olan küçük bir ahtapot olarak bulunuyor ve bu ahtapot ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada bulunan platform unsurlarını aşmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde 3 boyutlu bir grafik sistemi bulunuyor, ahtapot karakterimizle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve bu karakterin maceralarına adım atabiliyoruz.
 
Eğlenceli bir platform macerasını bizlere sunmaya hazırlanan yapım yukarıda da bahsettiğim gibi basit bir arayüzle beraber bizleri karşılıyor. Oyunun sol üst kısmında yıldız şekliyle beraber ne kadar skor yapabildiğimiz yer alıyor ve bu skor sistemi ile beraber de elbette oyun içerisinde ne kadar iyi işler başardığımız ve ne kadar skor elde edebildiğimiz olduğu gösteriliyor. Ek olarak bu yıldızların altında ise oyun içerisinde yer alan para / madalya birimi bulunuyor. Bunları toplayarak da ilerleyen süreçte farklı içerikler alabiliyoruz. Basit arayüzün sağ üst kısmına baktığımız zaman ise burada bir saat simgesi bulunuyor. Bu saat simgesi ile beraber oyun içerisinde bir bölümde ne kadar zaman geçirdiğini gösteriliyor ve bu simgeye bakarak da oyunda farklı bölümlerde farklı skorlar elde edebileceğiniz ve tekrar tekrar bu bölümlere geçiş yapabileceğimiz bir yapının bizlere aktarılacağını söyleyebiliyoruz. Elbette saat sistemi ile beraber de ne kadar erken bitirirsek o kadar çok skor elde edebiliyor ve skorlarla beraber de yeni içeriklere sahibi olabiliyoruz.
 
 

3 boyutlu platform macera oyunu içerisinde ahtapot karakterimizle beraber tehlikelerden kaçabiliyor, karakterimizle istediğimiz şekilde zıplayabiliyor ve yukarılara doğru tırmanabiliyoruz. Aynı şekilde buradan farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve farklı plajlara ve mağaralara doğru geçiş yapabiliyoruz aynı zamanda içerisinde bulunduğumuz dünya renkli ve eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve farklı içeriklerle beraber de oyunda farklı özelleştirmeleriyle beraber karşılaşabiliyoruz. Ek olarak bu özelleştirmeler arasında çeşitli kostümler bulunuyor. Bu kostümler arasında ise korsan kostümü, tek boynuzlu at kostümü ve daha fazlası yer alıyor. Elbette kostümlerle ve özelleştirmelerle beraber oyunda farklı bir karakter olarak yer alabiliyor ve bu özelleştirmeler birçok oyuncu tarafından seviliyor diyebiliriz. Farklı zindanlara ve dağlara geçiş yapabileceğimiz aynı zamanda ormanları ve plajlara da ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerin de kendine özgür yapıları ve zorlukları yer alıyor. Elbette bu yapılarla beraber de hem buraları keşfediyor hem de yapabileceğimiz farklı farklı içerikler bulunuyor. Elbette basit bir sistemle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda derin bir oynayış dinamiği ve arka plan hikayesi bulunmuyor. Dolayısıyla bu oyuna ancak boş zamanlarınızda oynayabiliyor ve bu boş zamanlarınızı eğlenceli bir platform deneyimi ile değerlendirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde karşılaşabileceğiniz çeşitli zorlukları bulunuyor ve bu zorlukları aşmak için de elbette ahtapot karakterinizin yeteneklerinden faydalanabiliyorsunuz. Elbette bu yetenekleri de yukarıda saydım; bu kapsamda atlayıp zıplayabiliyor, hareket edebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz.
 
 

Tehlikeli bir maceraya atıldığımız oyun içerisinde farklı farklı seviyelere ilerleyebileceğimiz kısımlar bulunuyor ve bu seviyeler elbette karşımıza bölümler olarak çıkıyor. Bu kısımlarda yapabileceğimiz farklı görevler bulunuyor ve farklı madalyaları da bu kapsamda kazanabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 30'dan fazla farklı bölüm bulunuyor ve bu bölümlerin sayısı da ilerleyen süreçte belki de gitgide artış gösterebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de farklı ve ilgi çekici bir şekilde bölümler karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu bölümlerde elbette kendimizi bir yandan hayatta tutmaya çalışıyor ve bir yandan da yeni bölgelere doğru geçiş yapmaya uğraşıyoruz. Yine yukarıda da bahsettiğim gibi oyun içerisinde farklı bölümlerde farklı zorluklar bizleri bekliyor ve burada irili ufaklı platform unsurlarından yarış unsurlarına kadar çok çeşitli içerikler bizlere aktarılıyor.
 
Bu içerikleri de elbette oyun içerisinde deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda oyunda eğlenceli dakikalar geçirebiliyorsunuz. Oyunda genel anlamda eğlenceli ve hızlı bir içeriği bizlere aktarılacağını söyleyebiliyoruz. Burada bir yandan platform unsurlarını aşmaya çalışırken diğer yandan ise elbette yarış içeriği ile beraber karşılaşabiliyor ve farklı bölgelere doğru buradan ilerleyebiliyoruz. Elbette kontrol ettiğimiz karakterle beraber sürekli olarak sağa doğru ilerleyebiliyor ve bu sağa doğru ilerleme sekansı içerisinde de arkamızdan gelen zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı zamanlarda farklı şekillerde zıplamamız gereken anlar da bulunuyor ve anlık olarak tepki vermemiz gereken durumlarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlediğimiz kısımlarda reflekslerimizi de kontrol etmek gerekiyor ve aynı zamanda karakterimizi ne kadar iyi kullanabilirsek o kadar hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 

Kontrol ettiğimiz karakterle beraber oyun içerisinde farklı farklı kamera bakış açılarına geçiş yapabiliyor ve anlık olarak düz bir kamera açısındayken yandan görünümlü bir kamera bakış açısına da geçiş yapabiliyoruz. Aynı zamanda arka planda hareketli bir dünya bizleri bekliyor ve her ilerleyişimizle beraber daha fazla zorluğun karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Örneğin bir bölüm içerisinde karşımıza farklı farklı sütunların olduğu bir bölge çıkıyor, bu sütunlar zamanla yıkılıp üzerinde doğru düşmeye çalışıyor ve biz de buradan hızlı bir şekilde ilerlemeye başlıyoruz. Elbette bu sütunların üzerimize düşmesini engellemek için hızlı bir şekilde ilerlemek ve engellere takılmamamız gerekiyor ve böylece oyun içerisinde bu tarz hızlı zamanların ve hızımızı kullanabileceğimiz kısımların olduğunu görebiliyoruz.

Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı farklı dünyalar bulunuyor ve bu farklı dünyalara doğru geçiş yaparak buralardaki atmosferi ve manzarayı keşfedebiliyoruz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğim yıldız sistemi ile beraber de bir bölüm içerisinde ne kadar çok yıldız alırsak o kadar çok skor elde edebiliyor ve yaptığımız hataları en aza indirerek bu yıldız sayısını yükseltebiliyoruz. Aynı zamanda yine bahsettiğim gibi kumsallara geçiş yapabiliyor, karlı dağlara doğru ilerleyebiliyor, alevli bölgelerden geçebiliyor, ormanlara dalabiliyor ve daha fazla bölgeyle beraber burada karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yine bahsettiğim gibi oyun eğlenceli bir platform yarışı içeriğini bizlere aktarıyor ve derin bir oynayış mekaniğini de ne yazık ki beklememeniz gerekiyor çünkü oyun bizlere bağımsız bir ekip tarafından sunulmaya hazırlanıyor.
 
 

Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan Kraken Odyssey, 27 Ekim tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Steam sayfasına baktığımız zaman oyunun Steam sayfası üzerinde Pek Yakında ibaresi yer alıyor ancak birçok raporda oyunun 27 Ekim tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu ekim ayı içerisinde bekliyoruz. Oyunun şu anda bildiğiniz üzere Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz.
 
BONUS OYUN 
 
- Sweet Dreams Alex (Ekim ayı içerisinde: bulmaca, inşa etme, savunma)
 
 

Clarity Games tarafından geliştirilen ve Kasedo Games tarafından yayınlanacak olan bulmaca, inşa etme, savunma oyunu Sweet Dreams Alex, Ekim ayı içerisinde geliyor. Piksel grafikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda üstten görünümlü bir yapı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde hem bulmaca hem kule savunma hem de inşa etme mekanikleri bulunuyor. Oyunda yapacağımız oldukça fazla iş bulunduğundan dolayı elbette hem eğlenceli hem de dolu dolu içeriklerle beraber karşılaşmamız mümkün.

Oyun içerisinde Alex adlı bir karakter bulunuyor, bu karakteri elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Oyunda temel amacımız Alex'in kabuslarla dolu bir gece geçirmemesini sağlamak ve kabuslardan bu karakteri korumak. Temel amacımız tamamen bundan ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve bir yandan Alex'i savunurken diğer yan ise oluşturduğumuz duvarlarla ve mekaniklerle beraber kabuslardaki o korkunçluğu uzak tutmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca Alex'i güzel bir uykuya daldırabiliyor, istediği şekilde uyumasını sağlayabiliyor ve karşısına çıkan tüm kabusları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Burada klasik kule savunma mekanizması yer alıyor ancak elbette diğer kule savunma oyunlarından yine de farklılık gösteriyor. Çünkü oyunun nihayetinde farklı bir teması ve hikaye içeriği bulunuyor. Dolayısıyla biz de bu kapsamda oyundaki yerimizi alabiliyor ve istediğimiz şekilde kendi bölgemizi ve Alex'i savunabiliyoruz.
 
 

Sweet Dreams Alex içerisinde geliştirici ekip hem atmosfer hem de ilgi çekici içerikler konusunda çok özenli bir şekilde davrandığını belirtmiş. Dolayısıyla oyun içerisinde biz de bu içeriklerle beraber karşılaşmak istiyor ve bu içeriklerinde dolu dolu bir şekilde karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Elbette bu tarz oyunlar zaman zaman kısır döngüye girebiliyor çünkü her bölgede ve her durumda aynı şeyleri yapmak gerçekten de biz oyuncular açısından sıkıcı bir durumu ortaya çıkarabiliyor ancak oyun içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı farklı bölümler bulunuyor ve bu bölümler içerisinde de farklı kabuslarla beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda yapabileceğimiz farklı savunma çeşitleri de bulunuyor. Örneğin bir tarafta tamamen duvar örebilirken diğer kısımda ise daha farklı savunma sistemleri ile beraber karşılaşabiliyor ve böylece oyunda yeni içeriklerin ve yeni mekanizmaları da kilidini açabiliyoruz. Bulmaca, macera ve ilgi çekici macera unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda dolambaçlı labirentler inşa edebiliyor ve bu inşa ettiğimiz labirentle beraber elbette kabusu Alex karakterinden uzak tutmaya çalışıyoruz. Zaten yukarıda da bahsettiğim gibi temel amacımız tamamen bundan ibaret ve Alex ile beraber keyifli bir yolculuğa çıkmak için bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyun içerisinde ana temamız Alex olarak karşımıza çıkıyor. Alex karakteri gün içerisinde yaşadığı önemli olayları bizlere sunuyor ve farklı farklı kısımlara doğru bizleri yolculuğa çıkarabiliyoruz. Oyunda günlük rutini olaylardan önemli olaylara kadar çok farklı detaylar bizlere aktarılıyor ve yeni şeyler meydana geldikçe de Alex'in günlüğü kabarıyor ve böylece bizim de maceramız burada başlıyor. Elbette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan ufak hikayeler de gerçekten oyuncuların ilgisini çekiyor ve biz de burada farklı farklı içeriklerle beraber de yerimizi alabiliyoruz. Yine farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, evin farklı odalarına geçiş yapabiliyor ve kendimizi bir anda müzelerde bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere doğru ilerlememiz mümkün ve geliştirici ekip de bu konu üzerinde oldukça fazla durmuş durumda. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere gittiğimizde elbette buranın yapısının ve atmosferinin değiştiğini görebiliyor ve kendimizi farklı yerlerde hissedebiliyoruz.
 
 

Yine diğer taraftan oyunun bu farklı bölgelerinde farklı kabuslar karşımıza çıkabiliyor ve farklı yapılarla beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bölgelerde farklı farklı duvarlar inşa etmek durumunda kalıyor ve her bölgenin farklı gereklilikleri kullanıyor. Dolayısıyla burada çevreyi analiz etmek ve çevrenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek oldukça önemli çünkü buralarda çevreyi öğrenerek daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde labirentler oluşturabilir ve böylece Alex adlı karakteri kabuslardan korumamız mümkün olabilir.

Sweet Dreams Alex içerisinde tatlı ve ilgi çekici bir grafik stili bulunuyor. Yine yukarıda bahsettiğim gibi piksel grafikleriyle beraber oyun karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde diğer kule savunma oyunlarından farklı olarak benzersiz mekanikler bulunuyor ve bu benzersiz mekanikleri elbette oyun içerisinde deneyimleyebiliyor ve bizzat görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda yine diğer kule savunma oyunlarında olmayan hikaye içeriği bulunuyor. Siz de biliyorsunuz ki kule savunma oyunları direkt olarak bizleri bir bölgeye atıyor ve bu bölgeyi doğrudan korumak durumda kalıyoruz. Yani arka planda genel olarak herhangi bir hikaye bulunmuyor ve sadece kendi bölgemizi korumakla yetiniyoruz. Ancak bu oyunda bu durum söz konusu değil ve arka planda yer alan hikayeyle beraber bu kule savunma sistemi birleştirilmiş. Dolayısıyla bizlere eğlenceli bir ilgi çekici bir içerik de sunulmaya çalışılmış. Bakalım oyun nasıl bir deneyimi bizlere aktaracak, hep birlikte göreceğiz.
 

Oyunda geldiğimiz noktada Alex adlı karakterin birden fazla rüyası bulunuyor ve her rüya içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Elbette bu rüyalar içerisinde çeşitli zorluklar da bizleri bekliyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 6 farklı dünya yer alıyor ve bu dünya içerisinde de 250'den fazla bulmaca bulunuyor. Elbette oyunun kapsamına ve içeriğine bakacak olursak gerçekten de oldukça fazla bir bulmaca içeriği yer alıyor ve bu bulmacaları çözmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Bulmacaları çözmeye başlarken öncelikle onun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek durumunda kalıyor ve daha sonrasında ise bulmacaları kolaylıkla çözebiliyoruz. Bunun dışında yine bulunduğumuz noktada rüyaları oldukça fazla dikkate değer tutmak gerekiyor çünkü Alex'i korkutacak herhangi bir kabus gerçekten de gidişatı oldukça etkileyebiliyor ve rüyalarda kötü şeylerin yaşanmasına sebebiyet verebiliyor.

Oyunda genel olarak toparlayacak olursak sakin bir hava bizleri bekliyor. Yine arka planda yer alan müziklerle beraber de rahatlatıcı bir deneyimle beraber karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında oyun Ekim ayı içerisinde çıkış yapmaya bekliyor ancak hangi gün çıkış yapacağını şu anda bilemiyoruz. Oyunun diğer taraftan Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve piksel grafiklerle beraber kule savunma ve inşa etme deneyimini adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Önceki oyunlarda da belirttiğim gibi istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu bildirimler sadece oyun çıktığı zaman değil hem fiyatı düştüğünde hem de güncelleme aldığı zaman sizlere iletiliyor.
 
 

Son olarak oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebiliyor ve oyunu bir kısmını oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 27 Dk önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 1 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 1 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler